«Αγαπητή μανταμ Σουσού,

Δεν ξέρω καν αν πρέπει να γράψω και να στείλω εδώ όλα αυτά που με βασανίζουν. Ισως απλά να χρειάζομαι τη γνώμη σου για να επιβεβαιώσω αυτά που σκέφτομαι αλλά δε θέλω να παραδεχτώ.

Ας ξεκινήσω από την αρχή. Γνώρισα τον Β. στις μέρες και συνθήκες που ζούμε, από μέσα κοινωνικής δικτύωσης- τρελό το ξέρω. Ολα κοιλούσαν τέλεια για περίπου έναν, ίσως δύο μήνες. Κυλούσαν; Ισως να το νόμιζα εγώ. Τωρα που το σκέφτομαι υπήρχαν σημάδια. Δεν απαντούσε τα τηλέφωνα, καθυστερούσε να στείλει μήνυμα και πάει λέγοντας. Πράγμα όμως που θα μπορούσα ακόμα και τώρα να δικαιολογήσω. Πόσες φορές εξάλλου δεν έχουμε βρεθεί όλοι στη θέση να πνιγόμαστε στη δουλειά και να μην μπορούμε να απαντήσουμε στο τηλέφωνο!

Θεωρούσα πως η σχέση μας (αυτός τη χαρακτήρισε σχέση) πήγαινε πολύ καλά. Συζητούσαμε μόλις λήξει η καραντίνα να πάμε κάπου και μάλιστα μου ζήτησε να πάμε στο χωριό μου. Πήγαμε μαζί να αγοράσει αυτοκίνητο και μάλιστα διάλεξε αυτό που του είπα εγω. Στο παρασύνθημα: Παράλληλα με εμένα είχε άλλες τρεις! Μάλιστα, άλλες τρείς! Γι’ αυτό και οι εξαφανίσεις. Ξέρω πως θα έπρεπε να σηκωθώ και να αποχωρήσω. Δεν το έχω κάνει όμως. Και δεν ξέρω γιατί. Εχω να μιλήσω μαζί του 4 ημέρες. Δεν απαντάει στα μηνύματά μου ούτε στις κλήσεις μου. Αν και ξέρω την απάντησή σου και την απάντηση όλων όσων θα διαβάσουν αυτό, εγώ έχω να ρωτήσω το εξής. Τι φάση; Τόσο μαζόχα είμαι;

 

Φιλιά μαντάμ Σουσού κι ελπίζω ν’ αντέξω, Γ.»

 

 

Αγαπημενότατη Γ. μου,

 

Βασικά να ξέρεις για τα υστερόγραφα είμαι εδώ. Στο τελικό σου ερώτημα όχι απλά δεν υπάρχει απάντηση, δεν υπάρχει ούτε το ερώτημα.

 

ΥΓ. 1: Γιατί η πρώτη είσαι που γνωρίζεσαι από μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Εκτός αν το γράμμα το έγραψες το 2008 και τώρα το είδα.

 

ΥΓ. 2: Το κακό είναι ότι γνώρισαν κι άλλες τον Β. μέσω κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα τον ίδιο καιρό που τον γνώρισες εσύ.

 

ΥΓ. 3: Ε, κυλούσαν ναι. Απλώς δεν κυλούσαν μόνο με σένα. Ελπίζω τουλάχιστον να λαμβάνατε μέτρα, όχι μόνο έναντι του covid.

 

ΥΓ. 4: Το ότι δεν απαντούσε τηλέφωνα δεν πειράζει. Το να μην καλούσε πίσω πειράζει.

 

ΥΓ. 5: Πήγαινε πολύ καλά, η δική σας τουλάχιστον. Πρέπει να ρωτήσουμε και τις άλλες τρεις. Αν πήγαινε και με τις τέσσερις καλά η σχέση, άξιο το παλικάρι, ούτε ο Ναπολέων δε θα μπορούσε να κάνει τόσα πράγματα ταυτόχρονα καλά.

 

ΥΓ. 6: Με σένα διάλεξε αμάξι, με τη δεύτερη μηχανή, με την τρίτη σαλόνι και με την τέταρτη τηλεόραση. Παίζει εσένα να σε ήθελε περισσότερο.

 

ΥΓ. 7: Βασικά το ότι το λέει δεν ισχύει απαραίτητα, μπορεί απλώς να βρήκε αυτό τον άκομψο τρόπο να σε αφήσει. Και δεν ξέρω τι είναι χειρότερο από τα δυο που μπορεί να ισχύουν.

 

ΥΓ. 8: Α, τον κυνηγάς κιόλας. Ναι, ακόμα κι αν δεν ήταν μαζοχισμός το να μη φύγεις αμέσως και να τον διαγράψεις από τη ζωή σου, είναι σίγουρα αυτό που κάνεις τώρα.

 

ΥΓ. 9: Τι να αντέξεις; Το να σου λείπει ή την αυτοταπείνωση στην οποία έχεις υποβάλλει το άτομό σου;

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου.

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού