Αγαπητή Σουσού,

Εδώ και λίγους μήνες με ταλαιπωρεί ένας που γνώρισα μέσω Facebook. Κι οι δύο είμαστε από Ιωάννινα αλλά σπουδάζουμε σε διαφορετικές πόλεις. Άρχισε να μου στέλνει μηνύματα κι εγώ απαντούσα για την πλάκα μου. Τότε ήμουν κολλημένη μ’ έναν άλλο κι ήθελα κάπως να περάσω την ώρα μου. Στην αρχή γελούσα με τον τρόπο που με προσέγγιζε. Πέρασε ένα χρονικό διάστημα και βρεθήκαμε στα Γιάννενα, βγήκαμε για έναν καφέ και κατάλαβα πως τελικά είναι καλό παιδί.

Αυτός, από το δεύτερο ραντεβού, μου ξεκαθάρισε πως θέλει σχέση. Στην αρχή αρνήθηκα κι είπα πως θα δούμε πώς θα πάει. Συνεχίσαμε να μιλάμε και να βγαίνουμε για έναν μήνα. Ύστερα, εγώ έφυγα για Ρέθυμνο κι αυτός για Κομοτηνή. Πριν φύγουμε είπαμε πως θα προσπαθήσουμε κι όπου μας βγάλει αυτή η σχέση. Μου είπε πως μόλις τελειώσει την εξεταστική του θα έρθει να με δει. Πέρασαν δύο εβδομάδες, η εξεταστική είχε τελειώσει αλλά συνεχώς του προέκυπταν προβλήματα με τη σχολή και την πρακτική του. Εγώ για οικονομικούς λόγους δεν μπορούσα να πάω. Όταν σταμάτησαν τα προβλήματά του εγώ δεν υπήρχα μέσα στα σχέδιά του πια. Δεν ανέφερε ότι θα έρθει να με δει. Αποφάσισα λοιπόν να τον χωρίσω. Δεν έδειξε να νοιάζεται ιδιαίτερα. Είπε πως δε θέλει, αλλά σεβάστηκε την απόφασή μου.

Μετά από λίγες μέρες βρήκε μια αφορμή και μου έστειλε μήνυμα. Αρχίσαμε να μιλάμε πάλι με σκοπό να τα βρούμε. Εντελώς τυχαία, όμως, μέσα από κοινή παρέα έμαθα πως την περίοδο που ήμασταν μαζί στα Γιάννενα μιλούσε πάλι με μια πρώην του. Στην αρχή δεν το πίστεψα. Είδα όμως μερικά μηνύματα και τότε σοκαρίστηκα. Την ίδια μέρα του είπα να σταματήσουμε να μιλάμε. Δεν είπα τον λόγο, ούτε του ζήτησα τα ρέστα. Έφυγα κυρία από αυτή την ιστορία. Πέρασε ένας μήνας από τότε, δε με έχει αφήσει όμως ήσυχη. Σ Δεν του φτάνουν οι υπόλοιπες; Σε λίγο καιρό θα πάμε και οι δύο Ιωάννινα για διακοπές. Αν συναντηθούμε τι θα γίνει;

Πολλά φιλιά, μια άγνωστη μελαγχολική.»

 

 

Αγαπημενότατη Άγνωστη Μελαγχολική μου,

Ο αγαπημενότατος είναι η παροιμία που λέει ότι πάει να χωρέσει δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Το τι θέλει εξαρτάται από το τι θα γίνει με τα καρπούζια. Του μένει το ένα κάτω από τη μασχάλη και το άλλο πέφτει και σπάει; Σπάνε και τα δυο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τα σώζει αμφότερα που να κοπανιέται, όσο και να προσπαθεί να το κρατήσει ζεστό.

ΥΓ.1: Καλός κι αυτός που τα θέλει όλα δικά του αλλά καλή κι εσύ που ανταποκρινόσουν απλά για να περάσεις την ώρα σου όπως λες.

ΥΓ.2: Ρέθυμνο – Κομοτηνή – Γιάννενα. Αν δεν πάει απευθείας αεροπλάνο, μέχρι να πας από το ένα μέρος στο άλλο θες πάλι αποτρίχωση.

ΥΓ.3: Καλά η κοινή παρέα με άνθρωπο που γνώρισες από το facebook και ήπιατε 10 καφέδες πού βρέθηκε για να στο πει ότι μιλούσε με άλλη; Ή κατασκοπία μου μυρίζει ή καλοθελητές εδώ αγαπημενότατη.

ΥΓ.4: Κι εσύ ανέβαζε κάθε δυο βδομάδες στόρι, μην ανεβάζεις κάθε μέρα.

ΥΓ.5: Τι εννοείς χτυπάει και φεύγει; Νίντζα ο σύντεκνος;

ΥΓ.6: Εσύ τι ζητάς να μας πεις. Γιατί μπορείς είτε να τον σβήσεις είτε να τον εξαιρέσεις από τα στόρι και να μη χτυπάει όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Αλλά τα θες κι εσύ, νομίζω.

ΥΓ.7: Εκδίκηση γιατί ζητάει; Εσύ του την είχες φάει την πρώην;

ΥΓ.8: Πότε η μια πρώην έγινε “οι υπόλοιπες”; Αχ, τα μισά και λιγότερα μου έχεις πει ρε αγάπη.

ΥΓ.9: Ε, κατά πάσα πιθανότητα θα τραβάτε και τα ίδια στόρι αν είστε κι οι δυο στα Γιάννενα. Τι άλλο να γίνει;

ΥΓ.10: Το “μια άγνωστη μελαγχολική” είναι το πραγματικό σου όνομα;

ΥΓ.11: Μήπως να μην πήγαινες Γιάννενα για διακοπές και να χτυπούσες καμιά Αράχωβα;

ΥΓ.12: Τελικά από εκείνον τον άλλο τον πρώην ξεκόλλησες ποτέ ή προστέθηκε απλώς άλλος ένας;

 

Φιλιά στα μούτρα,
Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού