Έχουμε αναγάγει την απιστία σε συνώνυμο της σχέσης που ακόμα και οδηγίες για το πώς θα το πετύχει κάποιος έχουν γραφτεί. Σε μια εποχή που ακόμα και ένα αίτημα φιλίας φαντάζει σε κάποιους σαν αίτημα σεξ, ένα απλό βλέμμα σαν πρόταση γνωριμίας, μια χαλαρή κουβέντα σαν αρχή σχέσης. Με τους περισσότερους να χαρακτηρίζονται από ναρκισσισμό και έπαρση για τόνωση του «εγώ» που δε λαμβάνουν καν τη συνιστώσα ότι κάποιος μπορεί να θέλει απλώς τη φιλία τους.

Έτσι φτάνουν στο σημείο να προσπαθούν να καταστρέψουν οικογένειες και να αλλοιώσουν χαρακτήρες για να κρύψουν τον κατά βάθος αδύναμο χαρακτήρα τους, τοποθετώντας τον εαυτό τους στο μικρόκοσμο αυτών που ό,τι θελήσουν μπορούν να το έχουν. Πλασάροντας μόνο το περιτύλιγμα που αρέσει και όχι αυτό το μεταλλαγμένο κενό που υπάρχει στο εσωτερικό τους. Έτσι προσπαθούν να βρουν ανθρώπους ομοίους τους, με περιορισμένες αναστολές για να μπορέσουν τελικά να εισχωρήσουν σε σχέσεις, ώστε να γίνουν εν γνώση τους το τρίτο πρόσωπο.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς υπάρχουν ακόμα κάποιοι που προστατεύουν τις σχέσεις τους και θα τις προστατέψουν και στη συνέχεια με όποιο τίμημα, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί εκεί μέσα νιώθουν ευτυχία και ευχαρίστηση έχοντας τα αφτιά τους κλειστά στις εκάστοτε σειρήνες. Φυσικά και δεν παίζει ρόλο το φύλο, γυναίκα ή άντρας μιας και σε κάθε υγιή σχέση τα δύο μέλη της είναι ισότιμα και δεν υπάρχει άνιση κατανομή ρόλων! Τώρα, βέβαια, θα σκεφτείτε τι ωραία να ήταν έτσι τα πράγματα για όλους, γιατί στον αντίποδα υπάρχουν σχέσεις που προσπαθεί ο ένας να βρίσκεται πάντα μπροστά κοντράροντας τον άλλο, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του ότι ο σύντροφός του προσπαθεί να μηδενίσει το δικό του εγωισμό προκειμένου να διατηρηθεί η σχέση -έστω και με αυτές τις ισορροπίες-, με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, δυστυχώς, να υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι τόσο κρύο όσο και οι κρύες νύχτες του χειμώνα. Και τα βλέμματα με γεμάτα φλόγα που οδηγούσαν σε ζεστά μονοπάτια τώρα οδηγούν σε κρύους δρόμους.

Σε τέτοιες συνθήκες, λοιπόν, φυσικά θα ευδοκιμήσει το φλερτ και ότι παραπάνω προκύψει όταν θα εισπράξεις το ενδιαφέρον που τόσο πολύ σου λείπει από κάπου αλλού. Ξέροντας ότι έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κολλήσει το ραγισμένο γυαλί στη σχέση σου ξεκινάς δειλά δειλά να βαδίζεις σε ένα δρόμο παράλληλο μεν, καινούργιο δε, προς αναζήτηση νέων εμπειριών. Στην επιλογή του επόμενου ατόμου
σημαντικό ρόλο θα παίξει το κατά ποσό δοτικό και υπομονετικό είναι, ώστε να μπορέσει να ρίξει τα τείχη που η ψυχή σου έχει υψώσει μετά απ’ όσα έχει περάσει, μιας και εσύ υποσυνείδητα αναζητάς ενδιαφέρον στη ζωή σου, το οποίο μόνο κάποιος που θέλει να ασχοληθεί πολύ μαζί σου μπορεί να προσφέρει.

Αλλιώς θα είναι άλλη μια σχέση για σεξ με προδιαγεγραμμένο σύντομο τέλος, μιας και στην πορεία μέχρι να βρεις αυτό που αναζητάς σίγουρα θα θες να πληγώσεις όπως σε πλήγωσαν, να τους κάνεις να νιώσουν όπως ένιωσες, να μειώσεις όπως σε μείωσαν και τελικά να νιώσουν και οι άλλοι πόσο άσχημα ένιωθες με τον εαυτό σου μέχρι να βρεις το κουράγιο και τη δύναμη να πεις πως η κατάσταση δεν πάει παραπέρα.  Και να φύγεις με ψηλά το κεφάλι όσο και αν εσωτερικά σου κοστίζει. Και να έχεις και τη συνείδησή σου ήσυχη ότι δεν έδωσες ποτέ στη σχέση σου χώρο να εισχωρήσουν τρίτα πρόσωπα, αλλά τώρα δίνεις αυτό το χώρο σε εσένα για να σκεφτείς λογικά χωρίς μίσος και κακία και με τη δικαιολογία πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται, μπας και τελικά καταφέρεις να βρεις αυτό το κάτι που θα σου επιστρέψει το χαμόγελο σου.

Συντάκτης: Νίκος Αδαμόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.