Όσος καιρός κι αν περάσει μετά το τέλος μιας σημαντικής σχέσης, είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις την ανάγκη να μάθεις τι κάνει ο άνθρωπος εκείνος που κάποτε ήταν ο άνθρωπός σου. Αν έχετε κοινές παρέες και έχεις κρατήσει ακόμη επαφές με κάποιους φίλους του, το πιο πιθανό είναι πως θα μπεις σε πειρασμό να ρωτήσεις για εκείνον έστω και τυπικά ή πως κάποιος καλοθελητής θα φροντίσει να σου δώσει κανονική αναφορά για το πού είναι και τι κάνει.

Το μαθαίνεις όμως νέα του από φίλους και γνωστούς, είναι ένα από τα βασικά λάθη που κάνεις. Προσπαθείς να κρύψεις κάτω από το χαλί την ανάγκη σου για επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο άτομο και να καλύψεις την επιθυμία σου να νιώσεις και πάλι μέρος της ζωής του χρησιμοποιώντας υποκατάστατα. Το να συζητάς όμως για το πρώην ταίρι και να κάνεις ακόμη και υποθέσεις για το πού βρίσκεται, αναλύοντας με διεξοδικότητα που θα ζήλευε και ο καλύτερος ντετέκτιβ τις κινήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόνο καλό δε σου κάνει. Αν λοιπόν νιώθεις πως το άτομο αυτό λείπει από τη ζωή σου, είτε ερωτικά είτε φιλικά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναλάβεις δράση και να το δείξεις.

 

 

Στείλε ένα μήνυμα ή, αν νιώθεις ακόμη πιο τολμηρός, δοκίμασε να τον πάρεις τηλέφωνο ή να βρεθείς σε ένα μέρος που ξέρεις πως θα τον πετύχεις σίγουρα. Το πιο πιθανό είναι πως, μετά το αρχικό ξάφνιασμα που θα νιώσει, αν και η δική σου απουσία από τη ζωή του ήταν αισθητή, σίγουρα θα νιώσει το ενδιαφέρον σου, θα το εκτιμήσει και θα το ανταποδώσει και με το παραπάνω.

Είτε μετά από αυτή σου την πρωτοβουλία υπάρξει κάποια εξέλιξη είτε όχι, μικρή σημασία έχει ενώ ο φόβος της αποτυχίας δε θα πρέπει να σε σταματήσει. Όταν πρόκειται για επικοινωνία με πρώην, ένας ανασταλτικός παράγοντας είναι το ενδεχόμενο του να μη λάβεις κάποια απάντηση ή απάντηση αυτή να μην είναι αυτή που περίμενες κι επιθυμούσες. Ωστόσο, αυτό δε θα πρέπει καθόλου να σε αποθαρρύνει. Είναι καλό πάντα να θυμάσαι πως το να μην πάρεις καμιά απάντηση, αποτελεί από μόνο του μια απάντηση και μάλιστα ηχηρή. Στην περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να βάλεις την ιστορία αυτή στο συρτάρι σου και να προσπαθήσεις να γεμίσεις τη ζωή σου με νέους ανθρώπους και εμπειρίες που σου ταιριάζουν περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να σκεφτείς τους πραγματικούς λόγους πίσω από την επιθυμία σου να στείλεις σε πρώην καθώς οι πιθανότητες να είναι ξεκάθαρα από ανθρώπινο ενδιαφέρον συνήθως είναι μικρές. Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να αναλογιστείς αν σου λείπει πραγματικά αυτός ο άνθρωπος ή μέσα από την επικοινωνία σου μαζί του και μια πιθανή επανασύνδεση, ευελπιστείς να καλύψεις τα κενά που σου δημιουργεί η τωρινή σου ζωή.

Κάθε άνθρωπος με τον οποίο συνδεόμαστε στενά, αφήνει το σημάδι του στη ζωή μας. Επομένως, η νοσταλγία σου για το πρώην ταίρι μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως το συνδέεις με μια πιο ευτυχισμένη και ανέμελη περίοδο της ζωής σου ή στο ότι ήταν ένας άνθρωπος που σου προκαλούσε συναισθήματα τα οποία έχεις την ανάγκη να νιώθεις πιο συχνά. Καθώς σε κανέναν άνθρωπο, πόσο μάλλον στους ανθρώπους που αγαπήσαμε, δεν αξίζει να λειτουργεί ως παυσίπονο, καλό θα ήταν πριν στείλεις εκείνο το μήνυμα, είτε πρόκειται για ένα τετριμμένο «τι κάνεις» είτε για μια συγκλονιστική ατάκα που σκεφτόσουν μέρες ολόκληρες, να είσαι σίγουρος για τους λόγους που το κάνεις. Κάπως έτσι, αυξάνεις τις πιθανότητες η οποιαδήποτε προσπάθεια επανασύνδεσης να μην πέσει στο κενό και να είναι από τις προσπάθειες εκείνες που αξίζουν.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου