Κάθε καινούρια σχέση μας ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς και τις πιο αισιόδοξες προθέσεις. Όλοι μας ίσως ακόμα κι ασυναίσθητα προβάλλουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να γίνουμε αρεστοί. Αυτό δε συμβαίνει επειδή θέλουμε να κοροϊδέψουμε τον άλλο. Είναι μια τακτική η οποία ίσως απλά μας βοηθάει να γίνουμε πιο θελκτικοί.

Δεν είμαστε απαραίτητα τελείως διαφορετικοί από αυτό που παρουσιάζουμε απλά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν η σχέση ξεκινούσε με τον πραγματικό καθημερινό χαρακτήρα του καθενός; Τον χαρακτήρα που έχουμε με τους φίλους και την οικογένειά μας ή ακόμα κι όταν δε μας βλέπει κανείς. Είναι πρόκληση που μπορεί να σε βγάλει από το μεγάλο άγχος της απόδοσης. Αν το καλοσκεφτείς όμως σε βγάζει κι από μπελάδες. Δε σπαταλάς άσκοπα χρόνο κι όνειρα με κάποιον που στην πορεία θα καταλάβεις πως δεν ταιριάζετε.

Σκέψου το λοιπόν ανάποδα. Πόσο ενδιαφέρον θα ήταν να δείχνει ο καθένας τις παραξενιές του εξ’ αρχής. Πόσο πιο απλά θα γίνονταν όλα. Πόση φαιά ουσία θα κερδίζαμε. Έστω ότι κάνεις μια σχέση σε μια φάση της ζωής σου που τα οικονομικά σου δεν είναι στην καλύτερή τους φάση. Αυτό δε σε εμποδίζει να ερωτευτείς και καλά κάνεις. Αποφεύγεις λοιπόν τις πολλές εξόδους και προτείνεις να κάνετε άλλα πράγματα τα οποία δε θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού.

Σ’ αυτή τη φάση λοιπόν σύμφωνα με τις αντιδράσεις του wanna be συντρόφου σου θα καταλάβεις πολλά. Αρχικά εάν υπάρχει δυσαρέσκεια ή ακόμη, πώς θα σου συμπεριφερθεί εάν στην πορεία αποκτήσετε κοινό ταμείο. Αν, ας πούμε, δε θέλει να χάσει τις εξόδους του και δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα το ότι εσύ δεν μπορείς να βγαίνεις τόσο συχνά μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις για το κατά πόσο μπορείτε να κάνετε χωριό στην παρούσα φάση.

Εν τω μεταξύ όλο και κάποιος πρώην σύντροφος θα υπήρχε στη ζωή σου. Όλοι έχουν κάποιους οι οποίοι μόλις ξεμείνουν ή εμφανιστεί καινούριο πρόσωπο κάνουν επανεμφάνιση. Κάπως έτσι μπορεί να γίνει και σ’ εσένα. Θα μου πεις ότι είμαι τρελή, γιατί να θέλεις κάτι τέτοιο. Ο λόγος απλούστατος. Σκάει μήνυμα από πρώην ενώ είσαι με νυν. Θα ρωτήσει κάτι, δεν μπορεί, ίσως πέσει και το μάτι του. Θα ρωτήσει γιατί προφανώς εσύ θα αλλάξεις χίλια χρώματα, θα ρωτήσει γιατί καίγεται, θα ρωτήσει γιατί έτσι πρέπει να γίνει στο παράδειγμα τι να κάνουμε τώρα.

Σ’ αυτή τη φάση θα φανεί πόσο κουλ είναι ο άλλος. Φαντάσου να αρχίσει να ωρύεται πως ίσως έχεις διπλή ζωή και πως δεν έχεις ξεκαθαρίσει τη θέση σου. Η ακόμα χειρότερα να σου προτείνει ν’ αλλάξεις και αριθμό. Μη γελάσεις είναι όλα αληθινά περιστατικά. Το θέμα είναι αν εσύ θα ήθελες κάτι τέτοιο στη ζωή σου.

Μπορεί να σου φαίνεται λίγο τρελή όλη αυτή η θεωρία. Γιατί ποιος θέλει να πάνε στραβά τα πράγματα σε μια καινούρια σχέση. Πραγματικά όμως ακόμα κι αν προκαλέσεις κάποια απ’ αυτά το μόνο που θα έχεις είναι όφελος. Οι άνθρωποι μόνο όταν συμβεί κάτι απρόοπτο ή όταν χαλαρώσουμε πολύ βγάζουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Σκέψου πως αυτό που φαίνεται στην αρχή ίσως δεν είναι 100% αληθινό και πως ο πραγματικός χαρακτήρας θα φανεί με τους μήνες ή και τα χρόνια. Γιατί να μην τον επιδιώξεις εξ’ αρχής λοιπόν;  Να εύχεσαι να πάνε όλα στραβά από την αρχή κι αν αντέξετε θα είσαι τυχερός. Βρήκες αυτό που άλλοι ψάχνουν μια ζωή.

 

Συντάκτης: Χριστίνα Βακαλούμη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου