Με το που βρεθήκατε στον ίδιο χώρο, ξεχύθηκαν οι φερομόνες σας και οι υπόλοιπες χημικές ουσίες άρχισαν να κάνουν πάρτι! Έρωτας με τη πρώτη ματιά.

Η έλξη σας έφερε κοντά, πολύ κοντά και διαπιστώσατε ότι ταιριάζετε άψογα σεξουαλικά. Ο ένας είναι το κλειδί στη κλειδαριά του άλλου. Μπαίνει ο ένας στον άλλο με ευκολία, άνεση κι αποτελεσματικότητα. Τι ευτυχία όταν ένα σώμα σε δέχεται τόσο αβίαστα, όταν σε ποθεί και γίνεται ένα με το δικό σου.

Νιώθετε ότι πιάσατε το τζακ ποτ των σχέσεων και ότι θα ζήσετε και ‘σεις ένα love story ανάλογο των πρωταγωνιστών στις αισθηματικές ταινίες του Χόλιγουντ. Με το απαραίτητο happy end ή κάτι αντίστοιχο με αυτό που πραγματεύονται τα βιβλία ερωτικής λογοτεχνίας. Είναι όμως το σεξ το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση; Το Α και μάλιστα κεφαλαίο, ναι, είναι. Και πολλά ακόμα γράμματα της αλφαβήτα. Αλλά μέχρι το ωμέγα, όχι, δε φτάνει.

Βεβαίως και ερωτική σχέση χωρίς καλό σεξ δεν υφίσταται. Αν δεν παίζει αυτό τι είστε; Φίλοι κολλητοί; Πισωκολλητοί πρέπει να είστε. Και όχι μόνο, τόσες στάσεις υπάρχουν, μεγάλα παιδιά είστε, τις ξέρετε! Μετά τι όμως; Καλά μπήκε το κλειδί στη κλειδαριά αλλά δεν πρέπει να γυρίσει κιόλας, ν’ ανοίξει η πόρτα; Να δείτε μήπως μαγκώνει πουθενά; Γιατί κάποια στιγμή θα θέλετε να προχωρήσετε και στα επόμενα δωμάτια της κοινής σας ζωής και για να γίνει αυτό δεν αρκεί μόνο το καλό σεξουαλικό. Εδώ χρειάζεται κι η υπόλοιπη αλφαβήτα.

Έχετε άλλα κοινά ενδιαφέροντα; Μήπως ο ένας είναι του καναπέ και ο άλλος των extreme sports; Συνεννοείστε σε θέματα καθημερινότητας; Συμπίπτουν οι απόψεις σας σε θέματα που άπτονται ηθικής και δεοντολογίας; Απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου, όταν είστε ντυμένοι; Έχετε κοινό χιούμορ; Γελάτε ο ένας με τ’ αστεία του άλλου, ευχαριστιέστε το ίδιο είδος ταινίας ή μουσικής; Κι η one million dollars question: μήπως η καλή σας σχέση αρχίζει και τελειώνει στο κρεβάτι;

Αν η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι θετική, η σχέση δυστυχώς είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Ακόμα κι αν ο πόθος και το πάθος είναι τόσο μεγάλα που θα της δώσουν μια άλφα διάρκεια, στο διάστημα αυτό, δε θα περάσετε καλά, δε θα είστε ευτυχισμένοι.

Κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος σε μια σχέση μόνο επειδή κάνει καλό σεξ ο άλλος.  Όταν χορτάσει το κορμί, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα να διευθετηθούν που ζητούν ίση μεταχείριση.

Αν με τον άλλον σφάζεσαι για τα πάντα, κάθε τρεις και λίγο είναι πολύ ψυχοφθόρο. Ειδικά αν αυτό συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο τέλος, όχι σεξ, αλλά ούτε στα μάτια του δεν θα θέλει ο ένας να βλέπει τον άλλο. Πόσα σεξ συμφιλίωσης να κάνετε πια;

Να τη βράσεις τη φερομόνη, αν με τον άλλον έχετε πλήρη ασυμφωνία χαρακτήρων και διαφωνείτε από το πιο μικρό ζήτημα μέχρι το πιο μεγάλο. Θα εξατμιστεί ούτως ή άλλως, από μόνη της. Εδώ τα δικαστήρια αναγνωρίζουν την ασυμφωνία χαρακτήρων αρκετό λόγο για λύση ολόκληρου γάμου. Δεν φτάνει δυστυχώς ένα ροκ εν ρολ στο κρεβάτι από μόνο του για να φέρει την άνοιξη.

Κι αυτά είναι πράγματα που φαίνονται από την αρχή. Από την πολύ αρχή το βλέπετε αν ταιριάζουν τα χνώτα σας γενικώς και ειδικώς. Αν επιλέξετε να εθελοτυφλείτε, θα το βρείτε αργότερα μπροστά σας. Όσο κι αν επιλέξετε να αγνοήσετε τις διαφορές σας, όσο και αν προσπαθήσετε να τις αγαπήσετε, συνηθίσετε ή συμβιβαστείτε με αυτές, αν αυτές οι ίδιες είναι ανυπέρβλητες θα κάνετε μια τρύπα στο νερό.

Λένε ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Όντως, είναι πολύ γοητευτικό το να γνωρίσεις κάποιον εντελώς διαφορετικό από σένα. Θες να τον εξερευνήσεις, να του σπάσεις ένα-ένα τα λουκέτα, να τον ξεκλειδώσεις, να τον μάθεις. Η έλξη όμως πρέπει να συνοδεύεται κι από την φίλη της την αρμονία.

Αν διαφωνείτε καθημερινά, αν είστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες κι έχετε άλλη κοσμοθεωρία, πώς θα προχωρήσετε μαζί; Αν ο ένας είναι άσπρο-ξέξασπρο και ο άλλος μαύρο-κατάμαυρο, θα έχετε μια γκρι ζωή. Για μια χαρούμενη σχέση με λαμπερά χρώματα πρέπει να έχετε κοινά «θέλω», να ταιριάζετε στα σημαντικά, να ‘χετε αρμονική καθημερινότητα.

Μπορείτε πάντα, βέβαια, να ζήσετε το σήμερα, το τώρα, τη στιγμή, μ’ αυτόν ή εκείνη που ζητάει το κορμί σας και το αύριο να το αντιμετωπίσετε όταν έρθει η ώρα του. Άλλωστε, αν η έλξη είναι τόσο ισχυρή, όσο είναι στην αρχή της, δεν θα μπορείτε να κάνετε κι αλλιώς.

 

Επιμέλεια κειμένου Έφης Φωτεινού: Ελευθερία Παπασάββα.

Συντάκτης: Έφη Φωτεινού