poly195

Τον έχεις ζήσει στα χειρότερά του, μαγκούφη, να λέει και να ξαναλέει πως βαρέθηκε πια να είναι μόνος κι όσες φορές κι αν επαναλάμβανες εσύ πως έχει εσένα, μετά απ’ το στιγμιαίο χαμόγελο, τα μούτρα του επέστρεφαν. Στ’ αλήθεια ήθελες κι εσύ πολύ να βρει το άλλο του μισό, τη συντροφιά του στα ταξίδια, στις μέρες και τα βράδια∙ και να που το βρήκε. Η χαρά είναι τεράστια και τη μοιράζεσαι μαζί του απ’ την αρχή μέχρι το τέλος.

Το φανταζόσουν πως θα σε χρειαστεί δίπλα του σε όλη τη διαδρομή. Ξεκινώντας απ’ τη μεγάλη πρόταση, το μεγάλο «ναι», το δακτυλίδι και το σκηνικό που θα στηθεί. Συνεχίζοντας με την ημερομηνία, το πάρτι, τους καλεσμένους, το bachelor, τα ρούχα και κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια. Σ’ εσένα δεν ερχόταν πάντα για συμβουλές; Εσένα δεν έψαχνε σε κάθε κρίσιμη απόφαση που έπρεπε να πάρει; Γιατί να αλλάξει τώρα αυτό;

Το ότι έχει βρει το σύντροφό του για το υπόλοιπο της ζωής του δε σημαίνει ότι δε θα σε χρειάζεται πια δίπλα του. Αντίθετα, σε κάτι τέτοιες στιγμές η παρουσία σου θα γίνει πιο απαραίτητη από ποτέ. Ξέρεις, κάποιες πλευρές του τις έχει μοιραστεί μόνο με σένα και την ασφάλεια που νιώθει στην παρουσία σου θα τη ζητά σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.

Εξάλλου, γνωρίζει καλά πως εσύ θα του πεις πάντα την αλήθεια, πως θα σκεφτείς πρώτα το καλό του κι αυτό προϋποθέτει να είσαι ειλικρινής. Επίσης, εσύ έχεις βρει τα κουμπιά του χρόνια τώρα και μπορείς να χειριστείς τις υπερβολές του, τους θυμούς και τον ενθουσιασμό του με ψυχραιμία. Είσαι η δικιά του φωνή της λογικής κι αυτός η δικιά σου.

Στο άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης μια ανησυχία σε πιάνει. Σαν αντανακλαστικά, η πρώτη αντίδραση του οργανισμού είναι να προστατεύσει. Έκανε τη σωστή επιλογή; Δευτερόλεπτα αργότερα συνειδητοποιείς πως για κάποια άτομα, πολύ δικά σου, κανείς δε θα ήταν αρκετά καλός. Είναι που τους έχεις εσύ τόσο ψηλά σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι που σε φοβίζει και σε θυμώνει τόσο πολύ το ενδεχόμενο να τους πληγώσουν, που ασυναίσθητα βγάζεις την ασπίδα σου και τους καλύπτεις. Το ξέρεις, όμως, πως πρέπει να δείξεις εμπιστοσύνη στις επιλογές τους, να τους στηρίξεις όπως θα κάνουν κι αυτοί για σένα κι αν στη χείριστη χρειαστεί, να σταθείς πλάι τους, όπως έκανες πάντα.

Μεγάλη χαρά θα σου δώσει αυτή η μέρα. Η ευτυχία του θα σε γεμίσει και σένα. Η ψυχή σου θα χαμογελάσει βλέποντάς τον να βγαίνει απ’ την εκκλησία κρατώντας την αγάπη του απ’ το χέρι. Μαζί θα χορέψετε, θα τραγουδήσετε, θα πιείτε και θα γιορτάσετε τη μεγάλη αρχή της νέας του ζωής. Θα θυμηθείτε ιστορίες απ’ τα παλιά, από ‘κείνες που θα πρέπει να ειπωθούν ψιθυριστά, μήπως και πάρει αφτί κανένας συγγενής και φρίξει.

Στο πλάι του θα είσαι σε όλο αυτό κι η παρουσία σου θα του δίνει δύναμη και κουράγιο για να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα. Και φυσικά, όταν έρθει η ώρα, λίγο πριν τις καμπάνες, που θα σε ρωτήσει μήπως κάνει λάθος, μήπως βιάστηκε, μήπως να αλλάξει γνώμη, εσύ θα απαντήσεις και πάλι αληθινά: «Ζήσ’ το, κάν’ το κι ό,τι είναι να έρθει θα το αντιμετωπίσουμε μαζί, όπως πάντα!».

Συντάκτης: Μόνα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!