Σε άλλα νέα, στις 7 Ιουνίου το Πατριωτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον «ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ με την επωνυμία THESSALONIKH PRIDE-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», ενόψει της διοργάνωσης του EuroPride στη Θεσσαλονίκη 21-29 Ιουνίου. Ο λόγος, σύμφωνα με τα γραφόμενα της εξώδικης όχλησης ήταν πως προσβάλλεται η δημόσια αιδώ. Ιδιαίτερα, στη δημοσιοποίησή του, το κόμμα αναφέρει «να μην επιτρέψουν σε συμμετέχοντες να παρουσιάζονται ημίγυμνοι και να ερωτοτροπούν δημοσίως, προσβάλλοντας τη δημόσια αιδώ».

Σε άλλα σημεία της εν λόγω εξώδικης διαμαρτυρίας αναφέρει πως «ειδικότερα σε εκδηλώσεις ΛΟΑΤΚΙ “υπερηφάνειας” κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους ημίγυμνοι άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι ερωτοτροπούν δημοσίως, μπροστά και σε μικρά παιδιά, προσβάλλοντας βάναυσα την ηθική και την αξιοπρέπεια των πολιτών», ενώ συνεχίζει λέγοντας: «Η εμπειρία των παρελθόντων ετών από την ετήσια διεξαγωγή του Gay Pride έχει δείξει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, προβαίνουν σε πράξεις προσβολής της Δημόσιας Αιδούς και των Εθνικών και Θρησκευτικών Συμβόλων, φέρνοντας σε δύσκολη θέση γονείς που θα βρεθούν με τα παιδιά τους τυχαία στους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και προκαλώντας σοβαρότατη ηθική βλάβη σε όλους όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας και είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.»

Κλείνοντας, στο εξώδικο διαμαρτυρίας αναφέρεται: «Για τους ανωτέρω λόγους, επιφυλασσόμενοι για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μας σε περίπτωση αήθους συμπεριφοράς με άλλες ΛΟΑΤΚΙ διοργανώσεις, σας ΚΑΛΟΥΜΕ να απέχετε από κάθε υβριστική και αήθη συμπεριφορά προς τα ιερά σύμβολα του Έθνους και της Ορθόδοξης Πίστης.»

 

 

Το πολιτικό προφίλ του (ενός ακόμα) πατριωτικού κόμματος, λίγο πολύ το γνωρίζουμε, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Η συνταγή απλή, μπόλικη δόση φοβίας κι αποστροφής προς καθετί άλλο πέρα από τον εαυτό μας, σοβαροφάνεια, επιλεκτική ανοχή στην ατομική βούληση, πόσω δε μάλλον σε μια απελευθερωμένη σκέψη, χωρίς στεγανά κι αφορισμούς. Η απορία, όμως, που γεννάται, σε έναν μέσο εγκέφαλο που διαβιεί στη χώρα τούτη κι είναι αναγκασμένος να πληρώνει το πιο ακριβό ρεύμα, την πιο ακριβή βενζίνη, είναι σε τι εξυπηρετεί όλο αυτό το «κυνήγι μαγισσών» ανθρώπων που απλά προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους. Είναι επίσης απορίας άξιο πώς από την πρώτη ημέρα ύπαρξης αυτού του κόμματος, κι άλλων ομοίων του, η ατζέντα έχει υπάρξει σταθερά κι αμετάκλητα μια εμμονική μάχη απέναντι σε κάθε είδους δικαίωμα που θεωρούν «ειδική μεταχείριση». Την ίδια στιγμή, δεν έχουμε ακούσει κάποια τοποθέτηση ή ακόμα καλύτερα κάποια εξώδικη όχληση σε κάποιον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για αλόγιστες χρεώσεις. Δεν έχουμε δει να έχει σταλεί κάποια εξώδικη όχληση για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ. Ως βασικό ζήτημα της χώρας αυτή τη στιγμή, προτεραιοποιείται το Pride; Κι αν ναι, με ποια κριτήρια πέρα από το αδιανόητο και θεοσκότεινο «με ενοχλεί, οπότε κόψτε το»;

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εκλογές που πέρασαν (την Κυριακή), από το κόμμα της ΝΙΚΗΣ εκλέχτηκε στην ευρωβουλή ο κος Αναδιώτης, ο οποίος είχε πει το υπέροχο μα καθόλου επίκαιρο εν καιρώ 2024 πως «η εκκλησία είναι πιο χρήσιμη από το σχολείο», κι όχι, δεν εκλέχτηκε σε κάποιο θεοκρατικό κράτος, αλλά σε ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τέλος, σε μια κοινωνία που βαδίζει χέρι-χέρι με την ακροδεξιά, καλό είναι να γίνει σύντομα μια αναθεώρηση τoυ status quo της, καθώς είναι αδιανόητο σε μια ακραία επίθεση ακρίβειας και φόρων, μέλη της κοινωνίας να αγωνίζονται αποκλειστικά για την καταπάτηση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων αντί για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όλων.

Το πώς εκφράζεται ο καθένας είναι ένα πασιφανέστατο δικαιώμά του, αλλά κάποια στιγμή αξίζει να πάρουμε και λίγο τους εαυτούς μας στα σοβαρά και να αντιληφθούμε πως το πρόβλημα είναι βαθιά μέσα μας, όταν αυτό που μας ενοχλεί στη χώρα μας είναι άνθρωποι να χορεύουν και να φιλιούνται ελεύθερα χωρίς να τραμπουκίζονται.

Συντάκτης: Αμέλια Έβανς