Καθημερινά άνθρωποι πάνε κι έρχονται. Γεννιούνται και ζουν τη ζωή που ο καθένας έχει επιλέξει. Κάποιοι είναι μόνιμα ζευγαρωμένοι και κάποιοι άλλοι πετούν σαν μελισσούλες. Άλλοι ψάχνουν επί μονίμου βάσεως για το άλλο τους μισό και κάποιοι απλά τα παράτησαν. Το πήραν απόφαση και πάει και τελείωσε.

Όλοι μας αργά ή γρήγορα, συνειδητά ή ασυνείδητα, ψάχνουμε κάπου μέσα στο πλήθος τον άνθρωπό μας. Αυτόν με τον οποίο θα μοιραστούμε το υπόλοιπο της ζωής μας κι αν είμαστε τυχεροί θα δημιουργήσουμε και οικογένεια στο πλευρό του.

Βέβαια, σ’ αυτό κανένας δεν μπορεί να σου δώσει εγγυήσεις. Δηλαδή ότι σίγουρα κάποτε θα βρεις το έτερον σου ήμισυ. Ζαριά είναι η ζωή κι ό,τι σου βγει. Ίσως να τον προσπέρασες όταν το νεαρό της ηλικίας σου δεν σου επέτρεπε να δεις, ίσως η αδυναμία σου να δεσμευτείς όταν έπρεπε ή και ακόμη να μην το επέτρεψαν οι συγκυρίες. Ίσως να μην ήταν και το τυχερό σου ακόμα ή απλά και ωμά, δεν το άξιζες ποτέ.

Δεν έχεις γνωρίσει ποτέ σου μοναχικό άνθρωπο; Που πέρα από τη μοναχικότητά του είναι εξαιρετικός; Φαινομενικά τουλάχιστον. Και πάντα ο περίγυρος απορεί. «Μα καλά, τέτοιο κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, πώς κι έμεινε μόνο»; «Δυο μέτρα παλικάρι με στρωμένη δουλειά και δεν μπόρεσε να αποκατασταθεί». Κλισέ εκφράσεις που συνήθως ξεστομίζονται από τις γιαγιάδες μας, αλλά παρόλα αυτά, όλοι μας κάποιες φορές τις έχουμε πιπιλίσει.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όσο έτοιμος κι αν μοιάζεις για να υποδεχτείς τον άνθρωπο της ζωής σου, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Να τον αναγνωρίσεις ανάμεσα στο πλήθος είναι το εύκολο κομμάτι. Θα του χαμογελάσεις κι αυτός θα ξέρει, αυτά τα πράγματα είναι αμοιβαία. Το δύσκολο είναι να τον κρατήσεις, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

Τον άνθρωπό σου μπορεί να μην τον βρεις και ποτέ. Χώνεψε το και μάθε να ζεις με αυτό. Ο άνθρωπός σου μπορεί να βρίσκεται στην Ινδία και να αναρωτιέται το ίδιο με εσένα: «μα καλά, που είναι το άλλο μου μισό;».

Αν τον έχεις ήδη βρει και είσαι σίγουρος για αυτό, κάνε τα πάντα για να τον κρατήσεις έτσι ώστε να μην το μετανιώσεις αργότερα. Oι εγωισμοί δεν βγάζουν πουθενά και στο λέει ο μεγαλύτερος εγωιστής που έβγαλε ο μάταιος τούτος κόσμος. Αν δεν τον βρήκες ακόμη, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Ποτέ δεν είναι αργά και σίγουρα η ηλικία δεν είναι καθοριστικός παράγοντας. Αν όμως είσαι μάγκας πραγματικός, θα βρεις έναν άνθρωπο να αγαπήσεις και με πολλή δουλειά, αγάπη κι αφοσίωση θα γίνει αυτός ο άνθρωπός σου. Μην ξεχνάς, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

Τίποτα και κανένας δε θα σου χαριστεί. Ακόμη κι αν είσαι μέσα στην ελίτ των υπερτυχερών, όπου ο άνθρωπός τους, τους «έπεσε» από τον ουρανό, πάλι θέλει δουλειά. Είμαστε ενέργειες που άλλοτε ενώνονται και άλλοτε συγκρούονται.

Κλείνοντας και ίσως φιλοσοφώντας λίγο παραπάνω από ότι συνηθίζω και γουστάρω, θα σου πω το εξής. Όσο λυπηρό κι αν φαντάζει, μπορεί να μην τον βρεις και ποτέ. Μπορεί να τον βρήκες και να μην αντέξατε μαζί ή να τον έχασες μέσα από τα χέρια σου. Get used to it και προχώρα παρακάτω. Σε όλους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και μπορεί να είσαι τυχερός, ποτέ δεν ξέρεις.

Συντάκτης: Βασίλης Δεμιρτζόγλου