Το να εκφράσεις τα συναισθήματα που τρέφεις για έναν άνθρωπο, είναι δύσκολο έργο. Τι γίνεται όταν θέλεις να τα εκφράσεις σ’ αυτό το άτομο που τα δημιούργησε, ή όταν θέλεις να μάθεις; Το σάλιο σου στεγνώνει, τα γόνατά σου τρέμουν, οι λέξεις χάνονται.

Φοβάσαι, φοβάσαι διότι δεν ξέρεις αν αυτό το άτομο τρέφει τα ίδια αισθήματα με εσένα. Δεν ξέρεις αν σε γουστάρει, αν σε ποθεί όπως εσύ. Τι δε θα ‘δινες, για να ξέρεις αν σε θέλει εκείνη η μελαχρινή που σε γυροφέρνει στη δουλειά. Αν η μεγάλη σου καψούρα, λιώνει για σένα, όπως λιώνεις κι εσύ.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, διότι αν περιμένεις για να κάνεις ερωτική εξομολόγηση κάτω απ’ το φως των αστεριών, ζήτω που καήκαμε. Ποιο είναι εκείνο το μαγικό φίλτρο, που μας κάνει πάντα λίγο πιο κεφάτους; Μας δίνει λίγο περισσότερο θάρρος; Μας ξεμπλοκάρει για να μην είμαστε τόσο στρεσαρισμένοι; Μα το αλκοόλ φυσικά.

Πόσες φορές στις ταινίες μ’ ένα ποτήρι κρασί τα ζευγάρια λύνουν τις διαφορές τους κι είναι πιο παθιασμένοι από ποτέ μετά; Το αλκοόλ είναι αυτό που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, κάνει την παρέα πιο κεφάτη κι είναι αυτό που θα κάνει κι εσένα να πάψεις ν’ αμφιβάλλεις. Γι’ αυτό λοιπόν αν θέλεις να μάθεις αν ο έρωτάς σου σε θέλει, κάνε τον να ζαλιστεί λίγο.

Όλοι ξέρουμε πως όταν το οινόπνευμα αρχίζει και ρέει στις φλέβες μας, όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση μέθης κάτι παθαίνουμε κι η γλώσσα μας πάει ροδάνι, λες και μπήκαμε στην πρίζα. Αρχίζουμε και μιλάμε και σταματημό δεν έχουμε. Μερικές φορές λέμε και πράγματα που δεν πρέπει, που θα τα μετανιώνουμε για μια ζωή.

Αλλά κάποιες φορές ξεστομίζουμε και λόγια, που κάποιος τα περιμένει καιρό, λόγια που νηφάλιοι δεν μπορούμε ούτε να τα αρθρώσουμε. Εσύ ομορφιά μου, που γουστάρεις εκείνο το ομορφόπαιδο που βγαίνει με τη δική σου παρέα, όλο σε πειράζει, σου χαμογελάει, κι όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, είναι κι αυτός εκεί αλλά δε σου έχει ξεκαθαρίσει αν σε θέλει η όχι.

Εκείνον που δεν μπορείτε πουθενά να βρεθείτε μόνοι σας. Βγείτε με παρέα, πιείτε τα, αστειευτείτε, φρόντισε με κάποιον τρόπο να τον κάνεις να στριφογυρίσει λίγο, να φτάσει σ’ αυτήν την όμορφη μέθη και θα δεις λίγο το ποτό, λίγο το δικό σου μεθυστικό άρωμα και το ένα θα φέρει το άλλο.

Εσύ ο ντροπαλός τυπάς, που η κοπέλα στο μπαρ σου έχει κάψει την καρδούλα, αλλά δεν μπορείς να τη ρωτήσεις ευθέως, αν σε θέλει. Να τη μεθύσεις όμως μπορείς, μ’ ένα ποτήρι κρασί κι όλα γίνονται. Το μεθυστικό του άρωμα θα την κάνει ν’ αρχίσει να σου λέει πράγματα, χωρίς να ρωτήσεις τίποτε.

Το αλκοόλ δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιον να μεθύσει. Τα αρώματα, οι γεύσεις, τα ταξίδια που σε κάνουν να ξεχνάς, οι άνθρωποι που μόνο μ’ ένα βλέμμα τους σε κάνουν να ζαλίζεσαι, σαν να ήπιες ό,τι ποτό υπάρχει στον κόσμο τούτο. Εκείνα τα μεθυστικά αρώματα που μόλις η μυρωδιά τους χτυπήσει τα ρουθούνια σου, σε φέρνουν σε μια κατάσταση μέθης.

Μεθύστε τους αγαπημένους σας με ατελείωτες γεύσεις, με αρώματα να ζαλιστούν απ’ τις ιστορίες σας, μεθύστε τους μέχρι τα αισθήματα να γίνουν λέξεις.

 

Επιμέλεια κειμένου Σταυρούλας Τζουβάνη: Νάννου Αναστασία.

Συντάκτης: Σταυρούλα Τζουβάνη