Σε όλες τις σχέσεις προκύπτουν προβλήματα, άλλοτε σημαντικά άλλοτε μικρότερης σημασίας. Και για τα περισσότερα υπάρχει λύση, αρκεί να γίνει προσπάθεια από κοινού να βρεθεί. Οι υποχωρήσεις στις σχέσεις αποτελούν απαραίτητο συστατικό για την ολοκλήρωσή τους, αρκεί να γίνονται, όχι με σκοπό κάποια στιγμή να το χτυπήσει ο ένας στον άλλον, αλλά γιατί έτσι θα γίνει η σχέση πιο ουσιαστική.

Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστεί σε μια σχέση, βέβαια, που είναι κι αρκετά πρακτικό, είναι εκείνο της χαμηλής αντοχής σε ακραίες θερμοκρασίες. Είτε υψηλές είτε χαμηλές. Και το πρόβλημα εντοπίζεται όταν η αντοχή της θερμοκρασίας δεν αφορά στις ίδιες κλίμακες. Εσύ για παράδειγμα μπορεί να κρυώνεις. Πάντα. Ναι, ακόμη και τον Ιούλιο, βγαίνοντας παίρνεις κι ένα ζακετάκι μαζί σου γιατί δεν ξέρεις πού θα φτάσει η θερμοκρασία κατά τις βραδινές ώρες. Από την άλλη το άλλο σου μισό, έχει εντρυφήσει στην έρευνα κλιματιστικών και μπορεί να σου υποδείξει το πιο αποτελεσματικό για θερμοκρασία Αλάσκα το κατακαλόκαιρο. Καταλαβαίνεις πως εδώ γεννιέται ένα δράμα.

Γιατί με όσα παπλώματα και να είσαι τυλιγμένος μέσα στο σπίτι, το κρύο που δημιουργεί το κλιματιστικό δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Από την άλλη βλέπεις το σύντροφό σου να ιδρώνει και να υποφέρει ενώ έχει μόλις 25 βαθμούς κι αναρωτιέσαι τι μπορεί να του συμβαίνει. Και μπορεί να φαίνεται αστείο αυτό τα πρόβλημα, όσοι όμως το ζουν καταλαβαίνουν. Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν πως οι θερμοκρασίες των καλοριφέρ δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά κατά την κατασκευή τους. Πιστεύουν πως οι 30 βαθμοί θα έπρεπε να είναι η μέση θερμοκρασία που μπορεί να εξασφαλίσει το καλοριφέρ κι όχι η μέγιστη. Θα τους δεις να καίνε καλοριφέρ κι αερόθερμο ταυτόχρονα ενώ εσύ θα γδύνεσαι και θα ψάχνεις μια τζούρα παγωμένου αέρα από το παράθυρο.

Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αγοράσει ποτέ στη ζωή τους μακρυμάνικο μπλουζάκι. Κάνα δυο που έχουν είναι δώρα από κάτι τύπους που πλέον δε μιλάνε. Τα κρατάνε στο ντουλάπι τους μόνο και μόνο επειδή είναι αφόρετα τα τελευταία πέντε χρόνια και λυπούνται να τα πετάξουν. Όμως δε θα τα φορέσουν και το ξέρουν καλά. Όταν δυο τύποι από τις δύο παραπάνω κατηγορίες συναντιούνται ένα είναι το σίγουρο: θα υπάρξει διαμάχη για τη θερμοκρασία. Γιατί ο ένας θα υποφέρει από υποθερμία κι ο άλλος από θερμοπληξία. Όλες τις εποχές, κάθε στιγμή που θα είναι μαζί. Κι αν η θερμοκρασία τους ευχαριστεί κατά συνθήκες, θα βλέπουν το ταίρι τους να υποφέρει κι αυτό πάλι δεν είναι ευχάριστο.

Πέρα από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού που δεν έχουν την ίδια αξία για τους δύο αφού ο ένας θεωρεί άχρηστη συσκευή το αερόθερμο κι ο άλλος θέλει να σπάσει το κλιματιστικό, ανάλογη είναι και η αντιμετώπιση καθημερινών αντικειμένων. Θερμοφόρα, βραστήρας, ηλεκτρική κουβέρτα δεν αποτελούν αντικείμενα αγαπητά από όλους. Και κάπως έτσι ξεκινά μια άτυπη διαμάχη κατά την οποία ο ένας κρύβει το τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού από τον άλλο, αυξομειώνεται η θερμοκρασία των καλοριφέρ ανά μια ώρα, παράθυρα ανοιγοκλείνουν, θερμοφόρες γεμίζουν, παπλώματα πετιούνται στον ύπνο και πάει λέγοντας.

Φεύγοντας από το σχετικά χιουμοριστικό του πράγματος και βλέποντάς το λίγο πιο σφαιρικά, το να υπάρχει στη σχέση διαφορά θερμοκρασίας, δεν είναι σαφώς θέμα που μπορεί να φέρει τον χωρισμό, σίγουρα όμως φέρνει γκρίνια κι επηρεάζει τη σωματική οικειότητα. Κάνει τα σώματα μη συμβατά διότι ο ένας θέλει την επαφή κι ο άλλος την αποφεύγει. Η ροή ενέργειας γίνεται από τον έναν στον άλλον διαρκώς, καθώς πηγαίνει πάντα από τα θερμά στα ψυχρά μέχρι να πετύχει μια χρυσή τομή που ποτέ δεν έρχεται.

Όταν η θερμοκρασία αποτελεί τη ρίζα του προβλήματος, πολλά μικρότερα προβλήματα μπορεί να προκύψουν. Για αυτό, πριν προλάβεις να σκεφτείς τη συγκατοίκηση με το ταίρι σου, εξοπλίσου με τα απαραίτητα.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ολίνα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου