Article of the day: Η Ελένη Βαλαβάνη μιλά για σκέψεις περί έρωτα που δε στέκουν. Δες εδώ.

paul3575-1

Λίγο που κρύωσε ο καιρός, λίγο που σε πιάνουν η βαρεμάρα κι η μελαγχολία του χειμώνα και των γιορτών, σού δημιουργείται εντέλει μια επιθυμία να κάτσεις σπίτι, να κουκουλωθείς με τα παπλώματα και να χαλαρώσεις. Όταν λοιπόν σου στείλει το αμόρε να βρεθείτε για ποτάκι του προτείνεις να έρθει καλύτερα στο σπίτι για χουχούλιασμα. Βάζετε λοιπόν άνετα ρούχα, παραγγέλνετε πίτσες, τις παίρνετε αγκαλιά κι ανοίγετε το πολυαγαπημένο Netflix, το οποίο τώρα τις γιορτές έχει γεμίσει με καινούριες σειρές. Αποφασίζετε να ξεκινήσετε μαζί καινούρια σειρούλα και να ξοδεύετε ώρες επί ωρών σε ατελείωτο binge-watching.

Η συγκεκριμένη εικόνα φαντάζει ιδανική κι ανυπομονείς να βρεθείτε για να πατήσετε play στο επόμενο επεισόδιο, όμως στην πραγματικότητα αν και φαίνεται αθώα, εγκυμονεί κινδύνους. Οι γιορτές φημίζονται και για τους χωρισμούς τους, εκτός από τις ζεστές γλυκές στιγμές τους. Πέρα από την απιστία, τα ψέματα, την ασυμφωνία χαρακτήρων, τη ρουτίνα και κάποιο νέο έρωτα που αποτελούν πολύ συνηθισμένους λόγους χωρισμού ενός ζευγαριού, έρχεται το Netflix να σου κάνει δώρο άλλον ένα.

Πρόκειται για το λεγόμενο «series cheating». Τι είναι αυτό θα μου πεις; Ενώ παρακολουθείτε ευλαβικά κάθε επεισόδιο της σειράς σας παρέα με το άλλο σου μισό, μπορεί είτε να κουραστεί και να πάει για ύπνο ή να τύχει μια μέρα ν’ αργήσει στη δουλειά. Εσύ όμως επειδή δεν αντέχεις να περιμένεις μέχρι την επόμενη μέρα, προκειμένου να δεις τι θα κάνουν ο Ντάντε κι ο Σαντίτο ή τι οδηγίες θα δώσει ο Professor, κάνεις το μοιραίο λάθος να πατήσεις την επιλογή «Επόμενο επεισόδιο».

Τη στιγμή λοιπόν αυτή, που πατάς το play ρισκάρεις να βρεθείς ανάμεσα στο 15% των ζευγαριών που χωρίζουν για αυτό το λόγο. Και δεν το λέω εγώ! Σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε η βρετανική τράπεζα Barclays το να παρακολουθήσεις επεισόδιο σειράς που έβλεπες με το ταίρι σου μόνος, ενδέχεται να οδηγήσει σε τσακωμούς και να καταλήξεις σε χωρισμό. Μάλιστα ο 1 στους 6 από τους ερωτηθέντες στην έρευνα έχει τσακωθεί για το λόγο αυτό και το 15% παραδέχτηκε πως η διένεξη αυτή έφτασε μέχρι τον χωρισμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τουλάχιστον, παγκοσμίως, σχεδόν ένα εκατομμύριο χωρισμοί οφείλονται στο series cheating, γεγονός σοκαριστικό που καταδεικνύει πόσο μείζονα ρόλο παίζει το Netflix στις ερωτικές σχέσεις εν έτι 2020.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η από κοινού παρακολούθηση μιας σειράς δύναται πολύ εύκολα να εξελιχθεί σε ιεροτελεστία ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι και η παρακολούθηση επεισοδίων χωρίς τον αγαπημένο σου είναι μια προδοσία, δύσπεπτη και καθόλου εύκολη ν’ αποδεχτείς. Πόσο μάλλον αν κατά λάθος ο ένας δεν προσέξει και κάνει spoiler σ’ εκείνον που έμεινε πίσω.

Φυσικά δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως το series cheating αποτελεί στην πραγματικότητα έναν ιδιαίτερα σοβαρό λόγο ή παράπτωμα που είναι ασυγχώρητο κι αναπόφευκτα οδηγεί σε χωρισμό, όμως η αλήθεια είναι ότι η πρόκληση ενός απλού καβγά για την αγαπημένη σειρά δεν είναι δύσκολο να κλιμακωθεί σε σοβαρή διένεξη που θα φέρει στο τέλος χωρισμό.

Για να αποφύγουμε λοιπόν ευτράπελα με το Netflix καλύτερα όταν αποφασίζουμε να δούμε μια σειρά παρέα με το έτερον ήμισυ να παραμένουμε πιστοί στο πρόγραμμα και να μην προτρέχουμε μόνοι στα επεισόδια. Ή τέλος πάντων αν το κάνουμε, φροντίζουμε να καλύψουμε αναλόγως τα ίχνη μας γιατί η κόκκινη γραμμή προβολής δυστυχώς δεν αποκρύπτεται εύκολα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σου έρθει τρελή επιθυμία να κάνεις την μπαγαποντιά, πάρε τηλέφωνο τον αγαπημένο σου, πες του να βιαστεί και για να καλύψεις την αναμονή φτιάξε ποπ-κορν. Μέχρι να είναι έτοιμα, ο άλλος θα είναι δίπλα σου κι εν τέλει αγκαλιασμένοι κι όχι μαλωμένοι θα ζήσετε το Netflix κι ίσως (ποτέ δεν ξέρεις) και το chill!

 

Συντάκτης: Ελπίδα Λογγινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου