Σουσού μου, 

Δεν έχω κάποια ιστορία να διηγηθώ, ούτε θέλω να ζητήσω την συμβουλή σου σε κάτι, θέλω όμως να μου λύσεις μία απορία και διάλεξα εσένα που διαβάζεις καθημερινά τόσες ιστορίες περί έρωτος. Η απορία μου λοιπόν είναι γιατί ερωτευόμαστε, βρε Σουσού μου; Μα το Θεό, δεν μπορώ να σκεφτώ ένα λόγο!

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων 

αυτή που μισεί τον έρωτα 

 

Αγαπημενότατη Εσύ-που-μισείς-τον-έρωτα,

Έθεσες θέμα βαθύ και θα σου απαντήσω ανάλογα, με μια ιστορία. Πάρε παγωτό, κάτσε σταυροπόδι κι άκου.

Πριν αρκετά χρόνια είχαν στήσει μεγάλο φαγοπότι Φαίδρος, Παυσανίας, Σωκράτης, Αγάθωνας (όχι της Eurovision – ο κανονικός), Αριστοφάνης κι άλλοι. Δεν κατάφερα να παρευρεθώ, γιατί ούτε καν να ψηφίσω δε μ’ άφηναν τότε. Άσε που πιο πολύ τους ένοιαζε να χαϊδέψουν τα μπούτια του Αλκιβιάδη παρά τα δικά μου.

Μη στα πολυλογώ, λέγανε για τον έρωτα. Κι άκου να δεις τι είπε το αλάνι, ο Αριστοφάνης.

Λέει πως κάποτε υπήρχαν τρία φύλα ανθρώπων: το αρσενικό (τα παιδιά του Ήλιου), το θηλυκό (τα παιδιά της Γης) και το ανδρόγυνο (τα παιδιά της Σελήνης). Κι εκεί που παίζανε, λέει, με τα δυο τους κεφάλια, τέσσερα πόδια, τέσσερα χέρια κι ενωμένα στην κοιλιά, κι ήταν πολύ αγενείς με τους θεούς, ρίχνει μια ο Δίας κεραυνό και τους κάνει μπίλιες και τους χωρίζει για να τους τιμωρήσει. Πιάνει ο Απόλλωνας και τους γυρίζει τα κεφάλια από την άλλη. Κι είναι αλήθεια, εκεί που ήμαστε κάποτε ενωμένοι, έχουμε τους αφαλούς να μας το θυμίζουν.

Από τότε και μέχρι σήμερα, τα παιδιά του Ήλιου, που ήταν πιο αντρουά, ψάχνουν την ένωση με άλλους άντρες, τα παιδιά της Γης γίνονται «λεσβιάδες», και τα παιδιά του φεγγαριού ψάχνουν το άλλο τους μισό στο διαφορετικό, κι απ’ αυτούς προκύπτει και το αναπαραγωγικό έθιμο (που μπορεί να αρέσει και στους πρώτους δύο).

Έτσι είναι αυτά, κι αν δε βρίσκουμε το άλλο μας μισό, γινόμαστε κακοί και μένουμε άγαμοι. Κι αν συνεχίσουμε να είμαστε σκατοχαρακτήρες, θα μας ξανακεραυνώσει ο Δίας και θα μείνουμε κουτσοί.

Αφού είπανε αυτά, τελικά ήταν ο Σωκράτης που άλειψε λάδι τον Αλκιβιάδη. Στο τέλος της βραδιάς όμως, επέστρεψε στην Ξανθίππη του, κι ας έτρωγε κατακέφαλα το καθιερωμένο σανδάλι.

Και κάπως έτσι λειτουργεί η αγάπη, ο έρωτας και η επιθυμία, μανάρι μου. Γιατί αλλιώς είσαι μισή και μισείς.

Τα έχουμε πει εδώ και αιώνες. Τα γράφουμε και στο Pillowfights.

Αλλά καλά κάνεις και ρωτάς· εγώ τι θα ‘χα να σου γράψω σήμερα;

Φιλιά στα μούτρα
Η Σουσού σου.

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού