smoke_shroud_colored_smoke_126726_2560x1440

Έχεις μία όμορφη, ήρεμη μέχρι στιγμής σχέση. Μία ηλιόλουστη μέρα όμως, σύννεφα κατέφτασαν γύρω από το κάστρο όπου έχτισες . Ο άνθρωπός σου, εκείνος που μέχρι χθες σου ορκίζονταν αιώνια εμπιστοσύνη και κατανόηση, σου σκάει το παραμύθι, «δώσε μου να δω λίγο το κινητό σου». Μία φράση, χιλιάδες αναπάντητες σκέψεις και ερωτήματα μέσα στο αθώο μυαλουδάκι σου.

Η επόμενη σκηνή στο δικό σας στόρι, έχει ως εξής. Υψώνεις άμυνες, αναρωτιέσαι αν όντως ξέρεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου κι αν έχεις γίνει εξ αρχής κατανοητός στις ιδιαιτερότητές σου που αφορούν τα προσωπικά σου δεδομένα. Αντιδράς κι ασυναίσθητα αρνείσαι να ενδώσεις στις απαιτήσεις του. Δεν έχεις να κρύψεις κάτι, προς Θεού. Απλά δε γουστάρεις να σε ελέγχουν. Δε σε έχουν ελέγξει ποτέ τους οι γονείς σου, θα το επιτρέψεις τώρα αυτό; Σ’ αυτήν την ηλικία; Στη δεδομένη κατάσταση; Από τον άνθρωπό σου; Ακούς καλά, αν και συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις από μέσα σου τις ίδιες ερωτήσεις.

Όχι, δεν είναι κάποιος άγνωστος που του μοιάζει. Κανείς δεν του έχει κάνει πλύση εγκεφάλου, δεν του έχει βάλει λόγια και υποψίες για το πρόσωπό σου. Απλά, είχε κρύψει πολύ καλά τον πραγματικό του εαυτό, o οποίος ίσως κρύβει ορισμένες ανασφάλειες και φοβίες. Κάθε άνθρωπος έχει. Έχεις κι εσύ, εκτός κι αν κρύβει τόση αναισθησία η ψυχούλα σου.

Ωστόσο, η πεισματική άρνησή σου διεγείρει τη φαντασία του συντρόφου σου. Ο νους του τρέχει με ταχύτητα φωτός. Η απιστία από μεριάς σου είναι δεδομένη κι άντε να τον πείσεις ότι δεν είναι τάρανδος! Στόχος σου η επίλυση του θέματος μέσω της διαλλακτικότητας. Γιατί το θέμα χρήζει άμεσης ανάγκης λεπτεπίλεπτου χειρισμού. Μην αποδειχθείς πινόκιο στα καλά καθούμενα ενώ είσαι αγγελούδι. Αν θες να παραμείνεις μ’ αυτόν τον άνθρωπο και δεν έχεις ξενερώσει, καθώς υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα, πάρε βαθιές ανάσες, φόρεσε χαμόγελο και πάτα play στη παράστασή σου.

Σκέψου ότι μπροστά σου βρίσκεται ένα αγρίμι, εσύ πρέπει να το ημερέψεις.  Σ’ αυτή τη σχέση έχεις θέσει κάποια προσωπικά όρια. Σε καμία περίπτωση δε θα τα ποδοπατήσεις εν όψει των «θέλω» του άλλου. Θα εξηγηθείς, για ακόμη μία φορά, για να μη παρεξηγηθείς! Μπορεί να είναι πολύ αρχή ακόμη. Μπορεί να θέλει να σε εμπιστευτεί, όμως να έχει πληγωθεί στο παρελθόν και τώρα να δυσκολεύεται. Δεν ξέρεις τι βάρος κουβαλάει ο καθένας στη ψυχή του. Να θυμάσαι πως οι σχέσεις είναι «δούναι και λαβείν». Οπότε, άκουσε τι έχει να σου πει. Δείξε κατανόηση. Εξήγησε τη δική σου οπτική και πίστεψέ με, θα λάβεις την αντίστοιχη κατανόηση κι εσύ.

Μην ξεχνάς πως και η ζήλια κάπου–κάπου, επιβάλλεται. Να αγριέψουν λίγο τα πνεύματα. Να αισθανθείς ότι ο άλλος σε θέλει, αποκλειστικά και μόνο για εκείνον. Να νιώσεις ποθητός, βρε καλό μου. Μην το αρνηθείς! Η μύτη σου θα μεγαλώσει, γιατί σίγουρα λες ψέματα και σε μένα και στον εαυτό σου. Επιζητείς κι εσύ την επιβεβαίωσή σου, όπως ο καθένας από εμάς.

Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται, σε μία στιγμή γκρεμίζεται. Το έχεις μάθει μέχρι τώρα θεωρώ. Γι’ αυτό μην παραλογίζεσαι. Δες τη θετική του πλευρά. Δεν έγινε δα και η καταστροφή του κόσμου. Λίγο παραπάνω ζήλια, πασπαλισμένη με μπόλικο έρωτα εισέπραξες. Βάλε στην άκρη νεύρα κι εγωισμούς, και διασκέδασέ το!

Συντάκτης: Λαμπρινή Νταβέλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!