Όλοι μιλάνε για έρωτα, αλλά λίγοι τον έχουν ζήσει με την ένταση και το πάθος που του αναλογεί. Λίγοι έχουν χάσει τον ίδιο τους τον εαυτό στ’ όνομά του κι ακόμη λιγότεροι έχουν καταφέρει να τον κρατήσουν στη ζωή τους, ενάντια σε όλους όσοι περιφρονούσαν την ύπαρξή του. Έχει κατακλύσει όλο τους το είναι, έχει σημαδέψει την ίδια την ύπαρξή τους. Μπορείς να μαντέψεις το γιατί;

Δε συμβιβάστηκαν βλέπεις με λόγια του αέρα. Δεν επέτρεψαν στους εαυτούς σου να παραμείνουν βαλτωμένοι σε σχέσεις που τελείωσαν πριν καν προλάβουν να αρχίσουν. Αποφάσισαν να κυνηγήσουν το πεπρωμένο τους κι αυτό με τη σειρά του, τους οδήγησε στην πραγματοποίηση του ονείρου. Σ’ έναν απ’ τους πιο ιδιαίτερους τύπους ανθρώπων, που χαρακτηρίζονται από ένα σπάνιο ρομαντισμό και την εντυπωσιακή ικανότητα να κρύβουν το βρώμικο μυαλό τους πίσω από ένα αγγελικό πρόσωπο.

Μη σε τρομάζει αυτή η φαινομενική ανισορροπία μεταξύ μυαλού και καρδιάς. Το αντίθετο μάλιστα. Κι αν θέλεις να μάθεις τα πάντα για τον ορισμό του έρωτα, ψάξε να το βρεις στις ψυχές αυτών των ξεχωριστών ανθρώπων. Δυσεύρετοι και φυσικά αναντικατάστατοι, θα γίνουν μέρος της ζωής σου και θα ταιριάξουν με τα κομμάτια της καλύτερα απ’ όσο ταίριαξε ποτέ κανείς. Θα σου ανοίξουν την πόρτα του αυτοκινήτου, θα σου προσφέρουν τριαντάφυλλα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και θα σε κάνουν να ουρλιάζεις απ’ την υπερβολική δόση πάθους που θα σου χορηγήσουν μ’ ένα μόνο άγγιγμά τους.

Κρύβουν μέσα τους έναν εθιστικό αισθησιασμό, ένα σκοτεινό μυστήριο στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς. Και γεμίζουν το είναι σου με ένα πρωτόγνωρο ερωτισμό που δε χορταίνεις να εξερευνείς με ό,τι έχεις και δεν έχεις. Σε αναζωογονεί η παρουσία τους, σ’ ενθουσιάζει το βρώμικο μυαλό τους. Και ποτέ δε θα θεωρήσεις δεδομένη την παρουσία τους γιατί κάθε μέρα, είναι και μια διαφορετική περιπέτεια. Δεν ξέρεις ποτέ τι κρύβεται πίσω απ’ την πονηρή ματιά τους και μπορεί να βρεις τον εαυτό σου αντιμέτωπο με ό,τι τους κάνει κέφι, απ’ τη μια στιγμή στην άλλη.

Να ερωτευτείς λοιπόν, αυτόν με τη ρομαντική ψυχή και το βρώμικο μυαλό. Αυτόν που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή, προσπαθώντας να ξεφύγει απ’ τα δεσμά της για να ενωθεί με τη δική του. Που έχει την ικανότητα ν’ ανάψει με το βλέμμα του κάθε σπιθαμή του κορμιού σου και ταυτόχρονα, να σε εντυπωσιάσει με το ρομαντισμό και την ευγένειά του. Τον άνθρωπο που θα σου κόβει την ανάσα με κάθε βλέμμα του και θα κάνει τα γόνατα σου να τρέμουν με κάθε χαμόγελο του. Αυτόν που θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια με τη σιγουριά που αποπνέει και δε θα σταματήσει ποτέ να ζωγραφίζει το χαμόγελο στα χείλη σου.

Να είσαι σίγουρος πως, σε μια θάλασσα ανθρώπων, τα μάτια σου θα ψάχνουν απεγνωσμένα τη μορφή του ανθρώπου αυτού. Θα χάνεσαι στο πιο γλυκό χαμόγελο και θα γεμίζει το κορμί σου ολόκληρο με την ηδονή που θα συνοδεύει το κάθε άγγιγμά του. Όσο μικρό κι αν είναι. Θα ερωτευτείς ακόμη και τον τρόπο που χαζεύει το πρόσωπό σου όταν κάνεις πως δεν κοιτάς. Αφιλτράριστα και με βλέμμα ονειροπόλο. Και θα συνειδητοποιήσεις πως, ακόμη κι αν μπορούσες να διαλέξεις τον οποιοδήποτε, πάλι αυτόν θα διάλεγες. Τον αθεράπευτα ρομαντικό με την πανέμορφη ψυχή και το βρώμικο μυαλό.

Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή