«Αγαπητή μαντάμ Σουσού,

Είμαι η Άννα και δεν είμαι καλά. Είμαι σε σχέση με ένα παιδί εδώ κι 6 μήνες. Τον θέλω πολύ, όμως, πριν δύο μήνες έκανα μία βλακεία και φλέρταρα μέσω chat με κάποιον και το ανακάλυψε. Του είχα πει και κάποια ψέματα στο παρελθόν για να μην τον χάσω, όχι κάτι γκομενικό όμως. Δεν έκανα τίποτα ερωτικό, δεν τον κεράτωσα. Το θέμα είναι ότι έχει πληγωθεί. Βέβαια, μιλάμε, μένουμε μαζί κάποια βράδια, κάνουμε όλα όσα κάνουν τα ζευγάρια.

Όμως, όταν του κάνω καμιά πλάκα, μου λέει χαμογελώντας «εγώ είμαι ελεύθερος, δεν ξέρω για σένα» και σβήνεται το χαμόγελό μου αυτόματα. Κάνουμε έρωτα και δε με φιλάει στο στόμα, με φιλάει παντού εκτός από εκεί. Ούτε με αφήνει να τον φιλήσω εγώ στο στόμα. Δεν ξέρω τι νιώθει, αν με θέλει αλλά είναι πληγωμένος, ή αν με εκμεταλλεύεται. Έχω δεθεί μαζί του και προσπαθώ να του δείξω ότι έχω αλλάξει και το βλέπει. Σε παρακαλώ, πες μου κι εσύ γιατί στο τέλος θα βγω στα βουνά σαν την Αστέρω!»

 

Αγαπημενότατη Άννα μου,

Να το πιάσουμε από την αρχή. Δεν είσαι σε σχέση. Μπορεί να ήσουν, μπορεί να νομίζεις ότι ακόμα είσαι, μπορεί να λες ότι είσαι, αλλά δεν είσαι. Και στο δρόμο να βγεις σαν το Βόγλη και να φωνάζεις «στάσου μύγδαλα», και πάλι η κατάσταση δε θα αλλάξει. Πάρ’ το απόφαση να γίνει η ζωή σου πολύ πιο εύκολη.

 

Υ.Γ.1: Έξι μήνες δεν το λες καν σχέση. Και φυσικά όπως φάνηκε από την πορεία δεν ήταν κιόλας.

Υ.Γ.2: Αυτό που τον θες πολύ αλλά πριν δυο μήνες έκανες βλακεία, δηλαδή στους 4 πρώτους μήνες, είναι case study έρωτος.

Υ.Γ.3: Και στο παρελθόν του είχες πει κι άλλα ψέματα, που σημαίνει ακόμα πιο πίσω. Ρε καρδούλα μου, εσύ είχες ξεκινήσει να του λες ψέματα πριν τον γνωρίσεις.

Υ.Γ.4: Όσοι λένε ψέματα στη σχέση τους, για να μην τη χάσουν τα λένε. Δεν έχω ακούσει για κάποιον να λέει ψέματα για να τη χάσει.

Υ.Γ.5: Το να τον κεράτωνες πρακτικά θα ήταν απλά κερασάκι στην τουρτίτσα που του σέρβιρες νοητά φλερτάροντας με άλλον και λέγοντάς του ψέματα.

Υ.Γ.6: Αγάπη μου, εδώ θα σου πω την αλήθεια και μόνο. Δεν πληγώθηκε. Αν είχε πληγωθεί δε θα σε ξανάβλεπε ποτέ. Σε είδε σαν ξεπέτα κι αυτό εξηγείται από τη μετέπειτα συμπεριφορά του.

Υ.Γ.7: Απόδειξη κι αυτού που σου είπα στην αρχή ότι δεν είσαι σε σχέση, αλλά και του ότι το πιστεύει κι αυτός με τον οποίο νομίζεις ότι έχεις σχέση, είναι ότι το ομολογεί κοφτά και με όση ευθύτητα μπορεί να ειπωθεί. Νιώθει ελεύθερος.

Υ.Γ.8: Αν κάτι είναι πιο προσβλητικό από τη δήλωσή του ότι είναι ελεύθερος ενώ έχετε κάνει τα μύρια όσα (δεν έχετε κάνει έρωτα μην μπερδεύεσαι πάλι), είναι το γεγονός ότι σε φιλάει όπως λες παντού εκτός από το στόμα. Μια κατάσταση μεταξύ «παίρνω το αίμα μου πίσω» και «σε σιχαίνομαι».

Υ.Γ.9: Το ότι σε εκμεταλλεύεται είναι πιο ξεκάθαρο κι από το ότι δεν είστε μαζί, αλλά εδώ δε βλέπεις το βασικό, ότι δεν τίθεται καν θέμα σχέσης, ότι σε εκμεταλλεύεται για να ξεχαρμανιάζει θα έβλεπες;

Υ.Γ.10: Την επόμενη φορά που «θα δεθείς» και που θα «ερωτευτείς» και που θα θες σχέση με κάποιον, φρόντισε να το δείξεις έμπρακτα και να μη χρειαστεί να ξαναπεράσεις τα ίδια.

 

Φιλιά στα μούτρα (να σε φιλήσει και κάποιος δηλαδή),

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού