Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

d138

Ο έρωτας και η πράξη επιβεβαίωσής του είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Ο κόσμος γύρω μας, όπως κι εμείς, περιστρέφεται γύρω της. Δε χρειάζεται να είναι κανείς υπερβολικά δραστήριος επί του θέματος για να ασχοληθεί. Όταν το θέμα πηγαίνει εκεί, υποσυνείδητα έρχεται και η έξαψη. Εκείνη η μοναδική πληρότητα που αναζητούμε στην κορύφωση. Δεν έχει φύλο, ούτε ταυτότητα. Είναι ένταση που κρύβει μέσα της το μυστήριο της στιγμής, καθώς και την ικανοποίηση που αυτή φέρει μαζί. Όμως έχεις ποτέ δοκιμάσει να κρατηθείς και να μην ολοκληρώσεις κατά τη συνεύρεση με το ταίρι σου;

Η αυτοσυγκράτηση μπορεί να επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα στην ερωτική σου ζωή. Εσφαλμένα έχει επικρατήσει η άποψη ότι η πράξη έχει νόημα και είναι καλύτερη όταν ο μόνος της σκοπός είναι η κορύφωση. Αντίθετα, είναι μέσο που οδηγεί στην πληρότητα, παρ΄όλα αυτά, δεν είναι αυτοσκοπός στη ζωή. Κατά την ερωτική πράξη οι σύντροφοι σμίγουν μεταξύ τους, ενώνουν τα σώματά τους και κατά παραδοχή, κλείνεται μια συμφωνία. Δε χρειάζονται υπερβολικές και φλύαρες πράξεις, όπως εκείνες που βλέπουμε σε αντίστοιχες ταινίες, για να δείξει ο ένας σύντροφος στον άλλο την εμπειρία τους, αρκεί να νιώθουν αμοιβαία τη στιγμή.

Κάπου εκεί, έρχεται η ώρα της ολοκλήρωσης. Τι γίνεται αν σταματήσετε λίγο πριν; Μένει μια φούντωση, βλέπεις το αντικείμενο του πόθου σου και το θες περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί η φωτιά δεν κατάφερε να εκτονωθεί ποτέ ώστε να σβήσει τη λαχτάρα. Τότε αναμένετε αμφότεροι την επόμενή σας φορά. Κι αν την επόμενη φορά επαναλάβετε το ίδιο, τι έχετε να χάσετε; Η ζωώδης πλευρά, που κρύβουμε όλοι, θέλει να βγει προς τα έξω, να απελευθερωθεί. Δεν την καταπιέζεις με σκοπό το να μην περάσεις καλά, απλά περιμένεις την κατάλληλη στιγμή. Εκείνη τη στιγμή που όλη η ύπαρξή σου δε θα μπορεί να συγκρατηθεί άλλο. Με το ταίρι σου θα ζήσετε μια νέα εμπειρία. Όταν εκτονωθείτε μαζί και ζήσετε από κοινού την εμπειρία σταδιακά -ενώ εκείνη φούντωνε μέσα σας- η σχέση σας θα περάσει σ’ άλλο επίπεδο.

Η αυτοσυγκράτηση μπορεί να φαντάζει επίπονη και κουραστική, όμως υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν. Πρόκειται για μια Ινδική τεχνική με μεγάλη ιστορία. Σκοπός είναι η ένωση των συντρόφων. Δεν αφορά αποκλειστικά στην ερωτική επαφή. Ασχολείται με την όλη διαδικασία από την πολύ αρχή της. Η ατμόσφαιρα, στην οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί η όποια πράξη, κατέχει σημαντικότατο ρόλο. Τα παιχνίδια του πριν, που στον σύγχρονο δυτικό κόσμο έχουν το ρόλο του ορεκτικού πριν το κυρίως, θεωρούνται πράξη. Ουσιαστικά, για να έρθεις κοντά με το έτερον ήμισυ, δε χρειάζεται κάτι περισσότερο. Ακόμα, η οπτική επαφή με το σύντροφο φτιάχνει το κλίμα μεταξύ σας και αυξάνεται η οικειότητα. Οι αναπνοές, κατά τη διάρκεια της όποιας συνεύρεσης αλλά και μετά, κατέχουν πρωτεύοντα ρόλο, ώστε το ζευγάρι να νιώσει πιο άνετα και να αφεθεί. Δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω, αφού η απόλαυση μπορεί να έρθει φορώντας κάθε ρούχο που διαθέτεις.

Η αυτοσυγκράτηση είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον έρωτα. Δεν είναι όμως μια τιμωρία που θέτεις στον εαυτό σου. Είναι ένα ταξίδι στο οποίο βλέπεις τα όριά σου. Επαφή υπάρχει, απλά δίνεις το έναυσμα η επόμενη φορά να είναι καλύτερη. Κρατάς φυλαγμένη τη δύναμη και την ανάγκη σου να ολοκληρώσεις, με αποτέλεσμα όταν έρχεται αυτή η στιγμή το μέγεθος της έντασης και της ικανοποίησης που θα νιώσετε και οι δύο θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ το να τελειώνατε εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Στο ταξίδι της αυτοσυγκράτησης, το να δοκιμάσεις να διώξεις την επικείμενη φλόγα από μόνος σου, είναι απλά πειρασμός ο οποίος -όπως όλοι οι πειρασμοί- αποπροσανατολίζει από το στόχο, την απόλαυση στο μεγαλύτερο βαθμό της.

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου