Καλησπέρα σας,

Βρίσκομαι σε μία πρωτόγονη κατάσταση. Είμαι παντρεμένη τρία χρόνια και σύνολο εφτά με τον σύντροφό μου. Tους τελευταίους μήνες κάναμε παρέα με έναν παλιό του φίλο με τον οποίο κολλήσαμε σαν παρέα, εγώ όμως αισθάνομαι πράγματα γι’ αυτόν πρωτοφανή για μένα. Νομίζω ότι ερωτεύτηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Αυτός έφυγε εξωτερικό κι εγώ απ’ την ημέρα που έφυγε έχω πάθει σοκ, δεν τρώω, δεν πάω στη δουλειά, έρχεται ο άντρας μου κι όλο τον αποφεύγω, κλαίω όλη μέρα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι μου συμβαίνει, πώς να το διαχειριστώ. Η κολλητή μου μου λέει να του το πω ότι μου λείπει παραπάνω από όσο πρέπει. Θέλω να αφήσω τον άντρα μου εδώ και δύο χρόνια, τώρα πειστικά ότι δεν είναι για μένα, ενώ με τον άλλο είναι σαν να κούμπωσε μέσα μου όπως κανένας πριν. Τι να κάνω; Τα ‘χω παίξει.

 

Αγαπημενότατη Άγνωστή μου Χ,

Η κατάστασή σου δεν είναι πρωτόγονη όπως το θέτεις. Δεν το ξέρουμε, αλλά φυσικά είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι ακόμα και πριν δυο εκατομμύρια χρόνια έκαναν λάθος επιλογές, αλλά το πρόβλημά σου εξακολουθεί να είναι σύγχρονο κι επίκαιρο.

Με το φίλτατο αγαπημενότατο μετανάστη υπάρχει το εξής πρόβλημα. Εσύ μπορεί να τον ερωτεύτηκες αλλά δεν ξέρεις αν αυτό είναι αμφίδρομο.

Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα συναισθήματα μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στο να διορθώσεις το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το να σταματήσεις τη συμβίωση με το σύντροφό σου. Αν δεν έβρισκες το θάρρος δυο χρόνια όπως λες, τώρα όλο αυτό θα σου δώσει τη «φόρα». Μετά και με την ησυχία σου, μπορείς να κάνεις την ερωτική σου εξομολόγηση.

 

ΥΓ1: Καλά, βρε χριστιανή μου, ησυχία δεν έχεις. Επτά χρόνια κι αντί να θέλει να ησυχάσει απ’ τους μπελάδες στο κεφάλι σου, θες να βάλεις άλλους.

ΥΓ2: Πραγματικά θέλω να το πάθω κι εγώ αυτό. Όχι για κάναν άλλο λόγο, αλλά μπας κι εμφανίσω τα δικά σου συμπτώματα και δεν τρώω.

ΥΓ3: Πες της κολλητής σου χαιρετίσματα ότι αν ο φίλος πει στο φίλο του για το μήνυμα που σε συμβουλεύει να του στείλεις, να έρθει αυτή για τα περαιτέρω. Έξω απ’ το χορό, ξέρω να σου πω κι εγώ όλη τη δημοτική δισκογραφία.

ΥΓ4: Δε χρειαζόταν να χάσεις 2 χρόνια για να πειστείς. Και να θεωρείς και τον εαυτό σου τυχερό γιατί άλλες έχασαν και πολλά περισσότερα.

ΥΓ5: Αμ δεν τα έχεις παίξει ακόμα. Αν γίνει και τίποτα στο μέλλον και είναι όπως τα έχεις στο μυαλό σου, εκεί είναι που θα τα παίξεις.

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού