Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη που τελικά δεν μπορείς ούτε να την προγραμματίσεις ούτε να την κατευθύνεις. Εκεί που ονειρεύεσαι και κάνεις σχέδια, εκεί που ετοιμάζεις τα επόμενά σου πλάνα, έρχεται μια στιγμή που όλα ανατρέπονται και τα δεδομένα αλλάζουν. Καμιά φόρα τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ αυτό που είχες φανταστεί, άλλες φορές ταυτίζονται και συγκλίνουν με τις αρχικές σκέψεις σου, ενώ άλλες αποκλίνουν και καταλήγουν κάπου που ούτε μπορούσες αρχικά να βάλεις με το μυαλό σου.

Είναι η απρόβλεπτη φύση των γεγονότων που δίνει νόημα στην κάθε στιγμή. Από κάθε πρόσωπο που γνωρίζεις παίρνεις κάτι διαφορετικό. Μπορεί κάποια φάση να ζεις τη νέα γνωριμία και να είναι ακριβώς όπως τη φανταζόσουν, να βιώνεις κάθε κοινή στιγμή και η επιθυμία σου για το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου διαρκώς να φουντώνει. Οι σκέψεις σου πιθανόν να πλημμυρίζουν από έρωτα κι όλα να κυλούν με γνώμονα το κοινό ταξίδι. Το εκλεκτό πρόσωπο σού βγάζει την επιθυμία να το ζήσεις κι εσύ υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως αυτή τη φορά θ’ αφήσεις στην άκρη κουτάκια και σενάρια.

Μα για ακόμα μια φορά προτρέχεις και κανόνισες χωρίς να συμπεριλάβεις τον έρωτα που φουντώνει. Καμιά φορά μαζί με τον έρωτα αρχίζει να εμφανίζεται και η ζήλια που δίνει ώθηση στην ανασφάλειά σου, αφού αυτές οι δύο είναι φίλες καλές. Είναι η στιγμή που χάνεις εσένα, υπεραναλύεις λέξεις και συμπεριφορές και ταράζεις το ταίρι ακόμα κι αν δε σου έχει δώσει αφορμές. Η επικοινωνία γίνεται δυσκολότερη, χάνεται η μαγεία και οριακά η εμπιστοσύνη. Υπάρχουν γεγονότα που κλονίζουν τη σύνδεση που έχεις χτίσει με το ταίρι, καταστάσεις που ταρακουνούν κάθε δέσιμο. Άλλες φορές υπεύθυνα είναι πρόσωπα που εμφανίζονται χωρίς πρόσκληση, που είτε έρχονται από το παρελθόν σαν φαντάσματα είτε υπάρχουν με κάποιο τρόπο στη ζωή τη δική σου ή του αμόρε. Υπάρχουν κάποιες παρουσίες που δημιουργούν ένταση ακόμα κι αν δεν έχουν δώσει την παραμικρή αφορμή. Ζηλεύεις, ξεκαθαρίζεις τη θέση σου και απομακρύνεσαι. Θεωρείς πως κάποιο πρόσωπο αποτελεί απειλή για τη σχέση σου, χωρίς φυσικά το ταίρι να έχει δείξει ενδιαφέρον.

Μπορεί όμως η ζήλια να είναι απλώς μια αφορμή για να κρατήσεις αποστάσεις. Ενώ στην αρχή πίστευες πως ξέρεις τι θες από το πρόσωπο απέναντί σου, ξαφνικά διαπιστώνεις πως αλλάζεις και το ίδιο συμβαίνει και με το ταίρι. Καθόλου απίθανο να έρθει κάποια στιγμή που θ’ αντιληφθείτε πως πλέον δεν έχετε κοινή πορεία και επιθυμίες και γι’ αυτό δε φταίνε τρίτα πρόσωπα αλλά η μεταξύ σας σχέση.

Δεν είναι τίποτα δεδομένο. Οι απρόσμενες αλλαγές πολλές, οι αναλαμπές και οι τροποποιήσεις των επιθυμιών μας ακόμη περισσότερες. Οι πειρασμοί εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις, ενώ πολλές φορές καταλαβαίνεις στην πορεία πως με κάποια πρόσωπα δεν ταιριάζεις. Ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας όμως είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Η αλλαγή και η εξέλιξή μας όσο συλλέγουμε εμπειρίες, απωθημένα, επιθυμίες και όνειρα μπορεί να διαφοροποιήσει κάθε μας απόφαση και να οδηγεί στο τέλος της μια σχέση που ποθήσαμε και χτίσαμε με κόπο και επιμονή.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό από κάποια στιγμή και μετά να θες κάτι άλλο, γι’ αυτό μη νιώσεις άσχημα αν είσαι εσύ αυτός που θα ορίσει το φινάλε!

Συντάκτης: Φλώρα Γιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.