Κάθισε απλά και συλλογήσου πόσους ανθρώπους συναντάς καθημερινά στη ζωή σου και πόσοι τελικά είναι αυτοί που κατάφεραν να αγγίξουν την ψυχή σου, να πάρουν θέση στην καρδιά σου σαν να είχες φτιάξει μια γωνιά μικρή όπου τους ταιριάζει απόλυτα, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Ίσως η σκέψη σου έχει κλειδώσει σ’ ένα και μόνο πρόσωπο, με το οποίο μοιράστηκες όχι μόνο στιγμές αλλά και κάτι παραπάνω από την ίδια σου την ύπαρξη, ένα μυστικό που κάποτε ήταν κρυφό μέχρι να το μοιραστείτε. Κι όταν σε δένει ένα σημαντικό μυστικό με κάποιον, δε χωρίζετε ποτέ, ό, τι κι αν γίνει, ακόμα κι αν δεν είστε πλέον μαζί.

Είναι αυτό που έχετε ζήσει ίσως, με την ένταση των συναισθημάτων να χτυπάνε κόκκινο, στιγμές κρυμμένες μέσα σε ένα δωμάτιο με τη μουσική από εκείνο το τραγούδι που το κάνατε δικό σας. Είναι αυτό που μοιραστήκατε και σας έκανε να δεθείτε κόμπος κι ύστερα όσο κι αν προσπαθήσατε δεν καταφέρατε να τον λύσετε. Κι ας περνάνε τα χρόνια κι οι άνθρωποι, αυτό το μυστικό είναι μόνο δικό σας, είναι αυτό που κάνει την αγάπη σας αυτό που είναι σήμερα, αναλλοίωτη. Φυλακές συναισθημάτων εσείς οι 2 και πάντα όταν θα το σκέφτεστε θα έρχονται πίσω όλες οι αναμνήσεις. Θα ζείτε ξανά αυτόν τον έρωτα ο κάθε ένας χωριστά αλλά με την ίδια ένταση.

Γιατί εδώ τώρα δε μιλάμε απλά για εραστές που μοιράζονταν μια τυχαία σαρκική επαφή. Εδώ κυριαρχεί ο έρωτας, γίνεται κατάθεση ψυχής και λειτουργούν οι δύο σαν μια μονάδα. Κι όταν βρίσκεις και συμβαίνει η απόλυτη εμπιστοσύνη κι εχεμύθεια, μένει και μετά τον χωρισμό. Μένει ο σεβασμός στο παρελθόν και στον άνθρωπο που αποτέλεσε έρωτα, αγάπη κι έμπνευση. Και ναι, κάποιες φορές οι καταστάσεις δε βοηθούν τις ανθρώπινες σχέσεις. Όμως αυτό το μυστικό που σας ένωσε, σας έκανε να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε και θα υπάρχει πάντα.

Πολλές φορές ακόμα και δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, η ένωση δύο ανθρώπων είναι συμπαντική. Οι ενέργειές σας ζητάνε να ενωθούν. Μια ανώτερη δύναμη φέρνει αυτό τον άνθρωπο μπροστά σου ώστε να μοιραστείς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τη ζωή σου μαζί του. Γιατί ναι, πρέπει να τον γνωρίσεις και πρέπει να σε γνωρίσει. Πρέπει να σε ερωτευτεί κι εσύ το ίδιο. Μέχρι να χωρίσετε που κι αυτό όταν θα γίνει, δε θα είναι ο ίδιος χωρισμός με όλους όσους έχεις βιώσει ή θα βιώσεις.

Και θα υπάρξουν οι φορές που θα σκεφτείς έντονα αυτόν τον άνθρωπο και ξανά αυτή η δύναμη θα τον φέρει μπροστά σου. Ο δικός σου γνωστός-άγνωστος που έμαθε το μυστικό σου. Τα βλέμματά σας θα συναντηθούν και μετά το πρώτο ρίγος θα εμφανιστεί ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο, γιατί ναι και οι 2 ξέρετε πως φυλάτε κάτι που σας δένει. Το δικό σας «μαζί», εκείνο το κάτι που σας έκανε να παραδοθείτε άνευ όρων.

Οι σχέσεις είναι γυαλί λεπτό που σπάει ακόμα και το επόμενο δευτερόλεπτο. Όμως ακόμα κι ένας χωρισμός δε σημαίνει έχθρα και μίσος. Τον άνθρωπο που μοιραστήκατε στιγμές ζωής μαζί τον κρατάς ψηλά. Καταφέρνει να έχει την δική του μοναδική θέση και δεν του την κλέβει κανείς. Κρατάει το μυστικό σου, κρατάς το δικό του. Κι αυτό δε θα σας το πάρει ποτέ κανείς.

 

Συντάκτης: Ανδρομάχη Κόκλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου