1e3725579725da064aa78d8ac4a13d8d

«Αγαπητή Σουσού!

 

Είμαι σε απόγνωση και θέλω τη συμβουλή σου. Είμαι 33 χρονών κι είμαι σε σχέση με ένα αγόρι. Είμαστε μαζί τρία χρόνια, μια σχέση πολύ ιδιαίτερη. Από το πρώτο ραντεβού ήταν κεραυνοβόλος ο έρωτας κι από τις 2 μεριές.Έχουμε περάσει μαζί πολλά εμπόδια κι έχουμε βγει νικητές. Μπορώ να πω με βεβαιότητα και με το χέρι στη φωτιά ότι υπάρχει αληθινή αγάπη κι από τις 2 μεριές. Μετά το Πάσχα παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα, μια διεκδίκηση από τρίτο πρόσωπο προς το πρόσωπό μου. Το ξεπεράσαμε καθώς δεν υπήρχε ενδιαφέρον από μέρος μου και δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι με κάποιον άλλον. Και τώρα ξεκινάνε τα προβλήματα. Έχει μια φαντασίωση να κάνουμε τρίο. Του έθεσα τους προβληματισμούς μου, ότι δεν ξέρω αν θα μας βγει σε καλό κι ότι δεν ξέρω αν θα μπορέσω να περάσω καλά γιατί δεν ξέρω αν η εικόνα του να βλέπω τον άνθρωπό μου που μ’ αγαπάει και μου το δείχνει καθημερινά να κάνει έρωτα με κάποιο άλλο πρόσωπο θα με κάνει να αισθανθώ άσχημα.

Έκτοτε του βγήκε ο εγωισμός και μου ζήτησε πάνω σε κουβέντα να χωρίσουμε αν δεν το κάνουμε. Με τα πολλά το ψιλοξεπεράσαμε κι αυτό και το παγώσαμε. Ήταν πειραγμένος πολύ καθώς η επιθυμία του πάγωσε. Πριν ένα μήνα λοιπόν ανακάλυψα ότι συνομιλούσε σε σάιτ γνωριμιών και μάλιστα είχε ανταλλάξει φωτογραφίες τις οποίες τις είχε αποθηκεύσει στο κινητό του. Κατάλαβα ότι πάει, είχε φύγει. Το είχα καταλάβει από τη συμπεριφορά του όλον αυτό τον καιρό αλλά τώρα επιβεβαιώθηκα. Το διαχειρίστηκα πολύ ψύχραιμα και του έδωσα χρόνο και χώρο για να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του το τι ακριβώς θέλει. Δεν ξέρω πλέον τι να κάνω, νιώθω ότι το γυαλί ράγισε. Μπορεί να λέγονται όμορφες κουβέντες, μπορεί η αγάπη να υπάρχει γιατί συνεχίζουμε να το δείχνουμε ο ένας στον άλλον αλλά τίποτα δεν είναι το ίδιο. 

Θέλω τη συμβουλή σας, τι να κάνω; Πώς να το διαχειριστώ; Από τη μια πονάει η καρδιά μου και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να μην τον έχω στη ζωή μου, ότι μπορεί να με απατήσει, ότι μπορεί να θέλει να μιλάει με άλλα άτομα γιατί αυτό τον εξιτάρει, αλλά από την άλλη κάτι ράγισε.

Ένας Ανώνυμος αναγνώστης.»

 

 

Αγαπητέ Ανώνυμε Αναγνώστη μου,

Το γυαλί δεν έχει ραγίσει, έχει ήδη σπάσει και καλά θα κάνεις να το καταλάβεις σύντομα γιατί και σε party να πάτε πλέον και να μην παίρνετε χαμπάρι ποιος μπαινοβγαίνει πού, η κατάσταση είναι τετελεσμένη. Αφού έχετε και διάσταση στα βίτσια σας, καλύτερα ο καθένας εκεί που περνά πιο ωραία. Η αγάπη είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν είναι από πουθενά υποχρεωτικό να πηγαίνει ταίρι με σχέση.

 

Υ.Γ.1: Άσε κι εγώ σε απόγνωση είμαι. 144 € το κινητό.

 

Υ.Γ.2: Όλες οι σχέσεις έτσι ξεκινάνε, πού είναι η ιδιαιτερότητα;

 

Υ.Γ.3: Πρόσεχε με το χέρι και τη φωτιά γιατί όπως λέει κι ο Κιάμος στο ομώνυμο τραγούδι «μα όμως όλα αλλάξανε, το μυαλό μου έχει γυρίσει, σκέψεις με τρελάνανε, έχω πια αγανακτήσει».

 

Υ.Γ.4: Αυτό το «του έθεσα τους προβληματισμούς μου», το ούτε ναι ούτε όχι, είναι πολύ χειρότερο από το όχι. Σημείωσέ το.

 

Υ.Γ.5: Πες μου ότι έχεις και την ψευδαίσθηση ότι όντως κάτι διαχειρίστηκες, πέραν του πανικούλη σου. Γιατί όσο αφορά αυτόν, δεν διαχειρίστηκες τίποτα. Αυτός διαχειρίστηκε και η απόδειξη ήταν αυτά που βρήκες στο κινητό του.

 

Υ.Γ.6: Χώρο του έδωσες σίγουρα, αλλά όχι να αδειάσει το μυαλό του αλλά να κάνει αυτά που ήθελε χωρίς τους «προβληματισμούς» σου.

 

Υ.Γ.7: Πάλι να διαχειριστεί θέλει. Αγαπημενότατε πώς να στο εξηγήσω ότι δεν είναι στη διαχειριστική σου ικανότητα το «εσείς» πλέον αλλά μόνο το «εσύ»;

 

Υ.Γ.8: Και για να στο πω ευθέως, αν εσύ –ενώ δε θες– είσαι διατεθειμένος να παρτουζώνεσαι για να τον έχεις απλά στη ζωή σου, είσαι άξιος της τύχης που έπεται.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου.

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού