Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

ihbihbhib

Η κορύφωση δεν είναι απλώς απολαυστική και τονωτική, ταυτόχρονα κατέχει και θεραπευτικές ιδιότητες ως προς το σώμα μας. Είναι αλήθεια, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά ένας καλός οργασμός μπορεί να σε αναζωογονήσει. Δεν έχει σημασία αν η κορύφωση θα έρθει από επαφή με κάποιο ερωτικό σύντροφο ή αν θα φτάσεις εκεί ανακαλύπτοντας τα όρια του σώματός σου μόνος·  σού προσφέρονται τα καλά του με όποιον τρόπο και αν διαλέξεις να φτάσεις εκεί. Ας δούμε λοιπόν 10 λόγους που μάς βοηθάει το να συμβαίνει ο οργασμός στο σώμα μας:

 

1. Μείωση του άγχους

Όταν ο οργανισμός φτάνει στη πολυπόθητη κορύφωση, εκκρίνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη. Η ορμόνη αυτή σε συνεργασία με μια ακόμη, την προλακτίνη, λειτουργούν ως φυσικά αγχολυτικά. Σε μια δύσκολη και στρεσογόνα μέρα, το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, για να χαλαρώσεις, είναι να σταματήσεις για λίγο το πιεστικό σου πρόγραμμα και να δώσεις σημασία στις ανάγκες σου μέχρι οι ορμόνες ωκυτοκίνη και προλακτίνη να κάνουν τη δουλειά τους. Τα πάντα αντιμετωπίζονται ευκολότερα με πιο χαλαρό μυαλό.

 

2. Καλύτερος ύπνος

Κι όμως, η κορύφωση μπορεί να συμβάλει σε έναν καλύτερο ύπνο. Η προλακτίνη δε βοηθάει μόνο στο να σε ηρεμήσει από στρεσογόνες καταστάσεις, αλλά σε βοηθάει στο να κοιμηθείς καλύτερα και βαθύτερα. Είναι γεγονός πως ο βαθύς ύπνος -ναι αυτός στον οποίο ροχαλίζεις χωρίς να το ξέρεις- είναι ο πιο ωφέλιμος, αφού τότε μπορείς να ξεκουραστείς πραγματικά. Ο ύπνος αυτός είναι απαλλαγμένος από τυχόν άγχη που έχεις μέσα στη μέρα. Αν λοιπόν έχεις αϋπνίες και στριφογυρνάς άσκοπα στο κρεβάτι υπάρχει τρόπος να χαλαρώσεις και μάλιστα είναι πάρα πολύ ευχάριστος!

 

3. Αντοχή στον πόνο

Ο πόνος γενικά είναι ένα άσχημο αίσθημα απ’ το οποίο πολλές φορές δεν ξέρεις πώς να απαλλαγείς και ίσως να καταφεύγεις σε λύσεις όπως τα αναλγητικά. Σε αυτή την κατάσταση μπορεί να βοηθήσει ο οργασμός. Φτάνοντας στην κορύφωση, με τη βοήθεια των ορμονών και των χημικών διεργασιών που τελούν, μπορείς να απαλλαγείς πολύ πιο εύκολα και με φυσικό τρόπο από πόνους όπως της αρθρίτιδας, τον πόνο στην πλάτη ή τα πόδια και σε σπανιότερες περιπτώσεις τον πονοκέφαλο. Ακόμη, βοηθάει στις κράμπες. Fun fact: όσο πιο συχνά νιώθεις την ευφορία της κορύφωσης, τόσο αυξάνεται και η αντοχή σου στον πόνο.

 

4. Δυνατότερο ανοσοποιητικό σύστημα

Ο οργασμός βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα άτομα που φτάνουν συχνότερα σε αυτόν έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από εποχιακές γρύπες σε σχέση με εκείνους που δεν είναι σε θέση να απολαύσουν έναν καλό οργασμό. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Wilkes της Πενσιλβανίας, φοιτητές που έφταναν την κορύφωση στις ερωτικές τους στιγμές αρκετές φορές εβδομαδιαία, είχαν περισσότερα αντισώματα, συγκριτικά με όσους δεν το είχαν το άθλημα.

 

5. Εκγύμναση του μυαλού

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να γυμνάσεις το μυαλό σου είναι ο οργασμός. Με κάθε σωματική άσκηση, διοχετεύεται περισσότερο αίμα στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα σε ορισμένα κέντρα του -ανάλογα με τη δραστηριότητα που κάνεις εκείνη τη στιγμή- με αποτέλεσμα να λειτουργούν περισσότερο και άρα να γυμνάζονται. Όταν το σώμα έρχεται σε οργασμό, δε λειτουργούν μόνο κάποιες περιοχές του εγκεφάλου, αλλά ολόκληρος ο εγκέφαλος. Η τρομερή αυτή ανακάλυψη ήρθε από ερευνητές οι οποίοι παρακολούθησαν τον εγκέφαλο γυναικών, όσο εκείνες βρίσκονταν σε μαγνητικό τομογράφο (MRI) και ταυτόχρονα αυτοικανοποιούνταν.

 

6. Μείωση καρδιακών παθήσεων

Λίγο πριν το πολυπόθητο φινάλε, αυξάνεται η ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος και η καρδιά με τη σειρά της γυμνάζεται κι αυτή. Η αύξηση του σφυγμού της βοηθάει και στο να εξασφαλίσει ότι οι φυλετικές ορμόνες θα παραμείνουν σε ισορροπία. Όταν η ισορροπία των ορμονών αυτών χαλάει, δημιουργούνται προβλήματα στον οργανισμό όπως οι καρδιοπάθειες αλλά και οστεοπόρωση.

 

7. Μείωση βάρους

Τις περισσότερες φορές η κοινή γυμναστική μπορεί να είναι βαρετή, πληκτική αλλά κυρίως κουραστική. Όταν έρχεται η ώρα της κορύφωσης χάνεις αρκετές θερμίδες με έναν αντισυμβατικό και πολύ πιο ευχάριστο τρόπο. Επίσης, η καλύτερη γυμναστική για την πύελο είναι η ερωτική επαφή! Ίσως αντί να κοπανιέσαι αδιάκοπα στα γυμναστήρια να εντάξεις στη ζωή σου και αυτό το εναλλακτικό είδος- και πολύ ευχάριστο βεβαίως-βεβαίως.

 

8. Σύνδεση με το ταίρι

Και ποιος δεν έχει αναρωτηθεί πώς θα έρθει πιο κοντά με το σύντροφό του; Η απάντηση είναι πολύ απλή και βρίσκεται στον οργασμό! Άλλη μια θετική χρήση της ορμόνης της αγάπης (ωκυτοκίνη) που απελευθερώνεται κατά τη κορύφωση του έρωτα, είναι να βοηθάει στο να αναπτυχθεί ένας βαθύτερος συναισθηματικός δεσμός μεταξύ σας. Αφού ολοκληρώσετε και περάσετε καλά με το ταίρι, παραμείνετε αγκαλιασμένοι και βοηθήστε με τα σώματά σας την ωκυτοκίνη να κάνει τη δουλειά της.

 

9. Σε κάνει περισσότερο χαρούμενο

Φτάσε στην κορύφωση και μετά προσπάθησε να κρύψεις εκείνο το χαμόγελο που δε θα μπορεί να ξεκολλήσει από πάνω σου. Όταν το ζεις μια ανεξήγητη χαρά και μια ηρεμία αποπνέεται από μέσα σου. Είναι λες και σου τράβηξαν με μαγνήτη όλη την αρνητική ενέργεια και τη μαυρίλα της ημέρας. Εξ’ άλλου αν ο οργασμός δεν σε έκανε να νιώθεις τόσο ωραία, δε θα χρησιμοποιούνταν ως μέθοδος αναπαραγωγής.

 

10. Φωτίζει το δέρμα σου

Μαζί με την τεράστια χαρά που νιώθεις, χαίρεται και το δέρμα σου! Όταν ακούς πολλές φορές χαριτολογώντας να σου λένε πως φαίνεται ότι έχεις περάσει ένα σκανδαλώδες βράδυ επειδή λάμπεις, δεν έχουν άδικο. Η αλήθεια βρίσκεται για άλλη μια φορά στη βιολογία. Στον οργασμό εκκρίνεται μια ακόμη ορμόνη (ανθρώπινη αυξητική ορμόνη) η οποία σε συνδυασμό με το κολλαγόνο τονώνει την επιδερμίδα σου.

 

 

 

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου