Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

Ο Ιούλιος είναι εδώ μαζί με τα τζιτζίκια και εμείς συγκεντρώσαμε όλες οι καλές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε και που μπορεί να μην έπεσαν στην αντίληψή σας, για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα μας!

 

1. Στο Βελιγράδι την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε τεράστια επιτυχία για την ελληνική ομάδα υγρού στίβου, η οποία συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Ο απολογισμός των μεταλλίων ανέρχεται στον αριθμό 17. Τεράστια συγχαρητήρια σε όσους πήραν τελικά την πολυπόθητη συμμετοχή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αλλά και σε όλη την εθνικής ομάδας, μας κάνετε περήφανους!

 1. Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Έφτασε τα οκτώ μετάλλια η ελληνική αποστολή στο Βελιγράδι (video)

Πηγή εικόνας: Voria

 

2. Όταν σε όλη την Ευρώπη η ακροδεξιά λαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο στα κοινοβούλια, η εμβληματική Vogue (στη Γερμανία) είναι εκεί για να αφυπνίσει συνειδήσεις. Η ιστορία της μόδας, λοιπόν φωτογράφησε μια γυναίκα που αποτελεί ιστορία από μόνη της  και δεν είναι άλλη από τη γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος εν ονόματι  Μάργκοτ Φρίντλεντερ, 102 ετών. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να θυμίσει την ιστορία με σκοπό τη μη επανάληψή της.

Εξώφυλλο Στη Γερμανική Vogue Επιζήσασα Του Ολοκαυτώματος 102 Ετών - The Happy News

Πηγή εικόνας: The Happy News

 

3. Παγκόσμια μέρα μουσικής και την ντύνουμε με γυναίκες που άφησαν και εξακολουθούν να αφήνουν «τη νότα τους» στο μουσικό στερέωμα. Κρατηθείτε ξεκινάμε:

 

Adele, με χαρακτηριστική βαθιά φωνή και με μουσική που ξυπνά κάθε χορδή συναισθήματος, έχοντας κερδίσει εκατομμύρια θαυμαστές, έχει κερδίσει επάξια το θρόνο της στη μουσική σκηνή.

Adele: Biography, British Singer, Musician, Grammy Winner

Πηγή εικόνας: Bio,Biography.com

 

Nina Simone: έμεινε στην ιστορία για το μοναδικό της πιάνο αλλά και για το τίτλο της οργισμένης ντίβας, καθώς το έργο και η μουσική της αποτέλεσε βάση για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Nina Simone : un nouvel album sortira à l'occasion des 20 ans de sa disparition

Πηγή εικόνας: Jazz Radio

 

Μαντόνα: Μα φυσικά όταν μιλάμε για μουσικούς μύθους δεν γίνεται να μην είναι μέσα στην πρώτη τριάδα, η επίδραση της στη μουσική σκηνή ένα από τα πιο διαχρονικά γεγονότα, έχοντας πλέον δείξει και ποια είναι πλέον μας δείχνει πως δεν έχει όρια η εξέλιξή της, δικαίως λοιπόν στην κορυφή.

Madonna Young: 15 Photos of the Pop Star Throughout Her Career | Woman's World

Πηγή εικόνας: Woman’s World

 

 1. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο Ο.Κ.Α.Ν.Α. , οργάνωσε δράσεις σε 9 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αρκαδία, Λαμία, Τρίκαλα Λάρισα, Αγρίνιο, Πρέβεζα θα φιλοξενήσουν τις δράσεις αυτές.
  O Ο.Κ.Α.Ν.Α. ανταποκρινόμενος στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες, ασχολείται με κάθε μορφή εξάρτησης και εξαρτητικής συμπεριφοράς, προσφέροντας λύσεις σε όλα τα επίπεδα: από την πρόληψη και τη μείωση της βλάβης, έως τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Τα στελέχη του θα βρεθούν κοντά στην κοινωνία, ενημερώνοντας το κοινό για τις εξαρτήσεις, τις υπηρεσίες που προσφέρει, και τις διαθέσιμες επιλογές.

Δράσεις Του Οκανα Σε 9 Πόλεις Σε Όλη Την Ελλάδα - The Happy News

Πηγή εικόνας: The Happy News

 

 

5. Μια τεράστια εξέλιξη σημειώθηκε στον τομέα της ιατρικής,  ο χειρουργός Zhang Xu αν και βρισκόταν στη Ρώμη, όταν χειρίστηκε την κονσόλα ενός ρομπότ χειρουργικής, για να κάνει επέμβαση σε ασθενή που βρισκόταν στο Πεκίνο. Αυτό κατέστη εφικτό χάρη σε ένα ισχυρό δίκτυο 5G, το οποίο επέτρεψε την απρόσκοπτη επικοινωνία του ειδικού με το μηχάνημα που χειρίστηκε.
Συγκεκριμένα αφαίρεσαν μια κάκωση στον προστάτη του ασθενούς με καρκίνο, ενώ κατάφεραν να εξαλείψουν τον κίνδυνο σφάλματος.

Κινέζος γιατρός που ήταν στη Ρώμη έκανε επέμβαση σε ασθενή στο... Πεκίνο - Ελεύθερος Τύπος

Πηγή εικόνας: Ελεύθερος Τύπος

 

6. Σε κορυφαίο «μυστικό» νησί της Ελλάδας για τους Βρετανούς αναδείχτηκε η Αστυπάλαια. Σύμφωνα με τα το Travel Week, αποτελεί ένα από τα πιο καλά κρυμμένα «μυστικά» των Δωδεκανήσων, διαθέτοντας  παραδοσιακά κατάλευκα χωριά, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και φανταστικές παραλίες κάνοντας την από τους πιο ελκυστικού καλοκαιρινούς προορισμούς.

Αστυπάλαια

Πηγή εικόνας: Visit Greece

 

7. Μετά το τέλος της σχολικής περιόδου, ευκαιρία για αθλητικές δραστηριότητες καθώς ο Δήμος Αθηναίων  διοργανώνει δωρεάν καλοκαιρινά Camps για 1.000 επιπλέον παιδιά ηλικιών 6-12 ετών. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, από τις 24 Ιουνίου – 26 Ιουλίου 2024, για μία εβδομάδα σε κάθε μία από τις πέντε περιόδους.

ΟΠΑΝΔΑ - Summer Camps

Πηγή εικόνας: opandacamps.gr

 

8.  Σε μια περίοδο που έχουμε ξεχάσει τη λέξη «ανθρωπιά», η ακτινολόγος της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα, Ευτέρπη Κωνστανταρογιάννη έκανε μια συγκινητική κίνηση, μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος, καθώς δεν υπήρχε κάποιος συνοδός να το ακινητοποιήσει.
«Να μάθουμε ότι η καρδιά γεμίζει δίνοντας …και ότι αν δεν υπάρχει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ό, τι άλλο και να κάνουμε είναι ανώφελο.»

Ακτινολόγος μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος | ΣΚΑΪ

Πηγή εικόνας: Skai.gr

 

9.  Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ένας Ιταλός συνταξιούχος δάσκαλος από τη Νότια Ιταλία, μετέτρεψε ένα τρίκυκλο όχημα σε κινητή βιβλιοθήκη, με κίνητρο να προσφέρει τη χαράς της ανάγνωσης σε παιδιά που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε βιβλία. Το Bibliomotocarro, όπως ονομάζεται αυτή η ιδιαίτερη βιβλιοθήκη, έχει γίνει φάρος πολιτισμού και αλφαβητισμού, καλύπτοντας πάνω από 180.000 χιλιόμετρα και φτάνοντας σε αμέτρητες μικρές κοινότητες, ορισμένες με πληθυσμό λιγότερο από 1.000 κατοίκους. Επίσης έχει αποτελέσει και πηγή έμπνευσης για αντίστοιχες δραστηριότητες σε όλη την Ιταλία.

Is this Italy’s smallest library?

Πηγή εικόνας: BBC

 

10. Μια πρωτότυπη ιδέα είχε το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί» , το οποίο διοργανώνει ένα δωρεάν διαδικτυακό ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Παιδί και Ίντερνετ», απευθυνόμενο  σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και σκοπός τους είναι η θετική χρήση της τεχνολογίας που πλέον έχει ενταχθεί στην καθημερινά μας ζωή ως αναπόσπαστο κομμάτι της.

Παιδί και Ίντερνετ» | Δωρεάν διαδικτυακό ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς από το «Μαζί για το Παιδί»

Πηγή εικόνας: AgrinioNews

Πηγή κεντρικής εικόνας: sfina

Συντάκτης: Αμέλια Έβανς
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη