poly194

Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων με αμέτρητους οπαδούς ενώ αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της: Οι εθισμένοι στην ιδέα του Σαββατοκύριακου. Γεννημένοι να ξυπνάνε και να είναι Παρασκευή βράδυ κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Μισούν τις Δευτέρες κι αρρωσταίνουν στην ιδέα τους. Θα έκαναν τα πάντα για να μπορούν να διακτινίζονται στον χρόνο ώστε να προσπερνούν τις υπόλοιπες καθημερινές. Πέντε ημέρες της εβδομάδας δεν είναι ποτέ αρκετές  ώστε να οργανώσουν όσο καλύτερα μπορούν τι θα κάνουν το ΣΚ. Κάποιοι εμπνέονται απ’ τον αυθορμητισμό της τελευταίας στιγμής κι άλλοι καταστρώνουν πλάνα προετοιμάζοντας το έδαφος από νωρίς και ξεσηκώνουν πλήθη για να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε λεπτό.

Αυτά τα ενδιαφέροντα, λοιπόν, πραγματάκια που μπορούν να χωρέσουν αυτές οι δυο πολύτιμες μερούλες τα στοιβάξαμε στο poll της εβδομάδας μας καθώς αποτελούν τις πολύτιμες επιλογές σας. Για να μη φλυαρούμε όμως περισσότερο, ας δούμε τι ψήφισαν οι αγαπημένοι μας να περιλαμβάνει το ιδανικό σαββατοκύριακο γι’ αυτούς.

Σε εκείνους, λοιπόν, που πιθανότατα τους πλάκωσε το στρώμα και δε βρήκαν χρόνο να ψηφίσουν, καθότι ήταν οι λιγότεροι σε ποσοστό μόλις 8.19%, ανήκει η τελευταία θέση της ψηφοφορίας. Μάλλον εσείς οι υπναράδες της υπόθεσης δεν ξέρετε τι σημαίνει μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω απ’ τα ματιά. Προφανώς κι είστε εκείνοι που μισούμε γιατί αφενός όπου βρεθείτε κι όπου σταθείτε τον ύπνο τον έχετε στο τσεπάκι κι αφετέρου το δερματάκι σας είναι τσίτα κάνοντάς μας να αναρρωτιόμαστε τι κάνετε και μας έρχεστε φρεσκαδούρες κάθε βδομάδα στη δουλειά. Και θα μου πείτε πως ειδικά το ΣΚ που νιώθετε κατάκοποι απ’ την κούραση της εβδομάδας, δε θα εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι μπορείτε να κοιμάστε απ’ το πρωί έως το βράδυ χωρίς να σας αποσπά κανένας; Και θα έχετε κι απόλυτο δίκιο. Απομονωμένοι απ’ τη δραστηριότητα του έξω κόσμου και με το μαξιλάρι σας αγκαλιά του δίνετε και καταλαβαίνει! Μόνο την Κυριακή το βράδυ βάλτε ένα ξυπνητηράκι για τη Δευτέρα ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να το πάρετε σερί. Επιβάλλεται νομίζω!

Η επόμενη θέση ανήκει σε εσάς που βράζει το αίμα σας, με ποσοστό 16.88%. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εσείς κι οι αλκαλικές μπαταρίες έχετε δικαίως κατακτήσει και τη φήμη και το όνομα. Όχι μόνο για την ατέλειωτη ενέργειά σας, αλλά και για την αντοχή σας. Δηλώνετε ανοιχτά πως δεν μπορείτε να διανοηθείτε Σαββατοκύριακο χωρίς μπουζούκια, φίλους και χανγκόβερ την επόμενη. Δεν υπάρχει μπαράκι για μπαράκι και νυχτερινό μαγαζί που να έχετε αφήσει όρθιο! Οι πορτιέρηδες των μπουζουκιών ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στην όψη σας κι αρκεί μόνο το όνομά σας για να κλείσετε πρώτο τραπέζι πίστα! Το λέει η καρδούλα σας, καθώς μοιάζετε πως δεν έχετε ανάγκη ούτε τον ύπνο, αλλά ούτε το άραγμα για να νιώσετε ξεκούραστοι, καθώς συνδέετε απαραιτήτως την ευχαρίστησή σας με έξοδο και ξεσάλωμα μέχρι πρωίας με φίλους και γνωστούς, αλλά κι αγνώστους άμα λάχει. Το γεγονός ότι μπορεί την επόμενη της Κυριακής να δουλεύετε δε σας πτοεί διόλου καθώς το να πάτε κατευθείαν για δουλειά μετά από ξενύχτι έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής σας. Και ένα και δύο και τρία καφεδάκια θα σας συνεφέρουν και θα σας επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

Για τους πιο ρομανικούς και χαλαρούς της παρέας, το ιδανικό Σαββατοκύριακο απαιτεί ταινία μέχρι τελικής πτώσης, χουχούλιασμα, καναπέ και ζεστή σοκολάτα. Το 29,88% από εσάς δεν μπορείτε να φανταστείτε την ξεκούρασή σας μακριά απ’ τη θαλπωρή του αγαπημένου σας σπιτικού. Αγαπάτε το χώρο σας κι ευχαριστιέστε να περνάτε χρόνο εκεί μόνοι ή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ηρεμείτε κι απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας που δεν περιλαμβάνει τηλέφωνα εν ώρα εργασίας, απαιτητικές φωνές και πρωινό μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Διαλέγετε ήδη τη σειρά των ταινιών που θα δείτε μέσα από την τεράστια λίστα σας κι ανεξάρτητα απ’ το αν θα καλέσετε παρέα ή όχι, για εσάς οι ώρες κυλούν κάπως έτσι. Φοράτε ό,τι πιο ανάλαφρο περιλαμβάνει η ντουλάπα σας και χωμένοι κάτω απ’ τη  ζεστή και μαλακιά σας κουβερτούλα απολαμβάνετε το χρόνο να κυλάει. Λευκή ή μαύρη, με μπισκότα ή χωρίς, η κούπα σας είναι γεμάτη από γλυκιά σοκολάτα η οποία συνοδεύει όλο το χαλαρωτικό τοπίο των ημερών.

Πριν πάρουμε, όμως, φωτιά και δεν προλάβουμε να σβήσουμε τις φλόγες, να προφτάσω να αναλύσω την κατηγορία των θερμόαιμων εραστών που πανηγυρικά κατέχετε την πρώτη θέση με ποσοστό 45.11%. Υποστηρίζετε με πολύ πάθος πως το σεξ, η κουβέντα και το κλειδαμπάρωμα στο σπίτι ικανοποιεί απόλυτα τις Σαββατοκυριακάτικες προσδοκίες σας. Και γιατί όχι, άλλωστε, αφού όλη την υπόλοιπη εβδομάδα σας έφαγε το μεροδούλι μεροφάι και σας έχασε το σπίτι σας, το κρεβάτι σας κι ο σύντροφός σας. Τι πιο εποικοδομητικό, λοιπόν, για εσάς, να αναθερμάνετε τον έρωτά σας κλείνοντας κινητά, αποξενώνοντας κάθε εξωτερικό εισβολέα και κλειδώνοντας το ταίρι σας στην κρεβατοκάμαρα. Με μικρά διαλείμματα συζήτησης και παιχνιδιών κι ο μόνος λόγος απομάκρυνσης απ’ το δωμάτιο να είναι για να ανοίξετε στον ντελιβερά, διότι αναγκαστικά πρέπει να στυλώσετε τον οργανισμό σας. Προσοχή μόνο μη σας πάρει ο ύπνος Δευτεριάτικα δεμένους, το κλειδί των χειροπεδών χαμένο και ψάχνετε να βρείτε διέξοδο την τελευταία στιγμή.

Ο καθένας απολαμβάνει διαφορετικά το Σαββατοκύριακό του, όταν βρίσκεται στην πλεονεκτική αυτή θέση να κάθεται και τις δύο μέρες, κάνοντας οτιδήποτε αγαπά. Χωρίς αυτό το διάλειμμα αναμφισβήτητα δε θα μπορούσαμε να πάρουμε μια ανάσα και δύναμη να αντεπεξέλθουμε στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας. Εδώ λοιπόν παρατηρήσαμε πως οι απόψεις διίστανται και πως τελικά ο όρος «ξεκούραση» διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς είναι ένα αίσθημα εντελώς υποκειμενικό. Το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τον τρόπο με τον οποίο θα περάσει πιο εποικοδομητικά τις ελεύθερες μέρες του είναι ζήτημα σεβαστό και δικαίωμα αναμφισβήτητο!

Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα μπορείτε κάθε στιγμή. Κοιμηθείτε, ξεδώστε, χαλαρώστε, συζητήστε, αγαπηθείτε κι απολαύστε όπως εσείς θέλετε το ΣΚ σας. Αξίζει να φτιάχνουμε στιγμές που αργότερα στη σκέψη τους θα χαμογελάμε και θα νιώθουμε ευτυχία. Το αξίζουμε.

Συντάκτης: Μαίρη Νταουξή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!