Αγαπητή μου Μαντάμ Σουσού,

Κοίταξε, θα προσπαθήσω να στα πω όσο πιο συνοπτικά γίνεται. Ήμουν που λες με ένα παιδί (για λίγο καιρό) ώσπου αυτός φεύγει για εξωτερικό οπότε είχαμε πει ότι θα υπάρξει κι η ανάλογη επικοινωνία. Έτσι λοιπόν κι εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του όμως παρά τις προσπάθειές μου δεν έλαβα ποτέ καμία απάντηση. Ώσπου μια μέρα αποφασίζει να μου απαντήσει λέγοντάς μου ότι δε γίνεται να μιλάμε άλλο γιατί υπάρχει κάποια άλλη. Εγώ, κύρια, δεν απάντησα. Όμως παρ’ όλα αυτά, έχοντας περάσει και καιρός θέλω να επικοινωνήσω μαζί του. Να του στείλω ή όχι; Πιστεύω το έχω ανάγκη. Εσύ τι μου προτείνεις; Η πληγωμένη Ε.

 

Αγαπημενότατη πληγωμένη μου Ε,

Κι εγώ αγάπη μου παρ’ όλο που έχουν περάσει δέκα χρόνια απ’ την πρώτη φορά που είπα ότι ξεκινάω δίαιτα για να χάσω έξι κιλά, εξακολουθώ να θέλω να κάνω δίαιτα για να χάσω δεκαπέντε. Όπως αντιλαμβάνεσαι ο πρώην σου είναι σαν το μεταβολισμό μου, κοινώς εσύ θες, αλλά αυτός δε θέλει. Εγώ σου προτείνω να προχωρήσεις μπροστά, κάτι που δε θα κάνεις, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βαρεθείς να προσπαθείς κάτι μάταιο.

 

ΥΓ1: Μπορεί να είπατε κι οι δυο ότι «θα υπάρξει κι η ανάλογη επικοινωνία» όταν φύγει για εξωτερικό, αλλά να εννοούσατε κάτι εντελώς αντίθετο με το «ανάλογη».

ΥΓ2: Έλα βρε, δεν είχε ενεργοποιηθεί το roaming μάλλον. Όταν ενεργοποιήθηκε κατευθείαν σκίστηκε να σου απαντήσει το παιδί.

ΥΓ3: Δεν απάντησες –σαν κυρία– όταν σου είπε ότι τρίβει αλλού το λυχναράκι του και τώρα θες να επικοινωνήσεις μαζί του. Σαν να βάζεις αντιχαρακτική ζελατίνα σε σπασμένη οθόνη κινητού ένα πράμα.

ΥΓ4: Κι εγώ το πιστεύω ότι το έχεις ανάγκη. Στο κάτω-κάτω μπορεί να έχει χωρίσει μέχρι τώρα και να τα έχει με καμιά άλλη. Να μην το γνωρίζεις;

ΥΓ5: Να του στείλεις φυσικά. Απ’ ό,τι έδειξε απ’ τα προηγούμενα μηνύματα, θα πετάει τη σκούφια του απ’ τη χαρά του όταν δει μήνυμά σου. Τόσο που παίζει να απαντήσει κιόλας. Κατά Χριστούγεννα μεριά.

 

Φιλιά στα πληγωμένα μούτρα,

Η Σουσού σου

 

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού