Ωραία τα λουλούδια κι οι αγκαλιές σε μια σχέση, όμως, δε σε χορταίνουν. Ως γνωστόν νηστικό αρκούδι δε χορεύει κι αν δε σου μαγειρέψει ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει, έστω και μία φορά, δεν τον ερωτεύεσαι ολοκληρωτικά. Ακόμη κι αν το κάψει το φαΐ, η κίνηση μετράει.

Καλό, λοιπόν, είναι να μαγειρεύει ο ένας στον άλλον. Γιατί τι πιο όμορφο απ’ το να σε φροντίζει ο άνθρωπός σου. Καλό και το ντελίβερι, αλλά σαν το σπιτικό φαγητό δεν έχει. Υπάρχει πιο ωραία εικόνα απ’ το να τον χαζεύεις να μπλέκει με κατσαρόλες και τηγάνια για να σε περιποιηθεί; Η μαγειρική είναι κι αυτή μια τέχνη, που μαγεύει κι εξιτάρει.

Ένα καλό φαγητό σε κάνει να λιώνεις στα χέρια του συντρόφου σου. Ο άνθρωπος που σου μαγειρεύει γίνεται αυτομάτως πιο γοητευτικός και πιο ποθητός. Είναι σέξι κι ακαταμάχητος. Φαντάσου τώρα η σχέση σου να σου φτιάχνει το αγαπημένο σου φαΐ, να σε έχει δίπλα του και να σου κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του για σένα και μόνο. Εσύ εκεί, να δοκιμάζεις γεύσεις απ’ τα χείλη του. Βεβαίως και την επιθυμία του να σε φροντίζει.

Είναι ωραίο να μπορεί ο ένας να μαγειρεύει στον άλλον. Πόσο μάλλον όταν αρρωσταίνεις. Εκεί χρειάζεσαι τη ζεστή σούπα, που είναι νόστιμη μόνο αν είναι φτιαγμένη με αγάπη -όλοι το ξέρουν αυτό. Έναν ωραίο φιδέ κι ένα νόστιμο σπιτικό πιάτο. Σαφώς και το τσαγάκι σου.

Δε γίνεται, φυσικά, να ξεχάσουμε το πιο βασικό: Το πρωινό. Τι πιο ερωτικό από ένα πρωινό στο κρεβάτι -ή έστω στο τραπέζι της κουζίνας, μην είμαστε πλεονέκτες. Παίρνετε ενέργεια, ανεβάζετε λίμπιντο κι είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στο κρεβάτι, για κάτι πιο διασκεδαστικό απ’ τον ύπνο αυτή τη φορά. Είναι αλλιώτικα αυτά τα πρωινά, με τις γλυκές εκπλήξεις, είναι ωραίο να σε φροντίζουν.

Επίσης, είναι τόσο όμορφο μέσα σε μια γεμάτη καθημερινότητα, ο ένας απ’ τους δύο –αυτός που έχει λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο– να ετοιμάσει κάτι και για τους δυο σας, ώστε όταν επιστρέψεις αργά απ’ τη δουλειά, να σε περιμένει σπίτι έτοιμο, νόστιμο, σπιτικό φαγητό. Κερδίζεις χρόνο με τον άνθρωπό σου, ώστε να περάσετε περισσότερη ώρα μαζί και να συζητήσετε για την ημέρα σας με συντροφιά ένα όμορφο δείπνο και γιατί όχι και λίγο κρασάκι. Φαγητό, κρασί, κουβέντα κι έπειτα αγκαλιές κι έρωτα.

Δε θα χρειαστεί να κλειστείς στην κουζίνα μετά από μια δύσκολη, πιεστική μέρα, έτσι θα μπορέσεις να αφιερωθείς στον σύντροφό σου και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Αρκεί να μη βολεύεται μόνο ο ένας στο να τον κακομαθαίνει ο άλλος. Αυτά έχουν ουσία όταν είναι αμοιβαία. Δε γίνεται μόνο να παίρνεις και να μη δίνεις.

Πάντως, η εγκεφαλική δραστηριότητα επηρεάζει και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Όλοι γνωρίζουμε κατά πόσο επηρεάζει η πείνα τα συναισθήματά μας και πόσο μπορεί να ανεβάσει είτε αντίστοιχα να κατεβάσει την ψυχολογία ενός ατόμου. Όταν πεινάμε είμαστε πιο κατσούφηδες, πιο νευρικοί, πιο απότομοι στον τρόπο που θα μιλήσουμε. Όταν, όμως, έχεις φάει είσαι πιο πρόσχαρος και πιο ευγενικός. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο πιο χαρούμενος είσαι όταν αυτό που τρως το ‘χει ετοιμάσει ο αγαπημένος σου.

Ένα ωραίο γεύμα, λοιπόν, απ’ τον άνθρωπό σου θα αυξήσει την ερωτική σου διάθεση. Δε θέλουμε πολλά. Φαγητό, κρασί κι έρωτα.

 

Συντάκτης: Ασημίνα Καποράλη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη