8v3rsmpzbum

Μαζευτείτε γιατί θα ακολουθήσει καταγγελία, βαριά, ασήκωτη και ασυγχώρητη για εκείνους που έχουν το θράσος να κερνούν τον πρώην έρωτά τους, ενώ βρίσκονται στο απέναντι τραπέζι με νέα αγάπη. Δεν ξέρω πού τα έχετε δει αυτά και γιατί τα κάνετε, αλλά με όλη μου την ειλικρίνεια, σας προτρέπω να μην τα κάνετε. Για έναν καλύτερο κόσμο κι ένα καλύτερο αύριο.

Ας πάρουμε την ιστορία απ’ την αρχή. Έχεις μία σχέση, βγαίνετε, σιγά-σιγά γνωρίζεις την παρέα του συντρόφου σου κι εκείνος τη δική σου. Πηγαίνετε στα στέκια του και σε ξεναγεί στα μαγαζιά που συχνάζει. Όλα κυλούν καλά -ή και όχι- και φτάνετε στο σημείο του χωρισμού. Στη συγκεκριμένη ιστορία όποιες κι αν είναι οι συνθήκες της σχέσης και του χωρισμού, το κέρασμα που θα ‘ρθει στη συνέχεια, θα κατηγορηθεί αυστηρά.

Μετά από λίγο καιρό βρίσκεις νέα αγάπη και η ιστορία αρχίζει ξανά απ’ την αρχή. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζεις να περάσεις το κατώφλι και να σπείρεις τον πανικό στο μαγαζί που ξέρεις, ότι συχνάζει η προηγούμενή σου σχέση. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πέσετε μούρη με μούρη και σίγουρα το κλίμα δε θα είναι φιλόξενο για ‘σένα. Αυτό το γνωρίζεις ήδη, πριν μπεις μέσα και πάρεις τη γενναία απόφαση. Κάτι όμως μέσα σου σε σπρώχνει όλο και πιο κοντά στο άτομο που σου χαμογελάει στην υποδοχή και βλέπει το πονηρό σου ύφος. Δίπλα σου, ο νέος σύντροφος στέκεται ανυποψίαστος γι’ αυτό που πρόκειται να του συμβεί κι επεξεργάζεται το πολύ καλό μαγαζί που ήρθατε, όπως εσύ ισχυρίστηκες ή μάλλον δικαιολογήθηκες.

Φυσικά, η πρώην σχέση σου είναι εκεί, όπως το περίμενες, πίνει αμέριμνη το ποτό της και διασκεδάζει με την παρέα της. Το σκηνικό για ‘σένα είναι αρκετά βαρετό, που αντί να χαρείς με το γεγονός ότι δεν έχει προσέξει την παρουσία σου, έχεις τη φανταστική ιδέα να κεράσεις σφηνάκια. Βρε μικρέ διαβολάκο, δε φτάνει δηλαδή που μπήκες στο μαγαζί που πηγαίνατε μαζί, δε φτάνει που πήγες συνοδευμένος από τον καινούριο έρωτά σου, θέλεις να κεράσεις και σφηνάκια; Ε, αυτό παραπάει, τώρα γίνεσαι θρασύς. Το ζεις επικίνδυνα και μάλλον σου αρέσει.

Αναπνέετε το ίδιο οξυγόνο σε μόλις λίγα τετραγωνικά, αλλά εσύ με περίσσιο θάρρος φωνάζεις την άμοιρη ευθυνών σερβιτόρα και παραγγέλνεις τα αγαπημένα σου σφηνάκια. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες, τα σφηνάκια φτάνουν στον πρώην έρωτα και στην παρέα, η σερβιτόρα ψιθυρίζει, σαν να είναι μέρος της κομπίνας, εσύ σηκώνεις το ποτήρι σου και κάπου εκεί ξέρεις ήδη ότι ζεις από θαύμα.

Μόλις φάνηκες ο πιο θρασύς άνθρωπος που έχει γνωρίσει. Λογικά ήπιε το σφηνάκι χωρίς ανάσα, χωρίς δεύτερη ματιά «στο ζευγάρι στη γωνία», ζήτησε γρήγορα άλλη μία γύρα και προσπάθησε να συνειδητοποιήσει τι συνέβη μπροστά στα μάτια του. Κάποιες φορές οι ανθρώπινες πράξεις ξεπερνούν τη φαντασία κι αυτή ήταν μια τέτοια στιγμή.

Στα δικά σου μάτια φάνηκες υπερβολικά κουλ, χαλαρός κι ανώτερος, στα μάτια όμως του πρώην ερωτά σου φάνηκες θρασύς. Έδειξες έλλειψη σεβασμού και στις δύο σου αγάπες και στη νυν και στην πρώην. Στη νυν, γιατί προφανώς δεν ήξερε ακριβώς τι κάνεις και για ποιο λόγο, αφού φαντάζομαι δεν είπες «έλα αγάπη μου να πιούμε δύο σφηνάκια με την πρώην αγάπη μου». Έχω όμως την αμυδρή υποψία και συγχώρα με αν σε ταράζω, αλλά πιστεύω πως αν ήξερε την αλήθεια, δε θα το επέτρεπε ή τουλάχιστον θα ήταν στο απέναντι τραπέζι να πίνει τα δικά σου κερασμένα σφηνάκια.

Έλλειψη σεβασμού και υποτίμηση της σχέσης που είχατε, έδειξες και στην περασμένη σου αγάπη. Ακόμα κι αν βρεθήκατε τυχαία εκεί μέσα και δεν μπορούσες να το αποφύγεις ή δε σε ένοιαζε κιόλας, τότε θα έλεγα να χαμογελάσεις από μακριά και να αρκεστείς στη σιωπή, γιατί δεν τη λένε τυχαία χρυσό. Μην τρώγεσαι με τα ρούχα σου, μην προκαλείς αντιδράσεις από μία πρώην αγάπη και μην επιδιώκεις συνέχεια σε μία ιστορία που έχει τελειώσει. Πόσο μάλλον όταν εσύ έχεις ξεκινήσει κάτι καινούριο στη ζωή σου και δείχνεις ξεκάθαρα ότι ήθελες να προκαλέσεις αναστάτωση κι όχι μία ουσιαστική κίνηση. Να δείχνεις σεβασμό και ότι υπολογίζεις τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου τώρα, αλλά και όσους ανήκουν στο παρελθόν σου. Έτσι δείχνεις ανωτερότητα, ότι σέβεσαι τις επιλογές σου και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αν θέλεις πίσω τη σχέση σας, τότε σίγουρα το διεκδικείς με λάθος τρόπο. Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω, πως αν ο σκοπός ήταν να δείξεις πρόθεση επανασύνδεσης δε θα το έκανες ενώ έχεις στο πλευρό σου νέο σύντροφο. Οπότε ακυρώνω αυτό το σενάριο για να διατηρήσω την ψυχραιμία μου.

Αν ο στόχος πίσω απ’ όλο αυτό ήταν να κάνεις επίδειξη του νέου σου αμόρε και δεν πηγαίνεις γυμνάσιο, τότε έχεις φοβερό θέμα ανασφάλειας κι εγωισμού. Μπορεί να θέλεις να φαίνεσαι πάντα ο δυνατός και να κερδίζεις, αλλά κάποιες μάχες είναι για να χάνονται. Μη δείχνεις ανώριμος κι εγωκεντρικός, διότι αν είχες ξεπεράσει τον πρώην ερωτά σου και ήθελες να παρουσιάσεις την τέλεια ζωή σου, τότε δε θα περνούσες ούτε απ’ έξω από το στέκι που είχες πολλές πιθανότητες να τον συναντήσεις.

Βέβαια αν όλο αυτό ήταν για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, προτείνω χωρίς διαπραγμάτευση πίσσα και πούπουλα. Δεν μπορείς να παίζεις με άλλους ανθρώπους, με τις σχέσεις και τα συναισθήματά τους, για να διασκεδάσεις εσύ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αληθινής ψυχαγωγίας και σε συμβουλεύω να τους αναζητήσεις, αν συνηθίζεις να επισκέπτεσαι τα στέκια των πρώην, όταν η βραδιά είναι βαρετή.

Να θέλεις και να στοχεύεις οι άνθρωποι που επιλέγεις στη ζωή σου να έχουν όμορφες αναμνήσεις από ‘σένα που δε θα γίνονται με μία επιπόλαια κίνηση χίλια κομματάκια και μετά δεν αρκούν ούτε χίλια σφηνάκια για να κολλήσουν.

 

 

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!