g124

Επική ατάκα– βόμβα στ’ αυτάκια σου: «καλύτερα να χωρίσουμε, αξίζεις κάτι καλύτερο από εμένα» και σε πιάνουν τα κλάματα που’ σαι μόνος χαράματα, όπως είπε κι ο Γονίδης. Και τι αποκομίζεις απ’ αυτό; Χτυπάς το κεφάλι σου στο τοίχο κι αναζητάς απάντηση στα χιλιάδες «γιατί» που σε βασανίζουν. Πασχίζεις να καταλάβεις πού έφταιξες εσύ κι αναγκάστηκε να φτάσει στο σημείο αυτό η σχέση σας. Έφυγε και μαζί πήρε και το μυαλό σου, όπως φαίνεται. Ένα μυαλό που τώρα τελευταία δεν αφήνεις σε ησυχία.

Για ποιο λόγο, παιδί μου, σε παίρνει από κάτω; Τάχα δεν το είχες ψυλλιαστεί; Σου λέω, αποκλείεται και βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Απλά εθελοτυφλούσες, γιατί ο τέως σύντροφός σου και είχε πάρει την απόφασή του και προετοίμαζε από καιρό το έδαφος για να σού την ξεφουρνίσει. Δεν ξύπνησε ένα πρωί και του ήρθε η επιφοίτηση πως η σχέση σας δεν τραβάει άλλο. Ας μη γελιόμαστε.

Καταρχάς, δάκρυα τέλος. Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αν χρειαστεί θα πάρεις κι από εκείνο το σαμπουάν ειδικό για την περίπτωσή σου γιατί εγώ ξανά σ’ αυτά τα χάλια δε θέλω να σε δω. Είσαι ένα πλάσμα σαν τα κρύα τα νερά, που αντί να βγει έξω να γλεντήσει την ελευθερία του έχει κλειστεί μέσα στο σπίτι και βομβαρδίζει το μυαλουδάκι του με χιλιάδες ανούσια ερωτήματα. Χώνεψέ το, ό, τι κι αν είχατε έληξε. Σαλπάρεις για νέες περιπέτειες τώρα! Κάτι καλύτερο δε σου είπε πως αξίζεις; Ε, τρέξε να το βρεις.

Σου μιλάω ειλικρινά, χειρότερη ατάκα για φινάλε δεν μπορούσε να θέσει. Αλήθεια τώρα, δε γίνεται να πιστεύεις πως πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά με τέτοια λεγόμενα. Στην τελική εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος που θα ορίσει τι σου αξίζει και ποιος πρέπει να είναι στη ζωή σου. Στην πραγματικότητα τα δικά του χνώτα πήγε να καλύψει. Το καλύτερο αναζητούσε ή το είχε ήδη βρει– λέμε τώρα. Κι αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μιλώντας σταράτα, προτίμησε να σου πασάρει ένα κακοφτιαγμένο ψέμα στολίζοντάς το με αγαπησιάρικα πυροτεχνήματα. Σε πλήγωσε, το καταλαβαίνω. Αλλά δε θα θυσιάσουμε και την ευτυχία μας στο βωμό ενός τελειωμένου έρωτα, σωστά; Πίστεψέ με, τα καλύτερα θα έρθουν σύντομα και για σένα. Χάρη σου έκανε, τώρα αναλαμβάνει δράση η ζωή. Ρόδα βλέπεις είναι και γυρίζει. Κι εκεί να δεις διασκέδαση.

Μείνε για λίγο παρατηρητής. Πες μου, τι αντικρίζεις γύρω σου; Ανθρώπους που προσπαθούν για ένα όνειρο άπιαστο, ξεχνούν να εκτιμήσουν αυτό που τώρα τους προσφέρεται σε αφθονία. Το ίδιο συμβαίνει και στις σχέσεις, κάθε είδους, που αναπτύσσουν μεταξύ τους οι άνθρωποι. Ζητούν τα πολλά, χωρίς να δώσουν τίποτα. Επιθυμούν κάποιον που δεν μπορούν να έχουν, παραμελούν εκείνον που πραγματικά ενδιαφέρεται για εκείνους κι όταν τον χάσουν ξεκινούν να τον εκτιμούν. Κωμικοτραγικό, θα έλεγα, και ταυτόχρονα αληθές.

Κι ο –και καλά– άνθρωπός σου, ίσως να βρει κάποια στιγμή εκείνο που ονειρεύεται και να’ σαι σίγουρος πως θα το βρεις κι εσύ. Κι ίσως, στην πορεία να καταλάβεις πως αυτό που ονειρεύτηκες δεν ήταν αυτό που πραγματικά χρειαζόσουν στη ζωή σου. Οπότε πάμε γι’ άλλα με συνοπτικές διαδικασίες. Και για πρώην να μη σκας, γιατί για κάποιο λόγο έγιναν πρώην. Τι κι αν βρήκαν ή δε βρήκαν το καλύτερο που έψαχναν μετά από εσένα; Εσύ να εύχεσαι να’ χουν πάντα ό, τι ποθούν και συνέχισε παρέα μ’ αυτούς που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου.

Συντάκτης: Λαμπρινή Νταβέλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Τέρμα πια τα δάκρυα για τελειωμένες ιστορίες!

100 τρόποι να το ξεπεράσεις και να το αφήσεις πίσω σου οριστικά!