Μελαγχολείς μα όταν σου μιλάω μου το παίζεις χαρούμενος και αναφέρεις πράγματα ανούσια. Δε συζητάς πια για εμας. Έχεις αρχίσει να χάνεσαι τα βράδια. Δεν απαντάς στα τηλέφωνα και όταν σε ρωτάω μου λες πως έχεις δουλειά. Κουνάω το κεφάλι μου και δεν το συνεχίζω. Τι να σου πω άλλωστε; Η στάση σου μου τα χει δείξει όλα. Το κορμί σου αδιαφορεί κάθε φορά που συναντάει το δικό μου. Αλλά δε θέλω να το πιστέψω. Ακόμα ελπίζω πως έχω καταλάβει λάθος. Με το φως του ήλιου σε δικαιολογώ ενώ στο σκοτάδι το μετανιώνω.

Δε θέλω να σε παρακαλέσω. Δεν είμαι τέτοιο άτομο εγώ. Θέλω να το ακούσω από εσένα, θέλω να μου πεις όσα δεν πρέπει να ξέρω κι ας πονάει. Έχω ανάγκη να ηρεμήσω. Και ίσως τότε οι σκέψεις μου να με αφήσουν να κοιμηθώ το βράδυ.

Το κλειδί μιας σχεσης είναι η συζήτηση λένε. Μόνο λένε όμως. Όλοι το έχουμε ακούσει, πολλοί είναι αυτοί που έχουν συμφωνήσει και μάλιστα ίσως και να προσπάθησαν να το εφαρμόσουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που το κατάφεραν.

Είναι δύσκολο να ανοιχτείς σε κάποιον και πιο δύσκολο είναι να σου ανοίγονται. Μισό λεπτό να εξηγήσω. Όλα τα επικίνδυνα να λεχθούν με μια ανάσα τα βγάζεις. Μετράς μέχρι το τρία και τα ξεφουρνίζεις βρε αδερφέ. Όμως όταν ακούσεις κάτι άσχημο -κυρίως άμα δεν σου έχει περάσει από το μυαλό-σε στεναχωρεί και το σκέφτεσαι πολύ έντονα ακόμα και αν δεν το παραδέχεσαι. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις ανθρώπους που είναι τόσο ώριμοι ώστε να μην τους ενοχλήσει μια απόρριψη, ένα παράπονο, μια σκληρή κουβέντα.

Οπότε καταλήγουμε με δήθεν ζευγάρια να υπερηφανεύονται για την ειλικρίνεια τους ενώ ο σύντροφος τους δεν ξέρει ούτε τα μισά από όσα τους συμβαίνουν. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να απατάει, μα κάθε ψέμα και κάθετι κρυφό είναι ένα τούβλάκι επιπλέον στο τοίχος που υψώνεται ανάμεσα τους.

Δεν γίνεται αλλιώς, θα σου πουν. Όλα γίνονται,απλά ο άνθρωπος είναι εγωιστής και δε δέχεται να κάνει υποχωρήσεις για κανένα λόγο. Οπότε ο κολλητός μας ο Γιώργος μετατρέπεται σε Μαρία από το χωριό, οι βραδινές έξοδοι με φίλους ονομάζονται έκτακτες δουλειές και ζει ο καθένας τη ζωούλα του. Μόνο που όταν ξεκινά μια σχέση, ξεκινά και μια κοινή ζωή και καμία ατομική ζωούλα δε θα έπρεπε να συνεχίζεται.

Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς ειλικρίνεια. Κι άμα υπάρχει έστω και κάποιο ίχνος της, μόλις μαθευτεί πως ήταν βουτηγμένη στο ψέμα θα σταματήσει να υπάρχει. Δεν είναι πράγματα οι άνθρωποι, χρειάζονται προσοχή. Και η μεγαλύτερη ένδειξη φροντίδας και προσοχής είναι η συζήτηση. Βάλτε τα λοιπόν κάτω και ξεκαθαρίστε τα. Μην κοιμάστε πλάτη με πλάτη και μην ανταλλάσσετε ένα στεγνό καλημέρα.

Στο κάτω κάτω αν αντί για καλημέρα θες να πεις άντε γαμήσου σταμάτα να διστάζεις.

Συντάκτης: Ζωή Τεκέλογλου