Σουσού μου,

Πάνε 3 μήνες που χώρισα… Ήμουν με έναν άνθρωπο που του έδωσα τον εαυτό μου, έκανα πέρα εμένα για να βοηθήσω αυτόν, τον στήριξα, τον βοήθησα να σταθεί στα πόδια του μετά από πολλά ζόρια. Κυριολεκτικά, τον έβγαλα απ’ την κατάθλιψη. Νόμιζα ότι ήμασταν καλά, παρ’ όλο που υπήρχαν φάσεις που κάτι μου φαινόταν λάθος.

Κάποια στιγμή ένας φίλος του που με συμπαθούσε πολύ, πάνω σε ένα μεθύσι του, μου είπε να τον αφήσω γιατί με κερατώνει. Όταν του είπα ότι το έμαθα αυτός κατάφερε να με πείσει ότι είμαι λάθος.

Η πόλη που ζούμε είναι μικρή και τυχαίνει να έχουμε πολλούς κοινούς γνωστούς, οπότε από τότε που χωρίσαμε κάθε τρεις και λίγο μαθαίνω για άλλη γκόμενα και για μαλακίες που έκανε πίσω απ’ την πλάτη μου. Τον έχω σιχαθεί όσο τίποτα άλλο, αυτός ακόμα με ψάχνει στα τηλέφωνα. Απ’ τη μια θέλω να τον βαρέσω κι απ’ την άλλη να μην τον ξαναδώ μπροστά μου.

Εδώ και δυο βδομάδες έχω αρχίσει να βγαίνω με ένα παιδί, που μου φέρεται υπέροχα. Περνάω καλά μαζί του και μου αρέσει πάρα πολύ, όμως παρ’ όλο που υπάρχει αυτός, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι τις μαλακίες του προηγούμενου. Τι κάνουμε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, φιλιά!

 

Αγαπημενότατη Άγνωστή μου Χ,

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι όταν κάποιος σου μπήγει ένα μαχαίρι ανοίγοντάς σου μια πληγή, ακόμα κι αν δε σε αφήσει στον τόπο, δε σημαίνει ότι την άλλη μέρα σηκώνεσαι και πας για aerial yoga. Θέλει τον καιρό της να επουλωθεί, κι αν θα επουλωθεί κιόλας.

Δεν κάνουμε τίποτα, αφήνουμε τον καιρό να περάσει και να γίνει κι αυτός κι οι μαλακίες του κακή ανάμνηση. Η πληγούλα θα εξακολουθεί να πονάει, αλλά να θυμάσαι ότι θα περάσει.

ΥΓ1: Η αχαριστία δεν έχει σχέση με το πόσα έδωσες. Πολλές φορές οι πιο αχάριστοι είναι οι πιο «καλομαθημένοι».

ΥΓ2: Όσο κι αν ενήργησε προς το σωστό ο φίλος του, να έχεις τις επιφυλάξεις σου. Ποτέ δεν ξέρεις την πρόθεση του κάθε «φίλου» και την ορθότητα όσων λέει. Η γιαγιά μου έλεγε την παροιμία «Ελεύθερος προξενητής, για την πάρτη του ενδιαφέρεται».

ΥΓ3: Εγώ δε θα έμενα μόνο στο να τον βαρέσω, αλλά κι η κάθειρξη είναι χαμένος χρόνος, καλό μου.

ΥΓ4: Είτε είναι καλός είτε κακός, πρόσεχε γιατί η «αντιβιώση» για τις πληγές και τα απωθημένα μας, πολλές φορές γίνεται το ξέσπασμα στον νυν για να εκδικηθούμε το φάντασμα του «μαλάκα».

ΥΓ5: Κάνουμε υπομονή. Ο χρόνος λένε ότι είναι ο καλύτερος γιατρός. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι μάλλον είναι δικαστής κι όχι γιατρός.

 

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού