paul3421

Όλα μας τα χρόνια η Νο1 απορία μας πάνω στα θέματα των σχέσεων, όταν εκείνες βρίσκονται στο πρώτο δειλό τους στάδιο, εστιάζει πάνω στο πώς θα καταλάβουμε αν το πρόσωπο μας θέλει -πραγματικά, πολύ, όχι επιφανειακά. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφτεί σχετικά με το θέμα και καμία παρέα που σέβεται την ύπαρξή της δε θα σταματήσει ποτέ να συζητά, να μετρά σημάδια και να αναλύει τα δεδομένα.

Υπερανάλυση, κατ’ ακρίβεια, και κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων για να καταλάβουμε αν, τελικά, μας θέλει. Κι όμως, όλα είναι πιο απλά από όσο φαίνονται, αν εστιάσεις στα σωστά σημεία. Αν δεν αμφιβάλλεις για τα πάντα, ούτε δραματοποιείς το καθετί, με λίγη παρατηρητικότητα, θα πάρεις την απάντηση που τόσο πολύ σε καίει.

Δώσε βάση στα ακόλουθα:

1. Σε εμπιστεύεται

Γνωρίζεις πράγματα για την οικογένεια και τους φίλους του/της χωρίς καν να τους έχεις γνωρίσει. Σου έχει εκμυστηρευτεί προσωπικά κι οικογενειακά θέματα, περιπέτειες που έχει περάσει με την παρέα και παιδικές αναμνήσεις. Οι άνθρωποι δεν ανοιγόμαστε έτσι απλά ώστε να μιλάμε με ευκολία για προσωπικά ζητήματα σε οποιονδήποτε. Για να σου εξομολογείται φόβους κι όνειρα και να μοιράζεται συμβάντα της ζωής του/της σημαίνει πως σε εμπιστεύεται και νιώθει άνετα μαζί σου.

2. Σε αγγίζει με την πρώτη ευκαιρία

Τα αγγίγματα είναι ένα στοιχείο τρανταχτό. Το να θέλεις να αγγίζεις τον άλλο δείχνει οικειότητα κι ανάγκη για επαφή. Αγγίζεις κυρίως αυτούς που είναι οικείοι σε ‘σένα. Η επαφή είναι ό,τι πιο άμεσο ώστε να δείξεις στον άλλο χειροπιαστά τα συναισθήματά σου. Είτε φιλικά είτε ερωτικά στην προκειμένη περίπτωση. Κι αν δεν είστε φίλοι απ’ το σχολείο, μάλλον κάτι άλλο παίζει.

3. Προσαρμόζει το πρόγραμμά του/της ανάλογα με το δικό σου

Εντάξει, δε λέμε να ακυρώνει διαρκώς τα πάντα για να ‘ναι απίκο οποιαδήποτε στιγμή μπορείς, αλλά να σε ‘χει προτεραιότητα. Το να ρυθμίζει τον ελεύθερό του/της χρόνο ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος και για ‘σένα είναι ένα σημάδι ειλικρινούς ενδιαφέροντος. Θέλει να σε συμπεριλάβει στη ζωή και την καθημερινότητά του/της. Φροντίζει ώστε να περνάει αρκετό και ποιοτικό χρόνο μαζί σου. Και δεν ψάχνει μονίμως δικαιολογίες ώστε να αποφύγει τις πρωινές συναντήσεις.

4. Σε προσέχει

Τρυφερό αλλά και γενικό, μιας και βρίσκει εφαρμογή σε πολλά φάσματα. Νοιάζεται απ’ το αν ντύνεσαι καλά ώστε να μην κρυώσεις, αν έφαγες, μέχρι το αν έχεις κάποιο θέμα στην προσωπική σου ζωή ή στη δουλειά που σε βασανίζει. Προσπαθεί να ‘ναι δίπλα σου, να σε ακούει, να αφουγκράζεται τις ανάγκες σου, να σε φροντίζει έμπρακτα.

5. Δεν ενδιαφέρεται μόνο για το σεξ

Τώρα, εντάξει, μην παρεξηγηθούμε. Πώς γίνεται να σε θέλει κάποιος και να μην ενδιαφέρεται για σεξ; Προφανώς κι είναι πολύ σημαντικό να το λαχταρά κι αυτό, αρκεί να μη θέλει μόνο αυτό. Αν κάποιος σε γουστάρει πραγματικά, θέλει να κάνει πράγματα μαζί σου, εντός αλλά κι εκτός κρεβατοκάμαρας. Τον νοιάζει η χημεία κι η επαφή σας, αλλά ενδιαφέρεται επίσης και για άλλες δραστηριότητες. Θέλει να βγείτε, να αποκτήσετε κοινές εμπειρίες, να πάτε εκδρομές, να δείτε ταινίες κλπ.

6. Όταν είστε μαζί είναι ο εαυτός του/της

Σίγουρα οι περισσότεροι όταν γνωρίζουμε κάποιον που μας ενδιαφέρει προσέχουμε αρκετά τη συμπεριφορά μας, ώστε να ‘ναι όσο γίνεται πιο θελκτική. Αλλά αν κάποιος σε θέλει πραγματικά, δε νομίζω πως θα κάτσει να κάνει πλάνο για το πώς θα σου συμπεριφερθεί. Όταν καψουρεύεσαι, λειτουργείς ενστικτωδώς κι αφήνεις τον αυθορμητισμό να αναλάβει. Έτσι θα γνωρίσεις το πιο αυθεντικό εγώ του άλλου -ακόμα και πτυχές κρυφές που γνωρίζουν λίγοι ή και κανείς.

7. Θα σε συστήσει στην παρέα κι ίσως και στην οικογένεια

Εννοείται πως δε γνωρίζουμε όλα τα φλερτ κι όλες τις σχέσεις μας στην οικογένειά μας. Μόνο τις σημαντικές για μας ιστορίες. Αυτό είναι ένα σημάδι από μόνο του. Επίσης, επειδή η παρέα είναι συνήθως ο πιο αυστηρός κριτής λίγοι περνάνε από αυτή τη δοκιμασία αν δεν είναι σίγουροι για τα συναισθήματά τους. Και προφανώς, αν σε θέλει πραγματικά, οι περισσότεροι θα ξέρουν ήδη πολλά για ‘σένα πριν γνωριστείτε κι επίσημα.

8. Θυμάται λεπτομέρειες

Μπορεί πάνω σε μια συζήτηση να ανέφερες κάτι για ‘σένα, τι σου αρέσει να βάζεις πάνω στην πίτσα, πώς πίνεις τον καφέ σου, ποια αυτοκίνητα σου αρέσουν και ποια γεύση παγωτό προτιμάς. Κάτι, τέλος πάντων, το οποίο δεν έχει κι ιδιαίτερη σημασία. Κι όμως, το θυμάται. Το ‘χει περάσει στον σκληρό δίσκο γιατί ενδιαφέρεται πραγματικά, άρα ακόμη και τα πιο ασήμαντα που σε αφορούν είναι, αυτομάτως, σημαντικά.

9. Δίνει βαρύτητα στα λεγόμενά σου

Αν αναφέρεις ότι το συγκεκριμένο χτένισμα που έκανε σου αρέσει, θα το ξανακάνει. Αν πεις πως η συγκεκριμένη μπλούζα του/της ταιριάζει, θα τη φοράει συνέχεια, κάθε μέρα, όλη μέρα. Όχι, εντάξει, προφανώς έχει κι άλλα ρούχα, αλλά αυτό το μπλουζάκι θα γίνει απ’ τα αγαπημένα του/της.

10. Γελάει με τα αστεία σου

Πραγματικά, αν το καλοσκεφτείς, μπορεί με κάποια απ’ τα αστεία σου να μη γελάς ούτε καν εσύ. Όμως για κάποιο λόγο τα βρίσκει όλα ενδιαφέροντα. Ενώ κάποιος άλλος ίσως σε ειρωνευτεί ή σε κοροϊδέψει για το χιούμορ σου, που αγγίζει θερμοκρασίες Ανταρκτικής ώρες-ώρες, το άτομο που ενδιαφέρεται πραγματικά για ‘σένα θα σε κάνει να αισθανθείς σημαντικός.

Αυτές, λοιπόν, είναι κάποιες απ’ τις ενδείξεις που καρφώνουν το ενδιαφέρον κάποιου. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως αυτός που πραγματικά νοιάζεται, δε θα σε κάνει ποτέ να αμφιβάλλεις γι’ αυτό!

Συντάκτης: Χριστίνα Βακαλούμη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!