Ανοίγεις τα μάτια σου μέσα στη νύχτα κι έχεις μια έντονη επιθυμία να ανοίξεις διάπλατα τα παράθυρα κι ας είναι περασμένες 3.00. Προς έκπληξή σου, κοιτώντας τον ουρανό δε σε κατακλύζουν ρομαντικές σκέψεις, αλλά τρόμος. Αντί αστερισμών, βλέπεις κάτι απόκοσμο που παραπέμπει σε εξωγήινες περσόνες που άμεσα σε τρομοκρατούν. Το γεγονός, μάλιστα, πως όση ώρα κι αν κοιτάς η εικόνα παραμένει εκεί, σε κάνει να πανικοβάλλεσαι μη γνωρίζοντας τι ξημερώνει.

Εδώ και χρόνια οι συνωμοσιολόγοι λένε πως οι ταινίες είναι ο προθάλαμος αυτών που έπονται στην πραγματικότητα. Πολλές είναι οι φορές που σκηνοθέτες και σεναριογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους λίγο αφότου προσπάθησαν να προειδοποιήσουν. Έτσι τουλάχιστον αχνοφαίνεται από τη σκοπιά ανθρώπων σαν τον Serge Monast, έναν Καναδό ερευνητικό δημοσιογράφο, ποιητή και δοκιμιογράφο. Πολυσχιδής προσωπικότητα, παρ’ όλα αυτά η φήμη του ως συνωμοσιολόγος είναι η πιο ηχηρή. Ο ίδιος μεσουρανούσε στα μέσα του ‘90 όταν μας άφησε κειμήλιο μέσω ενός βιβλίου του την πιο αποπνικτική θεωρία συνωμοσίας. Μια θεωρία που όσο κι αν λατρεύουν οι κονσπιρασιονίστ, τρέμουν να συζητήσουν φοβούμενοι για το αν θα ξημερωθούν έστω για να δουν με τα μάτια τους τα ΑΤΙΑ.

Το Project Blue Beam είναι μια θεωρία που αγκαλιάζει ένα σενάριο πιθανής εισβολής εξωγήινων, αλλά κάπως στα ψέματα. Δηλαδή, θα βλέπουν τα μάτια μας UFO, αλλά θα είναι σαν να παρακολουθούμε VR. Τώρα, είτε θα μας δώσουν ειδικά γυαλιά, είτε θα μας ψεκάσουν με τίποτα την προηγούμενη νύχτα και θα βλέπουμε όλοι σύσσωμοι κύκλους και κυκλικά διαστημόπλοια; Ποιος ξέρει. Σύμφωνα με τον Monast, το σχέδιο αυτό καταστρώνεται από την παντοδύναμη ελίτ που ελέγχει σαν μαριονέτες όλο τον κόσμο. Στόχος της, είναι να εξαλειφθούν πλήρως όλες οι θρησκείες και στη θέση τους να εδραιωθεί μια και μοναδική, που θα καλούνται να ασπάζονται όσοι επιβιώσουν από την εισβολή των ΑΤΙΑ. Reverse διαίρει και βασίλευε, δηλαδή.

Πρώτο βήμα της νέας τάξης πραγμάτων θα είναι να ξεθαφτούν έγγραφα τα οποία αλλοιώνουν τελείως την πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβανόμαστε ως σήμερα. Θα θολώσουν οι γραμμές χειροπιαστού και πλασματικού, πράγμα που προετοιμάζει τον εγκέφαλο προς αμφισβήτηση κάθε πράγματος όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Δεύτερο βήμα, είναι να πέσει το πρώτο τρέιλερ που μας βάζει στο πετσί του ρόλου με την ευγενική χορηγία των ταινιών. Βλέπε τον Σπάιντερμαν far from home, όπου σε μια σκηνή χρησιμοποίησαν ολογράμματα για να απεικονίσουν ένα στέρεο ως ήρωα. Το 1984 του George Orwell, είναι μια εξίσου καλή πρόβα τζενεράλε για να αποφύγουμε το πρώτο σοκ.

Το τρίτο βήμα, θα είναι εκείνο που σου είπα στην αρχή. Αυτό που θα βλέπεις έναν ουρανό να έχει γεμίσει ολογραφικές εικόνες περίεργων πλασμάτων που μοιάζουν με τον γλυκούλη τον ET. Θα φαντάζουν τόσο αληθοφανή αυτά τα ψεύτικα UFO, μάλιστα, που θα σου κόψουν την ανάσα. Αν σκεφτείς πως χρησιμοποιείται υψηλή ρεαλιστική στρατιωτική τεχνολογία για να σε πείσει, εικάζω θα είναι πιθανή η ανακοπή. Αν δεν την πάθεις, όμως, και επιζήσεις, θα δεις το τέταρτο και τελευταίο βήμα της σκοτεινής φάρσας ή κεράσματος, που θα είναι να οδηγηθείς εσύ κι όλοι οι επιζώντες σε υπόγειες καταπακτές και σε υποβρύχια, όπου και θα γίνει το ξεσκαρτάρισμα του ποιος θα ζήσει να δει την Αποκάλυψη.

Φυσικά, το όλο πλάνο δε θα είχε κανένα ενδιαφέρον εάν δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κάποιος σωτήρας στον οποίο δε θα έχεις άλλη επιλογή παρά να πιστέψεις, μήπως κι εξιλεωθείς. Φυσικά, θα σου κάνει μια επίδειξη δυνάμεων προκαλώντας σεισμούς, πλημμύρες, τυφώνες προτού σε πείσει να του πιάσεις το χέρι και να περάσεις στην ασφαλή πλευρά.

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί οι συνωμοσιολόγοι φοβούνται να συζητήσουν αυτή και μόνο την υπόθεση; Είναι επειδή όποιος ξεδίπλωσε το κουβάρι του Project Blue Beam έχασε μυστηριωδώς τη ζωή του λίγο μετά. Ο πρώτος τον ύποπτο λίθο βαλέτω, ο Serge Monast και ο συνεργάτης του, έκαναν την έρευνα για να γράψουν το βιβλίο κι έχασαν τη ζωή τους 2 χρόνια αργότερα, μετά από αλλεπάλληλες απειλές κυβερνητικών εκπροσώπων να σταματήσουν.

Αν δεις τον Monast ως τον επίδοξο σωτήρα, πάντως, ξέρεις τι να κάνεις. Μήπως βρίσκεται στο τρίγωνο των Βερμούδων μαζί με τον Elvis Presley, τον Michael Jackson, τον Epstein και τη Βασίλισσα Ελισάβετ και μας γλεντάνε;

ΥΓ.: Ενίσχυση της θεωρίας προκαλούν τα αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα που βρέθηκαν να πετούν σε ύψος μόλις 40.000 πόδια από περιοχές της Βόρειας Αμερικής τον Φεβρουάριο του 2023.

Συντάκτης: Δάφνη Κανελλοπούλου