Και Κυπελλούχος Ελλάδος … ο Παναθηναϊκός!

Εχτές στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έκλεισε σε ένα άδειο γήπεδο από φιλάθλους ο κύκλος των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι δύο φιναλίστ ήταν ο Άρης και ο Παναθηναϊκός, διψασμένοι και οι δύο για την κατάκτηση ενός τίτλου, η οποία όμως θα οδηγούσε στο όμορφο μονοπάτι της Ευρώπης.

Σε ένα εντελώς αδιάφορο σκηνικό καθώς το γήπεδο δεν είχε ούτε έναν οπαδό, κάτι που αξίζει να μας προβληματίσει στο αν το ίδιο το κράτος μπορεί να διασφαλίσει την ασφαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

Οι παίκτες στήθηκαν στη σέντρα για να γράψουν τη δική τους ιστορία, το ματς μπορεί να χαρακτηριστεί λίγο επιθετικό, επειδή ενώ δεν είχε κάποια σπουδαία φάση είχε πολλά φάουλ.

Τελικά το σωτήριο γκολ ήρθε από τον βενιαμίν του Παναθηναϊκού τον Γιώργο Βαγιαννίδη, στην εκπνοή του αγώνα, στο 90 + 7′ , αυτό κι αν είναι εκπνοή. 

Εκεί που όλοι νομίζαμε πως θα πρέπει να ετοιμαστούμε ψυχολογικά για την παράταση ή ακόμα χειρότερα για την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, ήρθε ο απομηχανής θεός Βαγιαννίδης, μετά από μια άριστης τεχνικής παράλληλης μπαλιάς που του έδωσε ο Χουανκάρ, μπήκε το νικητήριο γκολ.

Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2024 είναι ο Παναθηναϊκός. Πραγματικά μια πολύπαθη φέτος ομάδα, με αλλαγή προπονητών, μόλις τριών, με πολλούς τραυματισμούς.

Η δικαίωση για αυτά τα παιδιά ήρθε με αυτή την κατάκτηση του τίτλου αλλά και με την έξοδο της ομάδος στην Ευρώπη.

Τα highlights της βραδιάς δεν είναι πολλά, αλλά έχουν έντονο συναισθηματικό περιεχόμενο. Από τη μια τα δάκρυα χαράς των παικτών, οπού έκανα σαν μικρά παιδιά. Όλοι τους ένα κουβάρι για πρώτη φορά παίκτες και άνθρωποι της διοίκησης ήταν μια τεράστια αγκαλιά και από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Άρη, με σκυμμένα κεφάλια που αρνήθηκα (αλλα τελικά τα δεχτηκαν)τα μετάλλιά τους.Ιδιαίτερη συγκίνηση βέβαια έδειξαν οι παίκτες που είναι προς αποχώρηση που ένιωθαν βαθύτατη συγκίνηση για τις στιγμές που ζούνε.

Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό λοιπόν, αλλά το μυαλό όλων μας είναι σήμερα το βράδυ στον μπασκετικό Παναθηναϊκό που είναι έτοιμος να ράψει με χρυσή κλωστή το έβδομο αστέρι του. Μέχρι τότε ψυχραιμία παιδιά.Συντάκτης: Αμέλια Έβανς
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη