Έχεις ξανακούσει για τα γρήγορα ραντεβού; Μπορεί να το ‘χεις πετύχει σε κάποια σελίδα στο διαδίκτυο καθώς κάνεις scrolling ή να το ‘φερε η κουβέντα σε συζήτηση με την παρέα! Εύλογα θα αναρωτιόταν κάποιος τι στο καλό είναι αυτό; Είναι ένας ακόμη τρόπος, λοιπόν, να πλησιάσεις τον έρωτα. Μια ακόμα ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο και ίσως και να συναντήσεις το ταίρι της ζωής σου.

Στις μέρες μας μία γνωριμία μπορεί να προκύψει απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία έχουν πάρει φωτιά οι στήλες γνωριμιών, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιοι που προτιμούν η πρώτη εντύπωση να δίνεται “face to face”! Μεταξύ μας το άμεσο είναι πιο ωραίο, αφού δεν παύει να είναι απρόσωπη η επικοινωνία πίσω από μια οθόνη, με το πάτημα μερικών κουμπιών, μέσω μηνυμάτων που στέλνεις και δέχεσαι και με διάφορες συνοδευτικές φατσούλες. Πώς να χωρέσεις τα αισθήματα και τη φλόγα μέσα σε ένα πληκτρολόγιο που τα μάτια που γράφουν μόνο κραυγές επιθυμίας δε βγάζουν;! Είναι, λοιπόν, διαφορετική η δια ζώσης γνωριμία, αφού δίνει χώρο και στις πέντε αισθήσεις. Παρατηρείς το βλέμμα κάποιου καθώς μιλά, τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος, ακούς τη φωνή του και μπορείς πιο εύκολα να αισθανθείς οικεία και να σχηματίσεις μια πληρέστερη πρώτη εντύπωση. Δεν είναι το ίδιο να φλερτάρεις μια εικόνα. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που οι επαφές μέσω διαδικτύου δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού η πραγματικότητα διαφέρει από αυτό που προβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σοφά αναφέρει ο Τίτος Πατρίκιος «όπως κι αν έρθουν τα πράγματα, όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, πάντα μπορεί κανείς να ερωτεύεται. Το δύσκολο είναι να αγαπάς». Πόση αλήθεια κρύβεται μέσα από αυτές τις λέξεις;! Ο έρωτας δε διαρκεί αιώνια. Εξασθενεί σε κάποιο σημείο της επαφής για να καλωσορίσει την αγάπη. Δε βρίσκεται όμως ο πρώτος παντού, σε καθέναν που μπορεί να συναντήσουμε. Δεν είναι πάντα εύκολο να ανοιχτούμε και να αφεθούμε σε μια νέα γνωριμία. Τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος σου για κοινωνικές επαφές είναι περιορισμένος, αλλά επιθυμείς να βρεις ευκαιρία να γνωρίσεις νέα πρόσωπα και ίσως να συναντήσεις το μελλοντικό σου σύντροφο;

Τα γρήγορα ραντεβού είναι μια καινοτόμος μέθοδος να κάνεις νέες γνωριμίες. Η ταχύτητα είναι το χαρακτηριστικό της. Μοιάζει με τα γνωστά «ραντεβού στα τυφλά», σε νεότερη έκδοσή τους! Πρακτικά είναι σαν να κανονίζεις μια έξοδο για καφέ, χωρίς όμως να ξέρεις ποιον θα συναντήσεις και είτε σου αρέσει το πρόσωπο είτε όχι το σημειώνεις -στην κυριολεξία- στο σημειωματάριό σου. Φυσικά δε θα συναντήσεις μονάχα έναν υποψήφιο Βαλεντίνο ή Βαλεντίνα. Σκέψου το σαν παιχνίδι που έχεις ορισμένα λεπτά στη διάθεσή σου να συνομιλήσεις με το πρόσωπο που κάθεται στην απέναντι καρέκλα. Μόλις τελειώσει ο χρόνος σας, έρχεται ο επόμενος γύρος και μαζί του ένας νέος συνομιλητής. Δεν είναι απαραίτητο να αποκαλύψεις το όνομά σου ή τα πραγματικά σου στοιχεία, αφού στο παιχνίδι αυτό συμμετέχεις με ψευδώνυμο.

Στο τέλος των συζητήσεων τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σημειώνουν ποιος ήταν εκείνος που τους τράβηξε το ενδιαφέρον και ποιον θα ήθελαν να γνωρίσουν καλύτερα. Αν το άτομο που επιθυμείς να ξαναδείς σε έχει σημειώσει και στο δικό του μπλοκάκι, τότε έδεσε το γλυκό! Θα δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες στον καθένα, ώστε να ανταμώσετε πάλι, αφού η πρώτη επαφή έδειξε πως μπορεί και να ταιριάζετε. Η διαφορά στο συγκεκριμένο τύπο γνωριμιών έγκειται στο γεγονός πως ο σκοπός είναι γνωστός, οι συζητήσεις ξεκάθαρες και οι ερωτήσεις στοχευμένες. Έρχεσαι σε επαφή με κάποιους ανθρώπους, ανταλλάζετε απόψεις για ποικίλα θέματα που εσείς αποφασίζετε και ανάλογα με την αύρα τους και την εικόνα που θα σχηματίσεις επιλέγεις αν θέλεις να βρεθείτε ξανά!

Ό,τι κι αν συμβεί, ο χρόνος δε γυρνάει πίσω, γι’ αυτό καλό είναι να λογαριάζουμε πού τον ξοδεύουμε. Πόσα λεπτά χρειάζεται κάποιος προκειμένου να αντιληφθεί αν ταιριάζει με έναν άλλον; Αρκεί ένα ραντεβού για να αποκρυπτογραφηθούν κάποια πρώτης τάξεως χαρακτηριστικά που είναι και τα πιο σημαντικά; Κάτι σαν εξέταση που αν απαντήσεις σωστά στις ερωτήσεις περνάς το μάθημα, ειδάλλως μένεις μετεξεταστέος με τη διαφορά πως «τα θέματα» δεν είναι κοινά για όλους! Η αλήθεια είναι πως παρατηρούνται πιο ειλικρινείς απαντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων από υπό άλλες συνθήκες και γι’ αυτό μάλλον ευθύνεται ο κοινός στόχος.

Υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που επιλέγουν αυτό το μέσο γνωριμίας. Ως γνωστόν, δεν επιλέγουμε το σύντροφό μας χωρίς να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Στην πορεία της ζωής μας συναντάμε διάφορους ανθρώπους μέχρι κάποιος να μας κάνει το περιβόητο «κλικ». Γι’ αυτό η ταχύτητα σε αυτού του είδους το παιχνίδι είναι μεγάλη και η συμμετοχή πολυάριθμη. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί εκείνη η ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων, οι οποίοι στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να γνωριστούν καλύτερα.

Ουσιαστικά είναι μια διαφορετική προσέγγιση για εύρεση συντρόφου που στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά σε κάποιο ραντεβού με έναν υποψήφιο, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να σε βρει με κάποιο άλλο τρόπο, όπως απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -εκτός αν εσύ το επιτρέψεις. Κοινώς, παίρνεις μια σύντομη γεύση από διαφορετικές προσωπικότητες και κρίνεις αν αξίζουν μια ευκαιρία να τα πείτε πιο αναλυτικά!

Συντάκτης: Ελένη Μασσαρά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.