Όσες φορές και να βγούμε, είτε για καφέ είτε για βραδινή έξοδο, θα γνωρίσουμε καινούργια άτομα. Με άλλους θα συζητήσουμε, με άλλους θα κάνουμε πλάκα και με κάποιους θα φλερτάρουμε, φυσικά. Όταν υπάρχει κάτι σαγηνευτικό κι ωραίο, πάντα το θαυμάζεις και γιατί να μην το κάνεις άλλωστε.

Είναι πολύ όμορφο να χαζεύεις καθετί που σου βγάζει κάτι ξεχωριστό και γοητευτικό και να το λες. Είναι λογικό να μας ελκύει ένα άτομο εμφανισιακά κι όχι μόνο κι είναι ακόμη πιο φυσικό να φλερτάρουμε μαζί του. Το φλερτ είναι παιχνίδι και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, μας δίνει την αίσθηση ότι ο άλλος ενδιαφέρεται και του αρέσει αυτό που βλέπει. Αυτό εκτοξεύει την αυτοπεποίθηση τη δική μας αλλά και του άλλου στα ύψη.

Το ότι φλερτάρουμε, όμως, δε σημαίνει ότι ψάχνουμε απεγνωσμένα κάποιον να μας συντροφεύει τα βράδια που είμαστε μόνοι μας -πώς τα λέω έτσι ρομαντικά. Μπορεί να φλερτάρουμε δεξιά κι αριστερά, αλλά το μυαλό μας είναι κολλημένο σε ένα μέρος, πάντα σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Εκείνο το άτομο που κανένα φλερτ δεν μπορεί να το σβήσει απ’ το μυαλό μας. Εκείνος ο άνθρωπος που ξέρουμε ότι μαζί του τίποτα δεν είναι ίδιο, ούτε καν το φλερτ, αφού μαζί του όλα μοιάζουν δέκα φορές καλύτερα.

Ίσως να φλερτάρουμε με άλλους για να μπορέσουμε να σας βγάλουμε για λίγο απ’ το μυαλό μας, να μη μας λείπετε συνεχώς, να μπορέσουμε έτσι να πνίξουμε αυτή τη μελαγχολία, το κενό που νιώθουμε μέσα μας. Θα δίναμε τα πάντα για να ήσασταν εσείς εκείνοι που μας φλερτάρουν και μας πειράζουν, που μας κάνουν να γελάμε σαν μικρά παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν είστε.

Αν εσείς δεν είστε εκεί, παίζουμε ανιαρά παιχνίδια με άλλους. Όλα αυτά είναι επιφανειακά, κάτι για να μπορέσουμε να περάσουμε την ώρα μας κάπως πιο ευχάριστα. Πάντα το μυαλό μας θα είναι σε ένα συγκεκριμένο μέρος, πολύ μακριά από εκεί που βρίσκεται το σώμα μας.

Μπορεί τα μάτια μας να βλέπουν καθημερινά πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους που μπορεί και να μας αρέσουν, αλλά εσείς θα έχετε πάντα άλλη θέση στη ζωή μας. Το ότι μας άρεσε κάποιος δε σημαίνει απαραίτητα ότι τον γουστάρουμε κιόλας. Το φλερτ πάντα θα είναι στο προσκήνιο, πάντα θα θαυμάζουμε μια όμορφη γυναίκα ή έναν γοητευτικό άντρα, αλλά να είστε σίγουροι πως αυτό το μυαλό, το καταραμένο, δε μας αφήνει να ησυχάσουμε. Παίζει ύπουλα παιχνίδια κι απ’ το πουθενά πάλι σας φέρνει στις σκέψεις μας. Όχι πως φύγατε και ποτέ στα αλήθεια. Απλώς κάποιες φορές προσπαθούμε να ξεγελάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, μήπως και σας ξεχάσουμε.

Όσο μακριά και να βρίσκονται τα σώματά μας, η σκέψη μας θα είναι πάντα σε εκείνο το μέρος που είστε κι εσείς. Πάντα η ψυχή μας θα λαχταράει και θα προτιμάει εκείνον τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ναι, το φλερτ είναι κάτι που μας εξιτάρει όλους μα είναι αλλιώτικο με εκείνο το άτομο που μας έχει τρελάνει το μυαλό, τόσο ώστε να μη μας αφήνει ούτε ένα μικρό τόσο δα φλερτ να χαρούμε.

 

Συντάκτης: Σταυρούλα Τζουβάνη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη