Αγαπητή Σουσού, είμαι 30 χρονών και εργάζομαι στην οικογενειακή μας επιχείρηση. Το τρέξιμο της καθημερινής δουλειάς είναι μεγάλο. Προσπαθώ να έχω προσωπική ζωή αλλά τις περισσότερες φορές τα κάνω μαντάρα! Το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν να έχω σχέση με παιδί που δούλευε στην δουλειά μας.

Περάσαμε ένα χρόνο κρυφού έρωτα που μια ξεκινούσε και μια σταματούσε γιατί ήταν το απαγορευμένο που δεν έπρεπε να μαθευτεί. Κάποια στιγμή το λήξαμε με όμορφο τρόπο, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στη δουλειά μας μετά από λίγο καιρό έμαθα ότι έχει σχέση. Βέβαια όλο το διάστημα δε σταμάτησε να με πειράζει και να με φλερτάρει, οπότε για να ηρεμήσω και εγώ του είπα ότι γνωρίζω ότι έχει σχέση και καλό θα ήταν να αλλάξει συμπεριφορά. Δεν παραδέχτηκε κάτι, μου όρμισε και κάναμε έρωτα μέσα στο γραφείο.

Την επόμενη μέρα το πήρε πίσω και είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε μαζί και εμφανίστηκε η κοπέλα του την ίδια στιγμή! Από εκεί και πέρα εγώ προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου, δεν έθιξα ποτέ το θέμα της δουλειάς του, ζήτησα όμως να μην έρχεται η κοπέλα του στο χώρο εργασίας μας. Το δέχτηκε αλλά δεν το τήρησε ποτέ. Κάποια στιγμή τσακωθήκαμε, δε μιλούσαμε, για ένα μήνα δεν λέγαμε ούτε καλημέρα, μετά λόγω δουλειάς επανήλθε η επικοινωνία μας και δουλεύαμε κανονικά. Με πείραζε πάντα, δεν άφηνε άντρα δίπλα μου και εγώ το έβλεπα και το χαιρόμουν.

Όταν έφυγε η κοπέλα του (είναι φοιτήτρια) προσπάθησε να μου μιλάει περισσότερο εγώ όμως τότε απομακρύνθηκα τελείως και δεν του έδινα περιθώρια. Κάναμε και μια κουβέντα μου έκανε παράπονα ότι δεν του μιλάω και του εξήγησα ότι απλά δουλεύουμε και η επικοινωνία μας θα είναι αυτή. Μετά έμαθε ότι έχω μια σχέση (προσπάθησα αλλά δε μου βγήκε καν) προσπαθούσε να έρθει κοντά μου και στο τέλος, μια μέρα πριν επιστρέψει η κοπέλα του παραιτήθηκε.

Τότε κάναμε μια πλήρη κουβέντα του είπα πάρα πολλά πράγματα παραδέχθηκε για ακόμα μια φορά το πόσο δίκαιο έχω σ’ όλο αυτό δεν έβγαλε άχνα και συνέχεια έλεγε ναι έχεις δίκαιο. Βρεθήκαμε δύο φορές ενώ η κοπέλα του είχε επιστρέψει και καταλήξαμε να πούμε ότι δεν πρέπει να το συνεχίσουμε όλο αυτό. Συνέχισε να έρχεται στο μαγαζί με την κοπέλα του και το έπαιζε ότι δεν μου μιλάει (η κοπέλα του ήξερε το παρελθόν μας και δεν τον άφηνε ποτέ να έχει πολλά πολλά μαζί μου).

Έχει φύγει εδώ και 8 μήνες συνεχίζει να έρχεται αρκετά συχνά και μου έχει στείλει μηνύματα για να βρεθούμε. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε του είπα ότι δε θέλω να τον ξαναδώ συμφώνησε και αυτός συνέχισε να έρχεται στο μαγαζί. Όπου κάποια στιγμή μου ήρθε ένα μήνυμα από άγνωστο λογαριασμό Facebook που με κακολογούσε για διάφορα.

Πήγα τον βρήκα μου είπε ότι δεν το έχει στείλει και φοβάται ότι το έχει στείλει η κοπέλα του. Μου απαγόρεψε να απαντήσω στο μήνυμα και όταν τον έβρισα μου είπε να μην του ξαναστείλω μήνυμα και ότι κανένας δεν ασχολείται μαζί μου. Αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω είναι να στείλω τα μηνύματα του στο λογαριασμό που μου ήρθε το μήνυμα αλλά θα νιώθω πολύ Κατίνα αν το κάνω αυτό. Θέλω με κάποιο τρόπο να τελειώσει αυτό το μαρτύριο. Δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν αυτοί γιατί με ενοχλούν; Γιατί έρχονται στην δουλειά μου; Γιατί δεν πάνε να ζήσουν αλλού τον έρωτά τους. Πώς θα τελειώσει όλο αυτό;

Αγαπημενότατη Άγνωστή μου Χ,

Δεδομένου του γεγονότος ότι δεν είσαι και κανένα κοριτσάκι πια, μάλλον θα έπρεπε να αναρωτηθείς το γιατί άρχισε όλο αυτό, κι όχι το πώς θα τελειώσει. Γιατί βάζω στοίχημα ότι αν δεν είχε παραιτηθεί αλλά αντ΄αυτού είχε μείνει εκεί στο μαγαζί να σε πειράζει και να στην πέφτει και να λαμβάνεις την επιβεβαίωση που δεν προλαβαίνεις λόγω φόρτου εργασίας να λάβεις από κάπου αλλού, δε θα ήθελες να τελειώσει όλο αυτό.

Δε θα σου πω ότι δουλειά κι ερωτικά δε σμίγουν και τόσο καλά, τώρα πια το ξέρεις από πρώτο χέρι κιόλας. Αλλά βλέποντας το πώς φερόταν στη σχέση του, την οποία έφερνε και «σου έτριβε στη μούρη» μέσα στον ίδιο σου το χώρο, ναι μεν λέει πολλά για το χαρακτήρα του, αλλά δυστυχώς ματάκια μου λέει πολλά και για το δικό σου. Γιατί παρόλα αυτά, συνεχίζατε να κάνετε τα κουνελάκια στο γραφείο, και δεχόσουν το φλερτ του.

Τώρα που τα πράγματα ζόρισαν και κάποιος μυρίστηκε κάτι, το να αρχίσετε να ξεκατινιάζεστε είναι απλά το κερασάκι της τουρτίτσας που φτιάξατε τα τρία σας. Απόφυγέ το.

ΥΓ1: Αυτό το «δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν» που λες, διεύρυνε λίγο τη σκέψη σου, και θα καταλάβεις ότι δεν ισχύει και τόσο.

ΥΓ2: Μην έχεις την αυταπάτη ότι το να λες «ήταν η τελευταία φορά» στο τέλος κάθε φοράς, σε εξιλεώνει από κάτι. Η τελευταία φορά είναι μια και μόνο.

ΥΓ3: Τελικά το πρόβλημα είναι ότι ζουν τον «έρωτά τους», ή ότι τον ζουν μέσα στο μαγαζί σου;

ΥΓ4: Αν όντως θες να τελειώσει όλο αυτό, ένας είναι ο τρόπος. Και είναι απλός. Και τον ξέρεις. Μέχρι τότε, θα τελειώνετε πάνω στο γραφείο.

 

Φιλιά στα μούτρα,

 

Η Σουσού σου

Συντάκτης: Μαντάμ Σουσού