«Αγαπημένη μου Σουσού,

Έχω μία σχέση εδώ και τρία χρονιά με κάποιον. Τα πράγματα μεταξύ μας έχουν αλλάξει, τώρα τελευταία νιώθω λες κι είμαστε απλά συγκάτοικοι. Μπορεί να περάσει και μήνας για να το κάνουμε, δε με φιλάει συχνά, νιώθω ότι με έχει βαρεθεί κι απλώς δε θέλει να μου το πει. Γενικά ως άνθρωπος (είμαι Ζυγός ) μου αρέσει να αναλύω τα πράγματα, αν και δεν είναι πάντα καλό. Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πως πλέον δε με φλερτάρει, δε με διεκδικεί -νιώθω λες κι οκ, δέσαμε το γάιδαρό μας κι όλα καλά! Δεν ξέρω τι να κάνω, ξέρω ότι δε μου αξίζει κάτι τέτοιο. Φυσικά έχω προσπαθήσει να του μιλήσω, αλλά πάντα μου απαντάει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, πως μ’ αγαπάει, πως είναι αγχωμένος με τη δουλειά -ή με κάτι άλλο που ίσως τον απασχολεί. Δε θέλω να τερματίσω μια σχέση τριών χρόνων έτσι, αλλά συνεχίζω να νιώθω ότι μου λέει χαζομάρες. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Φιλιά πολλά

Μ.»

 

 

Αγαπημενότατη Μ μου,

Βιώνεις κι εσύ αυτό που βιώνει το 98% των ζευγαριών που δε χωρίζει για κάποιο άλλο λόγο πριν φτάσει στο σημείο αυτό κι είναι με μια λέξη γνωστή ως «βάλτος». Είναι εκείνη η κατάσταση που ενώ τα δυο πιτσουνάκια αγαπιούνται κι είναι δεμένα, ο έρωτας και το πάθος έχουν κάνει φτερά κι έχουν πετάξει, σε αντίθεση με τα άλλα πουλάκια που πετάνε μια φορά τον μήνα.

Αυτό που θα σου πω δεν είναι μια συμβουλή, αλλά μια ύστατη προσπάθεια να το σώσεις. Πιάσ’ τον και μίλα του, χωρίς να τον αφήσεις να ξεγλιστρήσει με δικαιολογίες. Απ’ τη δουλειά θα σταματήσει να αγχώνεται στα 67 που θα πάρει σύνταξη. Εκτός αν θες να περιμένεις μέχρι τότε φυσικά. Μίλα του και δώσε και στους δυο σας άλλον έναν μήνα. Αν δε δεις φως, βγάλε κι εσύ φτερά κι άσ’ τον με τη δουλειά του, τα άγχη ή ό,τι άλλο τον απασχολεί, γιατί προφανώς θα έχει σοβαρότερα προβλήματα να λύσει.

ΥΓ1: Μάλλον έχει βαρεθεί.

ΥΓ2: Σου λέει χαζομάρες.

ΥΓ3: Όχι, μην την τερματίσεις επειδή είναι τριών χρόνων. Περίμενε άλλα τρία χρόνια ώστε να βλέπεις άσπρη μέρα κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα και τον χωρίζεις τότε.

ΥΓ4: Γιατί πρέπει να είσαι ζυγός για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά;

ΥΓ5: Το γάιδαρό του θα τον δέσει μόνο αν δεχτείς εσύ ότι είσαι γάιδαρος.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού