Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

paul1070

Τα αλματώδη βήματα της τεχνολογίας έχουν επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητά μας. Καλύπτουν πλέον σε μεγάλο βαθμό όλες μας τις ανάγκες, έχουν επιλύσει σημαντικά καθημερινά προβλήματα και μας έχουν προσφέρει ποικίλες ανέσεις. Κάθε μέρα η τεχνολογία εισέρχεται και μεταβάλλει ολοένα και περισσότερους τομείς της ζωής μας, ακόμη και τους πιο ευαίσθητους και προσωπικούς.

Όλοι μας γνωρίζουμε, ή έστω έχουμε ακούσει, τον όρο “virtual reality”. Μια σημαντική προσθήκη στον κόσμο του gaming και της διασκέδασης, η οποία με την πάροδο του χρόνου κάνει την είσοδό της και σε άλλους κλάδους. Ουσιαστικά, με την ευρεία έννοια του όρου «εικονική πραγματικότητα» εννοείται η προσομοίωση ενός φανταστικού περιβάλλοντος σε πραγματικό, μεταφέροντας τα φανταστικά και μη υπαρκτά στοιχεία ως πραγματικά. Η απήχηση κι η αποδοχή του virtual reality είναι θετική και τώρα το ερώτημα που εγείρεται είναι αν η εικονική πραγματικότητα είναι ικανή να περάσει στον χώρο των ερωτικών μας επιθυμιών και φαντασιώσεων.

Τη θετική απάντηση έδωσε η Naughty America, δημιουργώντας το Virtual Striptease, όπου ο χρήστης μέσω μιας εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να βιώσει την εμπειρία ενός στριπτίζ επιλέγοντας ο ίδιος το μέρος, όποτε το επιθυμεί. Ως φόντο μπορεί να ‘χει τον δικό του επιλεγμένο χώρο ή τον εικονικό, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν μοντέλα κι απ’ τα δύο φύλα, κάνοντας την εφαρμογή προσιτή για όλους, ανεξαρτήτως προτιμήσεων. Έτσι, λοιπόν, μπορείς να ‘χεις ενσωματωμένο στο κινητό σου και μέσα στο δωμάτιό σου ένα απεριόριστης χρήσης στριπτιτζάδικο για να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες σου ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Η ιδέα ίσως να ξενίζει και να προβληματίζει στο πρώτο άκουσμα, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την πρωτοπορία της αλλά και τις ανάγκες που ικανοποιεί. Ποιον δεν ερεθίζει ένα –αργό, αισθησιακό, αρμονικό και με κινήσεις που σε παραπέμπουν να φαντασιώνεσαι τη συνέχεια– στριπτίζ; Σίγουρα όλοι μας είμαστε αιχμάλωτοι στη δύναμή του. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι κάτι που μπορείς να το βιώνεις συχνά. Το ταίρι δεν μπορεί να στο προσφέρει συνέχεια, ή και καθόλου, και απ’ την άλλη αν είσαι single ίσως ντρέπεσαι, νιώθεις άβολα ή δε σε ευχαριστεί να επισκεφθείς ένα στριπτιτζάδικο. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή όλα τα παραπάνω παραμερίζονται και τη θέση της παίρνει η ευχαρίστηση μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Απ’ την άλλη, όσο αληθοφανές μπορεί να ‘ναι το Virtual Striptease δεν παύει να ‘ναι κάτι φανταστικό το οποίο αποτελείται από υψηλής τεχνολογίας λογισμικό και γραφικά. Πώς μπορεί κάποιος να ερεθιστεί μέσα από μια οθόνη που αναπαράγει κάτι ανύπαρκτο και το οποίο αποτελείται απλώς από χιλιάδες pixels; Πέρα απ’ το οπτικό κομμάτι σημαντικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη αλληλεπίδρασης. Μας αρέσει το στριπτίζ όχι μόνο για να δούμε απλώς γυμνή σάρκα αλλά και το παιχνίδι που κρύβεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Οι ματιές, τα υπονοούμενα, οι υποσχέσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από καμία κινητή συσκευή.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η τεχνολογία ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή της σε πιο πολύπλοκα θέματα, να γίνεται ικανή να αντικαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία και να προσφέρει αισθήσεις που οι άνθρωποι μόνο μεταξύ τους μπορούσαν μέχρι πρότινος. Η αποδοχή ή η απόρριψη τέτοιου είδους καινοτομιών χρειάζεται να λαμβάνεται απ’ το κάθε άτομο ξεχωριστά κι όχι να επιβληθεί αυτός ο νέος εναλλακτικός τρόπος ευχαρίστησης ως πρωτεύων αλλά ως υποκατάστατος.

Συντάκτης: Αθηνά Αναστασοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη