Κι έρχεται επιτέλους αυτή η πολυπόθητη στιγμή της προαγωγής μετά από μεθοδική και σκληρή δουλειά και το δημιουργικό κι εφευρετικό σου πνεύμα ανταμείβεται με μια νέα υψηλότερη θέση εργασίας σε μια άλλη χώρα. Το νέο πόστο είναι δικό σου για να εξελιχθείς, να εμπνεύσεις και να δημιουργήσεις. Όπως συνήθως όλα τα πράγματα στη ζωή υπάρχει κι εδώ ένα «αλλά».

Κι αυτό το αλλά είναι πραγματικά μεγάλο, όσο μεγάλη είναι και η αγάπη που νιώθεις για το ταίρι σου, αυτό που επιτέλους βρήκες και ξεχώρισες κι αποφάσισες να πορευτείς για το υπόλοιπο της ζωής σου στα εύκολα και στα δύσκολα, στα όμορφα και στα άσχημα. Δεν είναι όμως όλα τόσο ευδιάκριτα στη ζωή. Υπάρχουν και οι γκρι ζώνες. Όπως αυτή η απόφαση, που κανονικά θα έπρεπε να σε κάνει να πετάς στα ουράνια, να μαζεύεις ήδη βαλίτσες και να έχεις ήδη κλείσει το αεροπορικό σου εισιτήριο.

Στην άλλη άκρη της σχέσης αυτής υπάρχει ένας άνθρωπος που κάνει κι αυτός όνειρα για μια κοινή πορεία, που περιμένει το τέλος της ημέρας για να μιλήσει και να μοιραστεί, να γελάσει και να κλάψει μαζί σου. Γιατί η σχέση είναι πάνω απ’ όλα συντροφικότητα. Είναι αυτή η οικειότητα της καθημερινότητας που σε ξεκουράζει και σε χαλαρώνει. Το έτερον ήμισυ όμως οφείλει να καταλάβει τη σημασία της στιγμής, την καταξίωση που σηματοδοτεί αυτή η προαγωγή, την ικανοποίηση και την έξαψη που προκαλεί η σκέψη μιας νέας ζωής με άλλες οικονομικές απολαβές και νέες πιο προηγμένες συνθήκες εργασίας.

 

 

Τι τελικά «βαραίνει» όμως στη ζωή κάποιου; Και ποιος πραγματικά μπορεί να συμβουλεύσει τελεσίδικα κάποιον πάνω σε κάτι τόσο σοβαρό για την εξέλιξη της ζωής του; Κι αν αυτή η προαγωγή είναι η ευκαιρία της ζωής του; Κι αν δε του δοθεί κάτι τόσο εξαιρετικό ξανά; Κι αν είναι ο πραγματικός έρωτας της ζωής του; Αυτός που έρχεται μια φορά και δε τον ξανασυναντάς ποτέ; Κι αν το ταίρι θεωρεί ότι επιλέγεις την καριέρα κι όχι την αγάπη; Συνδυάζονται άραγε πάντα και ειδικά σε μια τέτοια περίσταση υπό το πρίσμα μιας τέτοιας απόστασης;

Η στάση που θα κρατήσει το άτομο που θα μείνει  πίσω είναι φυσικά ένας παράγοντας ανασταλτικός  ή και το αντίθετο. Γιατί αν ασκήσει βέτο για την εξέλιξη της σχέσης τους σίγουρα η απόφαση θα έχει παρθεί υπό πίεση και θα έχει μάλλον τελεσιδικήσει πριν καν υπάρξει διάλογος κι ανταλλαγή απόψεων για τον χειρισμό αυτής της νέας κατάστασης.

Αν όμως η σχέση έχει γερά υλικά, είναι υγιής, η διαλλακτικότητα και η κατανόηση βοηθάνε τη σκέψη να παραμείνει καθαρή και ψύχραιμη. Αντίστοιχα λοιπόν και η απόφαση θα είναι διαυγής και ζυγισμένη ύστερα από συζήτηση, υπό το πρίσμα της αγάπης και της φροντίδας για τον άλλον. Αγάπη είναι να θαυμάζεις τον άλλον, να τον καμαρώνεις να εξελίσσεται και να δημιουργεί, να μη φθονείς την επιτυχία του και την πορεία του. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη μιας τέτοιας απόφασης εξάλλου, αλλά ούτε και την επαγγελματική εξέλιξη σε μια άλλη χώρα μπορεί κανείς να προεξοφλήσει. Οφείλει όμως όποιος έχει το προνόμιο να μπορεί να επηρεάζει το ταίρι του, να το προτρέψει να δοκιμάσει, να προχωρήσει έστω και χωρίς αυτόν μέχρι και οι δυο να καταλάβουν τι θέλουν τελικά από τη ζωή τους. Κι εδώ μπαίνουμε σε άλλη μια γκρι ζώνη. Γιατί συχνά συνειδητοποιούμε ότι δε θέλουμε τα ίδια πράγματα και ότι οι ανάγκες μας τελικά είναι τελείως διαφορετικές.

Κάτι τέτοιες αποφάσεις λοιπόν είναι που σε κάνουν να συνειδητοποιείς ότι η ζωή σε δοκιμάζει και ποτέ δε σου χαρίζεται. Κι ότι σε τέτοιες αποφάσεις και συνθήκες, κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις.  Ζυγίσεις και υπολογίζεις κι αν τελικά δε σου βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα ίσως πρέπει να αλλάξεις τα δεδομένα. Έχοντας όμως πάντα κατά νου ότι η φύση του ανθρώπου είναι να εξελίσσεται και ότι η στασιμότητα δεν ωφέλησε ιδιαίτερα κανέναν. Ίσως λοιπόν το ταίρι σου να αποφάσισε να φύγει αλλά ίσως και να κατάλαβε τελικά ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά σου ή ίσως να σου πρότεινε να πας κοντά του και να αλλάξεις κι εσύ το επαγγελματικό σου προφίλ ή ίσως τελικά να συνειδητοποίησες εσύ ότι μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος εξίσου καλά. Βάλε όποιο τέλος θέλεις στην ιστορία.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Άννα Δρεπανοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου