309491-dice-minimalism

Κάθε αρχή και όμορφη, ειδικά αν ξεκινάς γεμάτος αισιοδοξία μια νέα σχέση στη ζωή σου. Ανυπομονείς για τις στιγμές που θα περάσεις με τον άνθρωπο που τριγυρνάει στην καρδιά και το μυαλό σου, μικρές, καθημερινές, αλλά ακόμα και για εκείνες τις μεγάλες που ώρες ώρες πιάνεις τον εαυτό σου να τις ονειρεύεται. Ενθουσιασμός στο έπακρο, σκιρτήματα και πεταλούδες στο στομάχι κάθε φορά που είστε μαζί. Μέρα με τη μέρα γνωρίζεστε όλο και περισσότερο κι οι συζητήσεις μεταξύ σας μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό.

Μπλέκονται οι κόσμοι σας, ανακαλύπτει ο ένας τον άλλον, αδυναμίες, ασχολίες, ενδιαφέροντα- κοινά και μη. Κι όσο ο καιρός περνάει η άνεση γίνεται μεγαλύτερη μεταξύ σας κι όσο οι ομοιότητες σας ενώνουν, τόσο οι διαφορές φαίνονται. Ξέρεις, από εκείνες τις μικρές που πολλές φορές μας φαίνονται λιγάκι ενοχλητικές. Και κάπου εκεί ξεκινάει μια γλυκιά κόντρα για πράγματα που μας ενοχλούν στο σύντροφο μας ή για πράγματα που θα θέλαμε να αλλάξει για το δικό του καλό κι ας επωφεληθούμε κι εμείς λιγάκι.

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να τον κάνεις να κόψει το ρημάδι το τσιγάρο που δε λέει να το αφήσει από το χέρι του; Πόσο συχνά σου ρίχνει πονηρές αγριεμένες ματιές κάθε φορά που πέφτεις με τα μούτρα σε κάθε είδους λιχουδιά; Πόσο θα ήθελες να δώσει λίγη παραπάνω σημασία στη σχολή της, γιατί θα το μετανιώσει αργότερα; Με ποιο τρόπο θα σε κάνει να ασχοληθείς λίγο πιο εντατικά με τη φυσική σου κατάσταση; Πράγματα που ο άνθρωπός μας αντιλαμβάνεται και θέλει να τα αλλάξει σε εμάς, αλλά τα λόγια δεν πιάνουν τόπο· έτσι ξεκινούν τα πιο ωραία στοιχήματα.

«Από αύριο κόβεις το τσιγάρο κι εγώ ξεκινάω γυμναστική». Έτοιμοι; Ας κερδίσει ο καλύτερος! Μπορεί η αποστολή που σου δόθηκε να μη σου είναι τελείως άγνωστη, πολλές φορές βλέπουμε κι οι ίδιο κάποια πράγματα, αλλά δεν τολμάμε να τα επιχειρήσουμε. Είναι σαν να χρειαζόμαστε μια αφορμή και τι πιο κατάλληλο από το να μην απογοητεύσουμε το έτερόν μας ήμισυ; Στην αρχή της σχέσης ειδικά, θέλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, να μην απογοητεύσεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, έτσι στον αγώνα για την κατάκτηση του στοιχήματος δίνεις το εκατό τοις εκατό. Τις περισσότερες φορές τα καταφέρνουμε, το βλέπουμε και λίγο εγωιστικά κι από εκεί που δεν το περιμένουμε, κάνουμε το αδύνατο δυνατό.

Πολλοί δεν καταφέρνουν να φτάσουν ως το τέλος, κάπου στη μέση τα παρατάνε, είτε γιατί δεν ήταν και πολύ θερμοί με την ιδέα, είτε γιατί δεν ήταν κάτι που μπορούσαν να το διαχειριστούν, είτε γιατί παρ’ όλη την προσπάθειά τους, έλειπε η συγκέντρωση. Άλλοι πάλι ολοκληρώνουν με ευκολία το έργο τους, τονίζοντας με στόμφο πως δεν τους ήταν και τόσο δύσκολο, ειρωνευόμενοι τον ταίρι τους για το δικό του κατόρθωμα. Τέλος, υπάρχουν κι εκείνοι που το θέλησαν, προσπάθησαν και βγήκαν νικητές, δίνοντας τα εύσημα στον άνθρωπό τους που τους ταρακούνησε προς όφελός τους.

Ολόκληρες ζωές έχουν αλλάξει από ένα μόνο στοίχημα, καθώς πολλές φορές ανοίγεται μπροστά μας ένας κόσμος που ποτέ πριν δεν είχαμε εξερευνήσει, μοιάζει όμως να είναι πολύ ταιριαστός στη δική μας ιδιοσυγκρασία. Σκέφτεσαι λοιπόν γιατί δεν το είχες δοκιμάσει νωρίτερα; Απέκτησες μια νέα συνήθεια γιατί στην επέβαλλε κάποιος άλλος και στο βωμό του έρωτά σου θα έκανες ό,τι σου ζητούσε, ή υπήρχε μέσα σου η σπίθα, περιμένοντας να την πυροδοτήσει κάποιος;

Βλέποντας τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου, κάποιου που έχει διακρίνει σε εσένα όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να σε ερωτευτεί, δε βλέπεις μόνο το είδωλο σου, αλλά και όλα εκείνα που χρόνια βρίσκονται κρυμμένα μέσα σου. Αξίζει να τον εμπιστευτείς και να στοιχηματίσεις μαζί του.

Συντάκτης: Χαρά Τζιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου