Σουσού μου, καλησπέρα.

Χρειάζομαι κι εγώ τη συμβουλή σου.

Έχω μια σχέση που περνάω καλά. Είμαστε αρκετό καιρό μαζί κι έτσι έχω γνωρίσει τους δικούς της. Η μητέρα της είναι πολύ όμορφη και τα βρίσκουμε αρκετά καλά μεταξύ μας, καθώς η διαφορά μας δεν είναι ούτε 20 χρόνια. Το θέμα είναι ότι τη σκέφτομαι συνέχεια. Δεν μπορώ να τη βγάλω απ’ το μυαλό μου. Νομίζω πως την έχω καψουρευτεί. Είναι ακριβώς αυτό που διάβασα σε ένα άρθρο σας, «καψούρα είναι όταν κολλάει το μυαλό και πλάθει ιστορίες». Εγώ έχω φτιάξει ολόκληρο βιβλίο, για να μη σου ταινία. Τη θέλω. Και θέλω να το ξέρει. Δεν ξέρω κατά πόσο δεν καταλαβαίνει ή δε θέλει να καταλάβει λόγω της κατάστασης. Δεν έχω κάνει τρομερές κινήσεις, αλλά έχω πετάξει ένα-δύο υπονοούμενα. Δείχνει κι αυτή ένα ενδιαφέρον για μένα, αλλά δεν ξέρω αν είναι έτσι ως άνθρωπος ή αν υπάρχει έστω κ μια μικρή σπίθα. Ο άντρας της είναι καλός, αλλά λίγο αδιάφορος. Θέλω να της το δείξω, θέλω να καταλάβει πως τη θέλω. Τι να κάνω; Πεθαίνω για ένα της φιλί. Δε θέλω να πληγώσω όμως την κοπέλα μου, την αγαπώ. Αλλά θέλω και τη μητέρα της. Οι σχέσεις μας είναι τόσο καλές, που έχουμε κι άμεση επικοινωνία οι δυο μας. Μεγάλο μπέρδεμα, ε; Και πού να δεις τι σου έχω για το τέλος… Είμαι γυναίκα. Ώρα να κλάψουμε ή να γελάσουμε;

Περιμένω πώς και πώς για την απάντησή σου.

(Θα ήθελα να μείνω ανώνυμη)….

 

 

Αγαπημενότατή μου Άγνωστη Χ,

Εσύ ανάγεις τη σχέση νύφης και πεθεράς όχι απλά σε άλλο στάδιο, αλλά σε άλλο σύμπαν. Ξέρουμε για νύφες που μισούν τις πεθερές, ξέρουμε για νύφες που απλά τις απεχθάνονται, και να σου εσύ που όχι μόνο τα πας καλά μαζί της, αλλά τη γουστάρεις κιόλας.

Ούτε θα κλάψουμε ούτε θα γελάσουμε. Είσαι πολύ τυχερή που ζεις στην Ελλάδα και κατάφερες ενώ έχεις ομοφυλοφιλική σχέση να πετύχεις πεθερικά που τα μυαλά τους δεν είναι κολλημένα στην εποχή του Κολοκοτρώνη. Μείνε σε αυτό κι άσε τα βιβλία και τα μυθιστορήματα. Γιατί στα άρθρα μας δεν έχεις διαβάσει μόνο αυτό που έχεις αποκόψει, αλλά έχεις επίσης διαβάσει ότι το δικαίωμα στον έρωτα είναι σαν τη δημοκρατία. Δίνει ελευθερία μέχρι το σημείο που ξεκινά να περιορίζει την αντίστοιχη του διπλανού. Γι’ αυτό άσε την επεκτατική πολιτική μη γίνετε Αφρίν εκεί μέσα.

ΥΓ1: Εσείς που μου ξεκινάτε τα γράμματα με το «έχω μια σχέση εδώ και καιρό και περνάω καλά», για να συνεχίσετε λίγο πιο κάτω εξιστορώντας πόσο θέλετε να την καταστρέψετε, είστε οι αγαπημένοι μου.

ΥΓ2: Είσαι και γεροντολάγνα. Ούτε 20 χρόνια διαφορά, λέει, λες κι είναι διπλανές σειρές απ’ το στρατό.

ΥΓ3: Κι εγώ συνέχεια σκέφτομαι ότι πρέπει να χάσω 7 κιλά το λιγότερο, κι όλο στα ίδια είμαι, δεν έπαθα τίποτα.

ΥΓ4: Το πρόβλημα είναι αν δεν καταλαβαίνει –ή καταλαβαίνει και κάνει την πάπια λόγω της κατάστασης–, ή ότι γουστάρεις τη μάνα της σχέσης σου;

ΥΓ5: Τυχερός ο πεθερός σου που είναι αδιάφορος. Αν είχε ενδιαφέρον, ικανή σε έχω να τον γούσταρες κι αυτόν.

ΥΓ6: «Δε θέλω να πληγώσω όμως την κοπέλα μου, την αγαπώ. Αλλά θέλω και τη μητέρα της». Είσαι σίγουρα γυναίκα;

ΥΓ7: Κι εγώ θέλω και Παρίσι την πρωτομαγιά και Μαρόκο. Αλλά δε γίνεται να είμαι ταυτόχρονα και στα δυο μέρη. Κάπως έτσι είναι και στην περίπτωσή σου.

ΥΓ8: Μεγάλο μπέρδεμα, όντως. Κι είναι όλο μέσα στο κεφάλι σου.

ΥΓ9: Να το πεις στη μάνα της πάντως. Μην κάνει κάνα λάθος και το Πάσχα πάει και φέρει να φιλοξενήσει τη γιαγιά και την ερωτευτείς κι αυτή.

ΥΓ10: Μα γιατί να μείνεις ανώνυμη. Μπορεί να το διαβάσει η μανούλα και να πραγματοποιηθεί η ευχή σου να μάθει για τα συναισθήματα που τρέφεις.

 

Φιλιά από μένα κι απ’ τη μανούλα μου,

Η Σουσού σου

 

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού