Αrticle of the day: Δες εδώ το πρώτο άρθο της νέας pillowfighter Ειρήνης Αγρίτη!

photo

Το τρίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συζητήσεις στον ερωτικό τομέα. Η ιδέα της επαφής με δύο άτομα -που έρχεται σε αντίθεση με τη συμβατική πράξη- είναι καυτή πατάτα. Υπάρχουν φορές που μόνο σαν σκέψη μας ικανοποιεί ένα πιθανό τρίο, όμως δε θα το τολμούσαμε κι υπάρχουν και φορές που λίγο πριν γίνει κομπλάρουμε και χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας.

Αυτή την εμπειρία, πριν την κρίνουμε, γιατί είναι εύκολο να απορρίψουμε πράγματα, καταστάσεις κι ανθρώπους που ξεφεύγουν από τη κλασική και κοινή αντίληψη, καλό θα ήταν να την εξερευνήσουμε λίγο πρώτα. Να δούμε αν μπορούμε να εκφραστούμε μέσα από αυτή, αν θα μας ταίριαζε, ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να κάνουμε βουτιά σε αχαρτογράφητα για την ερωτική μας ζωή μονοπάτια, που ίσως μας φανούν ενδιαφέροντα.

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή κρύβουν μια αμηχανία μέσα τους  όταν γίνονται για πρώτη φορά, έτσι και στην περίπτωση που θα επιχειρήσεις τρίο, υπάρχουν ορισμένα σημεία που χρειάζονται προσοχή. Το βασικότερο θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε την ώρα της πράξης είναι η διαχείριση της όλης κατάστασης. Το μοντέλο της επαφής με τα δύο άτομα, το έχουμε συνηθίσει και γι’ αυτό μας φαίνεται και μας βγαίνει πιο φυσικά. Στην περίπτωση, όμως, όπου οι ερωτικοί παρτενέρ στο κρεβάτι μας να είναι δύο αντί για έναν, κάπου μπορεί να κολλήσουμε με την πρόφαση του «πώς θα ικανοποιηθούμε όλοι;». Το πώς θα γίνει σωστά στριφογυρίζει στο μυαλό μας και δε μας αφήνει να ζήσουμε τη στιγμή. Ας δούμε μερικούς τρόπους να απολαύσουμε στο έπακρο την εμπειρία αυτή και κανένας να μη νιώσει εκτός ή άβολα.

 

1. Ξεκαθαρίζουμε από πριν το τι θέλουμε

Μια παρανόηση που υπάρχει γενικά στο τρίο είναι το «πάμε και όπου μας βγάλει». Αυτό -όπως και σε πάμπολλους τομείς στη ζωή μας- αντί να βοηθήσει την κατάσταση, την μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Όταν δε, πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα όπως το τρίο το να επικοινωνήσουμε το τι θέλουμε θα φανεί σωτήριο και κυρίως θα μας βοηθήσει να περάσουμε καλά. Λίγο πριν ξεκινήσει η όλη κατάσταση να κυλάει προς το κρεβάτι, αρκεί να ξεκαθαριστεί απ’ όλους τους συμμετέχοντες τι μας αρέσει, τι θέλουμε αλλά και τι είναι αυτό που μας ξενερώνει. Μια όχι και τόσο λεπτεπίλεπτη κίνηση μεταξύ δύο μπορεί να αποσιωπηθεί, στην περίπτωση των τριών όμως ίσως φέρει ένα ντόμινο αντιδράσεων το οποίο να κάνει κάποιο άτομο να ξενερώσει.

 

2. Γίνεται σαφές ότι όλοι το θέλουμε

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρακινούμαστε από τους παρτενέρ μας και μπαίνουμε σε μια κατάσταση που δεν ξέρουμε αν μας ψήνει και πολύ. Σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να κάνουμε πίσω, απ’ το να κάνουμε κάτι που ίσως μετανιώσουμε απλά για μια ακόμη εμπειρία. Σε ένα τρίο μπορεί να μπούμε με το σύντροφό μας. Λογικό είναι να έχουμε επικοινωνήσει τις ανάγκες μας μαζί του και να ξέρει αν όντως το θέλουμε ή όχι. Με το άλλο άτομο όμως τι γίνεται; Δε θα πρέπει να ξέρουμε πώς βλέπει την κατάσταση αυτή; Ή, ακόμα αν εμείς είμαστε το τρίτο άτομο, δεν πρέπει να ξέρουμε ότι θέλουμε να το ζήσουμε αυτό όσο και οι άλλοι δύο; Έτσι, στη συνέχεια, κανένας δε θα νιώθει ότι έμεινε στην απ’ έξω.

 

3. Αφηνόμαστε για να το ζήσουμε

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να απολαύσουμε τη στιγμή. Αυτό το φαινομενικά εύκολο κομμάτι, στην πραγματικότητα είναι βουνό. Αντί να χαλαρώσουμε και να κινηθούμε στον ρυθμό των κορμιών αρμονικά, να νιώσουμε τις κρυφές δονήσεις και όλοι μαζί να συνδεθούμε με έναν διαφορετικό τρόπο, εστιάζουμε σε μικρά πράγματα και χαλάμε τη διάθεσή μας. Ένα μέρος στο οποίο μπορεί να κολλήσουμε και να ξενερώσουμε είναι το γεγονός ότι τα άλλα δύο άτομα κάνουν περισσότερα πράγματα μεταξύ τους. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και καθαρά στο μυαλό μας γιατί δε μονοπωλούμε την προσοχή. Όταν αρχίσουμε να κάνουμε δεύτερες σκέψεις μπορούμε απλά να γίνουμε πρωταγωνιστές της σκηνής και να κάνουμε στους παρτενέρ μας ό,τι θα θέλαμε να μας κάνουν. Με τον τρόπο μας καθοδηγούμε τα άλλα άτομα να μας ικανοποιήσουν με τον ίδιο τρόπο. Όσο περισσότερο αφηνόμαστε στα χέρια τους και το ζούμε, τόσο πιο καλά θα περάσουμε.

 

4. Δεν το κάνουμε για να ικανοποιήσουμε το σύντροφό μας

Στην περίπτωση όπου ξεκινήσει μια τέτοια κατάσταση αποκλειστικά επειδή μας το ζήτησε ο σύντροφός μας και δε θέλουμε να του χαλάσουμε το χατίρι το πιο πιθανό είναι ότι κάτι θα στραβώσει. Όπως και σε κάθε μορφή επαφής, αν δεν το κάνουμε για εμάς και γιατί έχουμε ανάγκη την επαφή και το να περάσουμε καλά, έτσι κι εδώ, όταν πάμε να το κάνουμε για να ικανοποιήσουμε άλλα άτομα δεν μπορούμε να ικανοποιηθούμε -τουλάχιστον όχι στο έπακρο. Αν δεν έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας ότι είναι μια εμπειρία που θα φέρει κάτι νέο στη σχέση μας, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα ζηλέψουμε και σε ορισμένα σημεία θα είμαστε παραπάνω κτητικοί με αποτέλεσμα να κάνουμε το τρίτο άτομο να αισθανθεί άβολα. Αν δε μας εκφράζει δε χρειάζεται να το κάνουμε. Με τη σχέση μας θα είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσουμε, το άλλο άτομο, όμως, πρέπει να το διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι κάτι προσωπικό. Επειδή μπορεί να δημιουργήσουμε ανασφάλεια στο άλλο άτομο πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι μαζί του και να μοιραστούμε αυτά που νιώθουμε και το γιατί θα ήταν καλύτερο να μη συνεχίσουμε την όλη φάση.

 

5. Το τρίο δεν πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά ξεπέτας

Οι ξεπέτες είναι εξ ορισμού αμήχανες. Όταν τελειώνει η όλη φάση κοιτάμε να φύγουμε γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, ενώ το να επικοινωνήσουμε με διαφορετικό τρόπο με τον παρτενέρ μας δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο. Το τρίο δεν πρέπει να έχει τέτοια χροιά. Το τρίο θέλει επικοινωνία πριν και μετά την πράξη. Το μετά είναι τόσο σημαντικό όσο και το πριν, είναι η ώρα που καθόμαστε όλοι μαζί και χαλαρώνουμε. Ακόμα και το να ζήσουμε την ένταση που εξατμίζεται, είναι σημαντικό. Δημιουργούμε αρχικά μια ατμόσφαιρα μέσω της επικοινωνίας, η οποία κορυφώνεται την ώρα της πράξης και μένουμε εκεί μέχρι αυτή η ατμόσφαιρα να σβήσει. Με αυτό τον τρόπο δε μένει κανείς εκτός, γιατί ακόμα και το μετά -οι στιγμές αφού τελειώσει η πράξη- είναι κομμάτι της διαδικασίας.

 

Το τρίο είναι μια όμορφη εμπειρία που θέλει λίγη προσοχή ώστε να μη μείνει κανένας παραπονεμένος. Δεν υπάρχουν ούτε ρόλοι, ούτε χωράει υπεροψία. Όλοι πρέπει να νιώθουμε ίσοι και ότι το κάνουμε γιατί θέλουμε να περάσουμε καλά. Είναι ένας τρόπος να μάθουμε να είμαστε λιγότερο κτητικοί με τους ερωτικούς μας παρτενέρ, κάτι που μας δείχνει ότι δε χρειάζεται να είμαστε στο επίκεντρο για να φτάσουμε την κορύφωση. Αρκεί η καλή επικοινωνία, οι ξεκάθαρες προθέσεις και φυσικά, οι προφυλάξεις.

 

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου