pillow2556

Ένα ραντεβού είναι η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσεις έναν πιθανό εραστή. Όπως σε κάθε γνωριμία, η πρώτη εντύπωση παίζει σημαντικό ρόλο, έτσι και το πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι καταλυτικό για το αν θα υπάρξουν και επόμενα. Μπορεί το thank you, next να έρθει στο μυαλό μας μόνο με μια κακή ατάκα. Αν δεν εκφραστεί εκείνη την ώρα, ίσως το πρόσωπο θεωρήσει ότι το ραντεβού κύλησε άψογα και επιδιώξει να ξαναβρεθείτε. Η κατάσταση, αυτή, δημιουργεί μια αναστάτωση τόσο σε σένα όσο και στο άτομο που θέλει να σε ξαναδεί. Έτσι, το φλέγον ερώτημα της εβδομάδας είναι: «Αν βρεθείτε μια φορά και δε θέλεις συνέχεια, πρέπει να ενημερώσεις». 

Στη δημοσκόπηση αυτή, στην πρώτη θέση βρέθηκε η άποψη  «Ναι, στέλνεις ένα μήνυμα ότι δε γουστάρεις και τέλος» με ποσοστό 55.15%. Σ´ αυτή τη θέση, βάζουμε τους εαυτούς μας στη θέση του άλλου. Σίγουρα κανείς δε θέλει να βγαίνει με ένα άτομο που δεν του προκαλεί έλξη. Όμως, αντίστοιχα και το άτομο αυτό είναι ελεύθερο να βρει κάτι νέο και να μη μένει κολλημένο σε μια λανθασμένη εντύπωση θαρρώντας ότι ενδιαφέρεσαι. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Ίσως πληγώσεις λίγο τον εγωισμό του. Δεν πειράζει, θα μάθει να εστιάζει καλύτερα στα σημάδια την επόμενη φορά.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η άποψη «Βρίσκεις δικαιολογίες μέχρι να πάρει το μήνυμα», με ποσοστό 34.12%. Μια στάση που δηλώνει έμμεσα τις προθέσεις σου. Επειδή έχεις στο μυαλό σου ότι ξεκαθαρίζεις έτσι τα πράγματα, μην περιμένεις και από το άλλο πρόσωπο να έχει την ίδια άποψη. Από τη φράση, που έχει γίνει καραμέλα στις συμβουλές σχέσεων και πιθανών ρομάντζων «Όσο φτύνεις τόσο θα κολλάει!» μέχρι το γεγονός να έχεις αφήσει να εννοηθούν άθελα σου πράγματα μόνο και μόνο για να μη χαλάσει η βραδιά. Η τεχνική αυτή δεν έχει αποτέλεσμα. Ίσως, στο τέλος, απλώς βγεις το κακό παιδί, το σκάρτο, που δεν ξέρει να φέρεται, ενώ άλλα λέει και άλλα εννοεί. Αν η γνώμη του περίγυρου έχει, για κακή σου τύχη, σημασία για σένα, αυτή θα ήταν μια στάση που θα έπρεπε να αποφύγεις. 

Στη τρίτη θέση η άποψη «Ούτε καν! Απλώς εξαφανίζεσαι», με ποσοστό 10.72%. Είναι το κοινό ghosting. Αντικειμενικά και ανάμεσα σε παρέες μπορεί να γίνει άκρως κατακριτέο. Αλλά και ποιος δεν το έχει κάνει. Είναι η περίπτωση που εξαφανίζεσαι από προσώπου γης και για λίγο διάστημα κυκλοφορείς καμουφλαρισμένος στα πεζοδρόμια για να μη σε εντοπίσουν σχετικά μάτια. Πάντως για να μην κουράζεστε με το μετά και τις μεταμφιέσεις καλύτερα είναι να ξεκαθαρίσετε τη σχέση σας και να έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο. 

Μη μου χαλίεστε χωρίς λόγο. Τα αποτυχημένα ραντεβού είναι οι καλύτερες ιστορίες για να γελάσεις σε μια παρέα. Σίγουρα δεν είμαστε όλοι για όλους και πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και τον άνθρωπο με τον οποίο βγαίνουμε. Αν δε νιώσεις καμιά σύνδεση ούτε στο παραμικρό επίπεδο, κανένας δε σε εμποδίζει από το να σταματήσεις να βγαίνεις με το άτομο αυτό. Για τη δική σου ψυχική υγεία, διότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν σε εξωφρενικό βαθμό ενοχλητικοί, καλύτερα να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου από νωρίς και, στη συνέχεια, αν δυσκολέψουν τόσο πολύ τα πράγματα να περάσεις και στο ghosting!

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος