polinari917

Στην τελευταία μας δημοσκόπηση είχαμε την περιέργεια να μάθουμε τι κάνετε όταν απατάτε το σύντροφό σας. Όπως πάντα σπεύσατε να μας δώσετε τις απαντήσεις σας, κάτι που πολύ μας χαροποιεί. Ελπίζουμε μόνο να μας απαντήσατε με ειλικρίνεια, όποια κι αν ήταν η επιλογή σας.

Οι πιο θαρραλέοι από εσάς, με το μικρό ποσοστό του 4.73%, μας αποκαλύψατε πως το εξομολογείστε αμέσως. Δηλαδή, κάνετε την κουτσουκέλα, αλλά τουλάχιστον δε δουλεύετε το ταίρι σας. Έχετε, έστω και μετά την απιστία, το ήθος να του αποκαλύψετε τι κάνατε και να έρθετε αντιμέτωποι με τις συνέπειες, όποιες κι αν είναι αυτές. Καλού-κακού εφοδιαστείτε με τσιρότα κι ασπίδα, γιατί ακόμη κι οι πιο ψύχραιμοι άνθρωποι δεν έχουν ακριβώς πολιτισμένη αντίδραση σ’ ένα τέτοιο άκουσμα.

Μια θέση πιο πάνω, με το επίσης χαμηλό 7.34%, βρίσκεστε εσείς που θεωρείτε ότι η μονογαμία είναι απλώς ένας μύθος, μια κοινωνική σύμβαση που πηγαίνει κόντρα στα ένστικτά σας. Πιστεύετε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να πάει μ’ όποιον θέλει κι οτιδήποτε άλλο αποτελεί περιορισμό της φύσης μας. Οπότε δεν έχετε να εξομολογηθείτε κάτι, ούτε και ν’ απολογηθείτε για τίποτε. Ελπίζουμε μόνο να το ξεκαθαρίζετε και στον άλλο απ’ την αρχή, μην κάνει τσάμπα όνειρα και βρεθεί προ εκπλήξεως.

Με μικρή διαφορά και ποσοστό 10.71% κάνετε την εμφάνισή σας όσοι είτε για μία φορά είτε συστηματικά το φοράτε το κερατάκι στο έτερον ήμισυ, αλλά τρέμετε μην τυχόν το μάθει και το κρύβετε με κάθε τρόπο. Είναι που μετανιώσατε, καταλάβατε πως κάνατε λάθος και δε θέλετε να πληγώσετε τον άνθρωπό σας και να χαλάσετε τη σχέση σας; Ή μήπως βολεύεστε έχοντας κάτι σταθερό, μια ασφάλεια στη ζωή σας, ενώ παράλληλα παίζει το ματάκι σας και κάθε τόσο γεύεστε κάτι νέο; Όπως και να ‘χει απορώ πώς καταφέρνετε να καλύπτεται τα ίχνη σας και κυρίως τα ίχνη που αφήνει το τρίτο πρόσωπο πάνω σας. Να εύχεστε μόνο μη σας τσακώσουν και να δούμε πώς θα τα μπαλώσετε μετά.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε εσάς που, σύμφωνα με την ψήφο σας, σας τρώνε οι τύψεις έτσι και παρανομήσετε. Το 14% ταράζεστε με κάθε στραβοκοίταγμα, νομίζετε ότι σας πετάνε συνέχεια υπονοούμενα και το βράδυ ξυπνάτε κάθιδροι και στριφογυρνάτε στο κρεβάτι μέχρι να ξημερώσει. Αφού δεν το έχετε, καλύτερα να μην το ξανακάνετε. Κι εσείς παιδεύεστε και το ταίρι σας κοροϊδεύετε. Ίσως, βέβαια, οι ενοχές σάς σπρώξουν στο να φανερώσετε κι εσείς την αλήθεια κάποια στιγμή στον άνθρωπό σας, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα εκτιμήσει την εκ των υστέρων ειλικρίνειά σας. Ίσως είναι πιο φρόνιμο, αν δεν το παραδεχτείτε αμέσως, να σιωπήσετε για πάντα κι οι ενοχές με τον καιρό θα μειωθούν.

Στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά και ποσοστό 63,22% βρίσκεται η πλειοψηφία, που υποστηρίζει ότι πολύ απλά δεν απατά. Είναι επιλογή σας να μην ξενοκοιτάτε και κυρίως να μην ξενοπηδάτε. Σέβεστε το άτομο που επιλέξατε να έχετε στο πλάι σας κι αντιμετωπίζετε με σοβαρότητα τις σχέσεις σας. Δε θέλετε να προκαλέσετε πόνο κι αν βρεθεί κάποιος που θα σας συνεπάρει, μάλλον θα προτιμήσετε να χωρίσετε κι έπειτα να προχωρήσετε σε περιπτύξεις. Σας καλύπτει η σχέση σας και δεν αναζητάτε τίποτε μέσα σ’ άλλες αγκαλιές κι άλλα κρεβάτια, καθώς ό,τι χρειάζεστε απ’ την ερωτική σας ζωή, το βρίσκετε μέσα στη σχέση σας. Αν νιώσετε την ανάγκη για λίγη περιπέτεια, θα κάνετε κάτι διαφορετικό με το σύντροφό σας κι όχι μια απ’ τα ίδια μ’ ένα ξένο σώμα. Βρίσκεστε συνειδητά σε σχέση, κανείς δε σας τοποθέτησε δίπλα στον άλλο με το ζόρι κι έχετε τον έλεγχο του μυαλού και των υπόλοιπων οργάνων σας.

Αυτά ήταν τ’ αποτελέσματα του τελευταίου μας «I love polls». Ό,τι κι αν απαντήσατε, το σημαντικό είναι να τα έχουμε καλά πρωτίστως με τον εαυτό μας. Αλλά να σκεφτόμαστε λίγο κι αυτούς που έχουμε στο πλευρό μας. Καλή εβδομάδα, χωρίς τύψεις.

Συντάκτης: Μαρία Βαή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη