Όπως και να το κάνουμε, η έννοια της φιλίας είναι μια πολύ σημαντική, αφού βασίζεται σε μια σχέση που χτίζεται καθημερινά. Οφείλουμε να προσπαθούμε να ερχόμαστε πιο κοντά με τους φίλους μας και να είμαστε σωστοί απέναντί τους. Σίγουρα δεν είναι όλοι φίλοι μας. Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αποκαλούνται έτσι κι όλοι οι υπόλοιποι είναι απλώς  γνωστοί. Μόνο ένα άτομο, όμως, θα φέρει αξιότιμα τον τίτλο του «κολλητού». Κι είναι τόσο δύσκολο, τελικά, να βρεις έναν πολύ καλό φίλο.

Η αλήθεια είναι πως στη ζωή μας πέρα από έναν μεγάλο έρωτα, κυνηγάμε χρόνια τώρα και μια ασύγκριτη φιλία. Δεν τη βρίσκουν όλοι. Είναι δύσκολο να ταιριάζεις με κάποιον, να μοιράζεσαι ουσιαστικά και να περνάτε πολύ χρόνο μαζί, αν και λένε πως όλα είναι τυχερά.

Πρέπει να ταιριάζουν οι επιθυμίες σας, ο τρόπος που διασκεδάζετε, γενικά να έχετε πολλά κοινά σημεία. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να σε αγαπάει αληθινά και να μη σε ζηλεύει. Να νιώθεις πως έχεις βρει ένα άτομο να σε συμπληρώνει ή αλλιώς πως είναι το άλλο σου μισό.

Ίσως αυτούς τους ανθρώπους να τους ανακαλύψεις κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής. Περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί, σε συμβουλεύει, δε σε κρίνει και πάνω από όλα είναι δίπλα σου σε κάθε απόφασή σου. Ποιος άλλος πέρα απ’ το κολλητάρι σου θα είχε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά; Αυτή η σχέση δεν αντικαθίσταται, αντέχει στο χρόνο και στις φθορές που φέρνει, αλλά και στην απόσταση, μιας κι έχει γερές βάσεις.

Για να το κάνω πιο προσωπικό, νιώθω πολύ τυχερή που κατάφερα να βρω την κολλητή μου. Στη δική μας σχέση υπάρχει και κάτι άλλο που τη χαρακτηρίζει και την κάνει ξεχωριστή. Είναι αυτές οι αμέτρητες αξημέρωτες νύχτες που περνάμε μαζί, είτε βγαίνοντας μέχρι την ανατολή του ήλιου, είτε μένοντας σπίτι αράζοντας στον καναπέ, που ακούει όλα μας τα μυστικά και ποτέ δε μιλάει.

Όσον αφορά στις νύχτες που επιλέγουμε να βγούμε έξω για ποτό, πάντα περνάμε τέλεια, είτε είμαστε εξαρχής μες στο κέφι είτε όχι, μιας και σίγουρα θα αποκτήσουμε διάθεση κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Πάντα ετοιμαζόμαστε σε ένα σπίτι, αφού έχουμε κάνει μια μικρή σύσκεψη για το τι θα βάλουμε. Αφού έχουμε ετοιμαστεί, ακολουθεί η καθιερωμένη μας φωτογράφιση. Τι έτσι χωρίς selfies και φωτογραφίες θα ξεκινήσει η νύχτα μας; Όχι, βέβαια!

Ξεκινάμε το προβλεπόμενο μας tour στα μαγαζιά της πόλης κι αναμφίβολα καταλήγουμε στο στέκι μας. Ποτέ οι νύχτες που βγαίνουμε για ποτό είτε οι δυο μας είτε με παρέα δεν είναι πεζές κι αδιάφορες. Πάντα κάτι επεισοδιακό θα συμβεί, το οποίο θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στον αυριανό μας καφέ.

Ξημερώνουμε πάντα με τα αγαπημένα μας καψουροτράγουδα κι αν το μαγαζί δεν κλείσει, αρνούμαστε να φύγουμε. Τα μεγαλύτερα μεθύσια τα έχουμε περάσει μαζί, όπως και γεγονότα που δε σβήνονται με τίποτα. Ακόμα, αποτελούν μέρος των συζητήσεών μας. Έχουμε μάθει να μιλάμε πια με τα μάτια. Δε χρειάζονται λόγια, για να συνεννοηθούμε. Στο γυρισμό σχεδόν πάντα επιλέγουμε να κοιμηθούμε μαζί κι εννοείται εξακολουθούμε να συζητάμε μέχρι να μας πάρει ο ύπνος.

Ωστόσο, όταν αποφασίζουμε να αράξουμε στο σπίτι το σκηνικό έχει ως εξής: Καθόμαστε στον καναπέ αγκαλιά με τις κουβερτούλες μας, παραγγέλνουμε το αγαπημένο μας delivery κι επιλέγουμε μια ρομαντική ταινία που μπορεί να έχουμε ξαναδεί, αλλά δε μας νοιάζει αυτό, μιας και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, κλάμα, κλάμα, κλάμα! Τελειώνοντας την ταινία, ξεκινάμε να συζητάμε και με βάση το θέμα της, πιάνουμε κι άλλα θέματα συζήτησης. Και τελικά η κουβέντα μας δεν τελειώνει ποτέ.

Έντονοι έρωτες, σχέσεις που τελείωσαν άδικα, απωθημένα, τα πρώτα φιλιά όλα έρχονται στο φως κι αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια μέχρι να ξημερώσει. Εκεί στις πρώτες πρωινές ώρες ξεστομίζουμε τα μεγαλύτερά μας μυστικά και τις πιο βαθιά κρυμμένες επιθυμίες μας. Έτσι γίνονται οι αποκαλύψεις και ξέρουμε πως δε θα τις μάθει κανείς άλλος. Άλλωστε, μεταξύ μας υπάρχει πλήρης εχεμύθεια.

Κάπως έτσι περνάμε τις αξημέρωτες νύχτες μας με την κολλητή. Κι η αλήθεια είναι πως πάντα κάτι μας μένει αξέχαστο, να το συζητάμε για καιρό. Γιατί κολλητοί δεν είναι αυτοί που απλώς ξέρουν τα πάντα για μας, αλλά εκείνοι που τα έχουν ζήσει μαζί μας.

Η φιλία είναι σχέση ζωής απ’ την οποία συνεχώς αποκομίζεις κάτι και βιώνεις μοναδικές στιγμές. Όσο πιο αληθινή, τόσο περισσότερο διαρκεί στον χρόνο κι έτσι μπορείτε να βιώνετε ιστορικές νύχτες που πάντα θα θυμάστε. Είμαι σίγουρη πως κι εσύ δεν αλλάζεις με τίποτα τις νύχτες με την κολλητή σου!

Συντάκτης: Γιώτα Κολιμάτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη