Η Μαρία Πακιακιό μάς λέει τα dos and don’ts της οικειότητας. Δες εδώ!

ouuip

Όσο απολαυστικός μπορεί να είναι ο έρωτας, τόσο επίπονος μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει η κατάλληλη υγρασία στην επίμαχη περιοχή. Η υγρασία είναι απαραίτητη ώστε να περάσουν καλά όσοι συμμετέχουν. Πολλές φορές -και για διαφορετικούς λόγους- το σώμα μας δε βγάζει πάντα την κατάλληλη υγρασία στις επιθυμητές περιοχές ώστε να διευκολύνει την απόλαυσή μας. Αυτό, βέβαια δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα γιατί υπάρχουν διάφορα σκευάσματα στο εμπόριο τα οποία έχουν αυτόν ακριβώς το σκοπό, τη λίπανση περιοχών για μεγαλύτερη απόλαυση.

Ας παραγκωνίσουμε το ταμπού του να ντρέπεται κανείς να αγοράσει σκευάσματα που είναι ψιλό απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη ερωτική εμπειρία, όπως οι προφυλάξεις ή -καλή ώρα- τα λιπαντικά. Όταν απενοχοποιηθεί αυτός ο τομέας (αμήν και πότε) ο κόσμος θα μετατραπεί σε ένα ομορφότερο μέρος με χαρούμενους ανθρώπους. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν έχεις μεριμνήσει να πάρεις λιπαντικό και είστε ένα βήμα πριν την πολυπόθητη συνεύρεση;

Είναι η ώρα τα γρανάζια στο μυαλό σου να χτυπήσουν κόκκινο, ώστε αφενός να μη χαλάσει η ατμόσφαιρα και να συνεχίσει η φασούλα κι αφετέρου να βρεις τρόπο να αυξήσεις την υγρασία στην επίμαχη περιοχή για να μειωθούν οι τριβές και κατ’ επέκταση ο πόνος και το αίσθημα καψίματος που ίσως δημιουργηθεί. Παρακάτω σου παραθέτω μερικούς τρόπους για να μη χαθείς και με λίγη φαντασία να δημιουργήσετε αλησμόνητες στιγμές που θα θέλετε να ξαναζήσετε.

 

1. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα προϊόντα λίπανσης. Ξέρεις, το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πράγματα που δε λείπουν από κανένα σπίτι. Στον έρωτα προσδίδει μια δόση οικειότητας το να το χρησιμοποιήσεις. Η οικειότητα έρχεται επειδή είναι ένα προϊόν με το οποίο πρακτικά έχουμε μεγαλώσει. Στην αρχή μπορεί να νιώθετε άβολα στην ιδέα της χρήσης του γι’ αυτό τον σκοπό, όμως όταν το εφαρμόσετε αποκτά μια παιχνιδιάρικη νότα ικανή να σας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει κατά τη χρήση του όταν πρόκειται να κάνετε έρωτα πάνω σε κρεβάτι. Απλώστε μια μικρή πετσετούλα -από εκείνες που δε θέλετε και πολύ- για να μη γίνουν χάλια τα σεντόνια. Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι το ελαιόλαδο όπως και τα λιπαντικά με βάση το λάδι, επηρεάζουν την επιφάνεια του λάτεξ στις προφυλάξεις κάνοντάς τες πιο επιρρεπείς στο να σπάσουν.

 

2. Βούτυρο 

Το βούτυρο είναι σε παρόμοια κατηγορία με το ελαιόλαδο όμως έχει ένα βασικό πλεονέκτημα. Επειδή είναι συμπαγές -σε αντίθεση με τη ρευστή μορφή του λαδιού- είναι πιο εύκολο στην εφαρμογή του ακριβώς στο σημείο -ή στα σημεία- που το θέλετε και δε λερώνει τόσο, συγκριτικά με το λάδι. Το κακό με το βούτυρο είναι η έντονη μυρωδιά του. Είναι λίγο αντιαισθητικό την ώρα της επαφής να μυρίζεις το παχύ βούτυρο αναμειγμένο με τις μυρωδιές του ιδρώτα και των σωματικών υγρών. Για να αποφύγεις αυτή τη μυρωδιά χρησιμοποίησε μαργαρίνη η οποία είναι πιο ελαφριά. Tip αρχαρίων: δε γλείφουμε το βούτυρο από το σώμα του παρτενέρ μας, είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα και μπορεί να σε ξενερώσει σε χρόνο dt.

 

3. Βαζελίνη

Η βαζελίνη είναι σωτήρια, φθηνή κι ένα από τα καλύτερα προϊόντα λίπανσης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εφαρμόζεται εύκολα και κατευθείαν στο σημείο όπως το βούτυρο αλλά δε μυρίζει. Η βαζελίνη ενδείκνυται για το ερωτικό παιχνίδι. Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι να έρθει η στιγμή που θα πρέπει να τη βγάλετε από πάνω σας κι από όλα τα σημεία στα οποία μοιραία ακούμπησε. Ναι, όσο καλή κι αν είναι, το να προσπαθείς να τη βγάλεις μετά είναι τόσο ενοχλητικό που καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που την έβαλες. Το καλό στην όλη υπόθεση είναι πως αν πέρασες καλά, αυτό είναι αρκετό για να μη δώσεις στη βαζελίνη τη δύναμη να σου βγάλει το ζωηρό ραντεβού ξινό. Η παρατεταμένη χρήση της όμως μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή -ιδίως αν πρόκειται για κόλπο- γι’ αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείται με φειδώ κι όχι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Να σημειωθεί πως μπορει να προκαλέσει μυκητιάσεις γι’ αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

 

4. Κρέμα Σώματος

Όποιος περιποιείται λίγο το σώμα και τον εαυτό του κάπου μέσα στο σπίτι θα έχει και μια κρέμα σώματος. Η κρέμα σώματος είναι το συστατικό που έψαχνες για να μην ξαναδοκιμάσεις να έρθεις σε επαφή χωρίς λίπανση. Είναι δροσερή στην εφαρμογή της, γεγονός που προκαλεί την πρώτη διέγερση. Όταν εφαρμόζεται έχει την κατάλληλη σύσταση -ούτε πολύ ρευστή αλλά ούτε και συμπαγής. Η διείσδυση γλυκαίνει λίγο με την κρέμα σώματος η οποία by the way μυρίζει κι απίστευτα. Το σημείο που θέλει λίγη προσοχή είναι ότι η δράση της δεν κρατάει για πολύ, οπότε θέλει πολλαπλές εφαρμογές μέχρι να φτάσετε στην πολυπόθητη κορύφωση και οι δύο. Επίσης καλό είναι να προτιμήσετε κρέμες με ουδέτερο ph και για ευαίσθητα σώματα (όπως αυτές για μωρά) για να αποφύγετε τυχόν αλλεργίες.

 

5. Σάλιο

Ίσως το πιο διαδεδομένο κι άχαστο της λίστας. Το σάλιο είναι το συστατικό που θα σας φέρει πιο κοντά, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Καταρχάς είναι άκρως ερωτικό να νιώθεις τη γλώσσα του παρτενέρ σου «εκεί που καίγεσαι πολύ». Εκτός του ότι είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να φτάσεις στην κορύφωση, μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό λιπαντικό. Δυστυχώς για να μπει στην κατηγορία του λιπαντικού και να γίνει σωστά η δουλειά του, θα πρέπει ο παρτενέρ που δίνει το ιδιαίτερο φιλί στα ευαίσθητα σημεία, να αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο σε αυτό. Το σάλιο δημιουργεί αρχικά μια επιφάνεια η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να αποτελέσει το λιπαντικό που επιθυμείτε. Όσο περισσότερο χρόνο του δώσετε τόσο ετοιμάζεται και το σώμα, το οποίο εκκρίνει από μόνο του υγρά που θα βοηθήσουν στη συνέχεια ως φυσικά λιπαντικά του σώματος, στην ερωτική συνεύρεση.

 

Έξτρα tips:

 

Ερωτικό Παιχνίδι με το Σώμα

Όπως καταλαβαίνεις δε χρειάζεται πάντα να υπάρχει το ανάλογο σκεύασμα ώστε να γίνει ακόμα πιο όμορφη η σεξουαλική εμπειρία, αρκεί να καταφέρεις να ενεργοποιήσεις στο σώμα σου το φυσικό λιπαντικό που έχεις. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι το ερωτικό παιχνίδι με τα σώματά σας. Θέλει το χρόνο του αυτό το στάδιο τον οποίο πρέπει να απολαύσετε στο έπακρο. Πολλές φορές αυτές οι στιγμές είναι και οι πιο σημαντικές καθώς είναι ο κατάλληλος τρόπος να γνωρίσεις τα κρυφά κουμπιά του κορμιού που ανάβουν τον παρτενέρ σου. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για σένα.

 

Προσοχή στο Σαπούνι

Μην αγχώνεσαι δε θα χρησιμοποιήσεις σαπούνι ως λιπαντικό. Το σαπούνι καλό είναι να το αποφύγεις πριν από μια ενδεχόμενη νύχτα πάθους. Γενικά το σαπούνι στην ευαίσθητη περιοχή καταστρέφει τη φυσιολογική μικροχλωρίδα που υπάρχει εκεί και ως συνέπεια η περιοχή γίνεται πιο ξηρή. Σίγουρα κανένας δε θέλει να περιβάλλεται από ενοχλητικές μυρωδιές που αναδύονται συγκεκριμένα από τα επίμαχα σημεία, όμως ξεπλένοντας καλά την περιοχή με άφθονο νερό μπορείς να αποτρέψεις και τις μυρωδιές και μια πιθανή ξηρότητα η οποία θα είναι επώδυνη στην πορεία. Αν πάλι δε νιώθεις καθόλου άνετα να βγεις χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν καθαρισμού, μπορείς πάντα να αγοράσεις ειδικά αφρόλουτρα για την περιοχή που σε ενδιαφέρει. Αυτά προστατεύουν μεν τη μικροχλωρίδα σου και από την άλλη δε ξεραίνουν την περιοχή.

 

 

Η λίπανση όπως καταλαβαίνεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ευχαριστηθείς τον σαρκικό έρωτα. Υπάρχουν τρόποι λίπανσης, όπως οι παραπάνω που χρησιμοποιούνται σε έσχατες περιπτώσεις ή όταν θέλετε το παιχνίδι σας να πάρει μια παιχνιδιάρικη νότα, αλλά υπάρχουν και ειδικά λιπαντικά του εμπορίου συγκεκριμένα γι΄αυτή τη χρήση. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τη βάση τους. Έτσι υπάρχουν λιπαντικά με βάση το νερό, το λάδι και τη σιλικόνη. Τα πιο ιδανικά είναι εκείνα που έχουν ως βάση το νερό γιατί αυτά δεν καταστρέφουν το λάτεξ των προφυλάξεων, σε αντίθεση με εκείνα που έχουν ως βάση το λάδι. Όσα έχουν ως βάση τη σιλικόνη είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιούνται πάνω σε ερωτικά βοηθήματα φτιαγμένα από σιλικόνη, γιατί τα καταστρέφουν.

Δοκίμασε να πειραματιστείς με τον παρτενέρ σου, χρησιμοποιώντας όσα περισσότερα μπορείς. Κάποιο θα ξεχωρίσεις από τα υπόλοιπα κι αυτό θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ερωτικής σου ζωής.

 

 

*Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ιατρικό βοήθημα. Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου