Βρίσκεστε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, οι σωστοί άνθρωποι για να συμβεί εκείνο το αναπάντεχο που θα το εκλάμβανε κανείς ως παιχνίδι της μοίρας και ραντεβού με το πεπρωμένο! Δείχνει ο ένας στον άλλον αυτό που επιθυμεί για να πάρει το θάρρος να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τη ζωή του και να τον αφοπλίσει με τη γοητεία του πρώτου ραντεβού που κανονίζεται μέσα σε δυο μέρες…

Το ραντεβού, μια αμήχανη στιγμή και για τους δύο, καθώς αμφότεροι νιώθουν ένα περίεργο σφίξιμο στο στομάχι, που είναι η σηματοδότηση ενός επερχόμενου έρωτα και ενός έρωτα που ίσως να είναι και πολύ ισχυρός. Ο καιρός κυλάει όμορφα και με όλα τα στάδια, εκείνα που τοποθετούν το σύντροφό του ένα σκαλί πιο πάνω κάθε φορά σε όλα όσα θα επιθυμούσε να έχει το ταίρι του. Αυτός ο κόμπος που εξελίχθηκε σε έρωτα, μετουσιώθηκε σταδιακά σε αγάπη, ένα πιο βαθύ συναίσθημα που σου προσφέρει εκείνη τη μοναδική ασφάλεια, που ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος, αλλά κάποιος πορεύεται πλάι σου, μαζί σου!

Η αγάπη όσο προχωράει νιώθεις πλέον ότι θέλει να αλλάξει τα πάντα γύρω της, να στηρίξει όνειρα κι ελπίδες σε εκείνο το πρόσωπο που ερωτεύθηκε τόσο πολύ και κέρδισε την καρδιά του επάξια με τη γλυκύτητα της ψυχής του! Είναι η στιγμή που θα στεγαστούν όλα αυτά που ονειρεύονται και οι δύο σε ένα κοινό χώρο: στο σπίτι τους! Είναι μια όμορφη διαδικασία που φέρνει το ζευγάρι κοντά και βιώνουν από κοινού τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής σε καθημερινή βάση και σε τέτοιο βαθμό που τους επιτρέπει να εξελίξουν τη σχέση τους αν πετύχει η συμβίωση και αν βγουν αλώβητοι από τη ρουτίνα και την τριβή.

Kαι οι μέρες κυλούν, ο καιρός δείχνει πως σιγά-σιγά όλο εκείνο το πάθος το άσβεστο, της επιθυμίας και της έλξης κατέληξε να αργοσβήνει μπροστά σε όλα όσα θεωρεί το ταίρι δεδομένα. Και κάπου εκεί αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση!

Είτε ο ένας είτε ο άλλος νιώθουν έντονα την ανάγκη να βγουν έξω μόνοι είτε με διαφορετικές πλέον παρέες, να δίνουν περισσότερη προσοχή στην εξωτερική τους εμφάνιση -κάτι που ήταν πολύ πιο χαμηλά στις προτεραιότητές τους-, να έρχονται πιο κοντά με άτομα του αντίθετου φύλου, γιατί νιώθουν την ανάγκη της επιβεβαίωσης και της διεκδίκησης.

Και ξαφνικά συμβαίνει το αναπάντεχο, αυτό που δεν είχες καν σκεφτεί όταν πρωτομπήκες στη σχέση: να σκεφτείς να απιστήσεις! Να δώσεις το σώμα σου -αλλά πολλές φορές και την ψυχή σου- σε έναν άλλον άνθρωπο που σε πόθησε και σε έκανε να νιώσεις μια ανεξήγητη μοναδικότητα και μαγεία, την μαγεία εκείνη του αγνώστου και του μυστηρίου.

Πλέον εγκλωβίστηκες σε μια κατάσταση με δύο ανθρώπους, με τους οποίους μοιράζεσαι την ψυχή, το μυαλό ή και το σώμα σου! Αναγκάζεσαι να εξοικονομείς πλέον χρόνο για το τρίτο πρόσωπο παρά για τον άνθρωπό σου και γεννιέται πλέον μέσα σου η ερώτηση αν όντως τελικά ήταν ο άνθρωπός σου!

Κακά τα ψέμματα αυτή η νέα κατάσταση μόνο έκσταση μπορεί να σου προσφέρει, ενθουσιασμό για το νέο σου ρόλο, το ρόλο σου στη σεξουαλική σου ζωή να τον βλέπεις να παίρνει φωτιά και να ζεις στο έπακρον κάθε στιγμή με το νέο και παράνομο σύντροφο.

Στον αντίποδα τώρα βρίσκεται ο σύντροφός σου που έχει πλήρη άγνοια για τις περιπέτειές σου, δεν έχει αντιληφθεί την αλλαγή σου γιατί προφανώς δεν αφήνεις περιθώρια λάθους, ώστε να το προκαλέσουν! Κινείται μέσα στον κοινό σας χώρο φυσιολογικά, σου φέρεται ως συνήθως και αυτό αρχίζει να σε ξενίζει, να σε κάνει πιο απόμακρο/η και να θες σταδιακά να τον/την αποφεύγεις!

Και η κατάσταση εκείνη που κανένας από τους δυό σας δε θα ήθελε ποτέ να βρεθεί, τελικά ήρθε. Έγινε αντιληπτή η απιστία, δάκρυα αγωνίας για το αύριο, αναζήτηση των λαθών στη σχέση -όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε σχεσιακό. Εσύ που έκανες το βήμα προς την απιστία βιώνεις τώρα πληθώρα συναισθημάτων, έχοντας στο μυαλό δύο πρόσωπα που έχουν μεγάλη σημασία για σένα αλλά που το ένα δεν έχει σε σχέση με το άλλο!

Το πρόσωπο που απάτησες προσπαθεί απεγνωσμένα από κάπου να πιαστεί, να παρηγορηθεί, να κατανοήσει τα λάθη του, σε τι ήταν ανεπαρκής για το σύντροφό του και να διορθώσει -αν είναι σε θέση και θέλει βέβαια- να διεκδικήσει τον άνθρωπο που κινδυνεύει να χάσει οριστικά.

Πολλές σκέψεις, πολλά ερωτηματικά προς το αγαπημένο σου πρόσωπο, καταστάσεις που φέρνουν και τους δύο σε αμηχανία και αδιέξοδο. Κρατάτε μια απόσταση για ανασυγκρότηση, για την επούλωση των τραυμάτων μέσα σας και να δοθεί χώρος για μια ενδελεχή εξέταση του εαυτού σας!

Από την άλλη πλευρά ο άπιστος σύντροφος πλέον έχει χάσει την ανεμελιά του, το πάθος του για το άλλο πρόσωπο, γιατί μέσα του νιώθει ότι πρόδωσε το πρόσωπο με το οποίο συνδέθηκε με τόση αγάπη και αφοσίωση, που έκαναν από κοινού σχέδια και τώρα τείνουν όλα να γκρεμιστούν για ένα εφήμερο πάθος! Οι τύψεις παίρνουν τη θέση τους πλέον στο παιχνίδι αυτό.

Το απατημένο ταίρι όμως ξεκινά να αλλάζει, πρόσωπο, διάθεση, εμφάνιση. Αποφάσισε πως πρέπει να ζήσει πρωτίστως για τις δικές του ανάγκες και να νιώσει πως ζει ξανά και ότι μπορεί να αγαπηθεί χωρίς να σημαίνει αυτόματα ότι θα πληγωθεί. Αυτές τις αλλαγές τις αντιλαμβάνεται το πρόσωπο που ξεκίνησε τα πάντα και αρχίζει να βλέπει τον άνθρωπό του με άλλο μάτι. Νιώθει ότι το χάνει και θέλει ξανά να διεκδικήσει αυτό που θεώρησε εσφαλμένα δεδομένο.

Αντιδρά και βρίσκει διαρκώς τρόπους να γοητεύσει από την αρχή, νιώθει να φουντώνει μέσα του το πάθος εκείνο που νόμιζε πως είχε χαθεί, αλλά τελικά απλώς είχε ναρκωθεί για λίγο, γιατί ο εγωισμός του να έχεις κάτι και να στρέφεσαι αλλού με την ασφάλεια της ύπαρξης του σίγουρου, είναι αυτό που εν τέλει καταστρέφει τα πάντα.

Δε φταίει η γυναίκα σου αν πάχυνε λίγο μετά από την εγκυμοσύνη, δε φταίει ο άντρας σου αν γυρνάει κουρασμένος, τρώει ακατάπαυστα και πέφτει στον καναπέ να δει τηλεόραση, δεν ευθύνεται το τρίτο πρόσωπο που βρήκε τρόπο να εισχωρήσει στη σχέση, γιατί υπήρχε εκείνη η αδράνεια που την προκαλεί η συνήθεια…

Και εκείνη η συνήθεια οδήγησε σε τέτοιο σημείο το ζευγάρι, ώστε να αναζητήσει αλλού αυτό που του έλειπε και ξαφνικά το βρήκε! Η απιστία σαφώς δεν είναι η υγιής κατάσταση που θα ήθελαν όλοι να βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να φέρει στην επιφάνεια εκείνα τα στοιχεία που το ζευγάρι νόμιζε πως είχαν χαθεί και να δώσει στη σχέση τους άλλη τροπή και νέα πνοή, εκείνη της αναπροσαρμογής, της προσπάθειας απ’ την αρχή και της προσωπικής εξέλιξης.

Συντάκτης: Kathy Lau
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.