Στο άκουσμα της λέξης «αποχωρισμός» σίγουρα όλοι νιώθουμε δυσάρεστα. Κάπως σαν να συρρικνώνεται η καρδιά μας για μερικά δευτερόλεπτα και μετά τη σκυτάλη παίρνει το μυαλό που προσπαθεί να εκλογικεύσει την κατάσταση. Με δικούς του μηχανισμούς την κάνει να φαίνεται λιγότερο μίζερη και πιο υποφερτή- σχεδόν φέρνει στην επιφάνεια την ποιητική της υπόσταση και την ωραιοποιεί. Προσπαθεί να παρηγορήσει την καρδιά. Και μάλλον βρίσκει τρόπους να το κάνει και μάλιστα πολύ δημιουργικούς.

Έστω απόσταση λοιπόν από κάποιον που αγαπάς. Ίσως πιστεύεις ότι η απόσταση είναι το μόνο άσχημο στη σχέση σας. Το γνωρίζεις, είτε γιατί έχετε δοκιμάσει να είστε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί και βλέπετε πόσο ομαλά κυλάει η σχέση, είτε γιατί ακόμη δεν έχετε δοκιμάσει να μοιραστείτε την καθημερινότητά σας, αλλά πιστεύεις ακράδαντα ότι δεν μπορεί με τέτοια χημεία και κατανόηση που υπάρχει μεταξύ σας να μη λειτουργήσει η συνθήκη του από κοντά.

 

 

Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις κι αν ανήκεις, έρχεται η στιγμή που ο ένας πρέπει να αποχωριστεί τον άλλον για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Τη δεδομένη στιγμή του αποχωρισμού είναι τελείως αδιάφορο το διάστημα που θα μείνετε μακριά. Το σιγουράκι είναι ότι «σε μια ώρα θα έχουν όλα τελειώσει». Αυτό και μόνο αυτό κυριαρχεί τη στιγμή που πάνε δυο άνθρωποι που αγαπιούνται να πουν αντίο, προσωρινά. Όχι δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μαζί την επόμενή σας μέρα. Όχι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε μαζί το επόμενο πρωί. Όχι δεν μπορείτε να κάνετε κοινά σχέδια. Προσωρινά.

Κι αφού φεύγει το έτερον ήμισυ, νιώθεις κάθε φορά σαν να πενθείς έναν πολύ αγαπημένο σου άνθρωπο. Αφήνεσαι στο μυαλό σου, που σου παίζει ομολογουμένως πολύ άσχημο παιχνίδι. Επιστρέφεις στον χώρο που ήσασταν μαζί λίγο νωρίτερα και βλέπεις το σπίτι που μοιραστήκατε τις τελευταίες σας στιγμές, πριν φύγει. Βλέπεις το κρεβάτι που φιλοξένησε μεγαλεία. Τον καναπέ που ορκιστήκατε ότι θα τα λέτε όλα ο ένας στον άλλον και δε θα αφήσετε τίποτα και κανέναν να μπει ανάμεσά σας. Πόσο άδειος ένας χώρος που πριν γέμιζε έρωτα.

Σωριάζεσαι στη μεριά σου και μέσα στη θολούρα σου, αρχίζεις και πάλι να σκέφτεσαι λογικά. Αυτό που φοβόσουν κι απέρριπτες σαν σκέψη όσο ήσασταν μαζί, συνέβη. Καμία φορά δεν είναι εύκολη και πάντα πρέπει να το συνειδητοποιείς από την αρχή. Έφυγε και τώρα πρέπει κι επιτέλους μπορείς να ξεκινήσεις να μετράς αντίστροφα τις μέρες μέχρι να ξαναβρεθείτε. Έχεις τόσα να θυμηθείς. Έχεις τόσα που μπορείς να κάνεις μέχρι να ξαναϊδωθείτε. Βάζεις σαν στόχο ότι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε θα είναι ακόμη πιο ουσιαστικά, ακόμη πιο έντονα. Καθόλου άσχημο να βελτιωθείς σε όλα τα επίπεδα, να σε βρει πιο έτοιμο, να μη μείνεις στάσιμος.

Ξεκινάει μια κούρσα εντυπώσεων για να καλύψεις το συναισθηματικό κενό. Θα γυμνάσεις το σώμα σου. Θα προσέξεις τη διατροφή σου. Θ’ αλλάξεις την γκαρνταρόμπα σου. Θα προσπαθείς να έχεις κάτι να διηγείσαι κάθε μέρα, κάτι καλό που έκανες γι’ εσένα, για εσάς! Θα εξάπτεις την περιέργεια και θα ερεθίζεις το μυαλό. Θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά να αποδείξεις ότι αξίζει αυτή η σχέση να συνεχίσει γιατί το γουστάρετε τρελά κι οι δύο. Ο σημαντικότερος δε στόχος, είναι να έρθει το γρηγορότερο στην αγκαλιά σου. Και τελικά καταλήγεις στο ασφαλές συμπέρασμα ότι αυτά τα λόγια κι αυτές οι σκέψεις μπορεί και να είναι το δυνατότερό σας αφροδισιακό.

Έχει κι ο αποχωρισμός τα δικά του όμορφα. Σε κάνει να επιθυμήσεις τον άλλο, μυαλό και σώμα. Σε κάνει να φαντάζεσαι τη στιγμή που θα ξανασμίξετε και να φαντασιώνεσαι τις επόμενες. Μη σου πω ότι αρχίζεις να βλέπεις τη σχέση σου σαν μια μορφή περιπέτειας. Κι όπως λέει και ο Paulo Coelho «Αν νομίζεις ότι η περιπέτεια είναι επικίνδυνη, δοκίμασε τη ρουτίνα, είναι θανάσιμη»!

Ζήσε τη σχέση σου κι απόλαυσε τον αποχωρισμό. Δοκίμασέ την σε κάθε στάδιο κι άφησέ τη να προσπεράσει κάθε εμπόδιο. Στο κάτω κάτω είναι ωραίο ν’ ακούς από κάποιον το «μου λείπεις» και να νιώθεις ότι είναι αμοιβαίο. Ακόμα καλύτερο, να περιμένετε κι οι δυο να το αποδείξετε ο ένας στον άλλο την επόμενη φορά που θα βρεθείτε από κοντά, με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νατάσα Αυγούστη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου