erhgre

Charlotte και King George. King George και Charlotte. Το ζευγάρι, στο οποίο αφιερώθηκε το prequel της σειράς «Bridgerton», «Queen Charlotte: A Bridgerton Story». Η spin off αυτή σειρά, αποτελεί άλλο ένα δημιούργημα της σεναριογράφου Shonda Rhimes, το οποίο έγινε ανάρπαστο στο κοινό για ακόμα μια φορά, τόσο για την ιστορία αγάπης που προβάλλει, όσο και για την αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών και ταξικών ζητημάτων της εποχής που αποτυπώθηκαν στην οθόνη μπλεγμένα με στοιχεία μυθοπλασίας και νότες από άρλεκιν αισθητική.

 

Netflix romanticizes King George III and Queen Charlotte's history in messy but sexy Bridgerton spinoff - The Globe and Mail

 

Η σειρά, αφηγείται την ιστορία αγάπης της βασίλισσας Charlotte και του βασιλιά Γεωργίου, με σημείο αφετηρίας τον γάμο τους, ο οποίος ήταν προσχεδιασμένος με σκοπό πολιτικά συμφέροντα ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γερμανία, χώρα καταγωγής της βασίλισσας. Παρ’ όλα αυτά η χημεία του ζευγαριού και οι πρώτες ερωτικές σπίθες γίνονται ξεκάθαρες, μετά την τυχαία συνάντηση του βασιλικού ζεύγους στους κήπους, κατά την απόπειρα δραπέτευσης της Charlotte. Σαφώς η Shonda Rhimes, γνωστή για τις δραματικές της σειρές, δε θα μπορούσε να παρουσιάσει μια σειρά όπου θα κυλούσαν όλα ομαλά. Αμέσως μετά τον γάμο, ο Γεώργιος απομονώνεται στο παρατηρητήριό του για εβδομάδες εξαιτίας της ψυχικής του ασθένειας, απομακρυσμένος από τη βασίλισσα (που δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει) και τα καθήκοντά του. Η 17χρονη τότε Charlotte, προσπαθεί να επιβιώσει σ’ έναν γάμο και μια οικογένεια, στην οποία υπάρχει πόνος, πίεση, στίγμα και να τα διαχειριστεί με τον σωστότερο δυνατό τρόπο, με τη νεανική ερωτευμένη ψυχή της.

 

Bridgerton Prequel Queen Charlotte: Release Date, Cast, Trailer, and Everything We Know So Far | Teen Vogue

 

Σχεδόν όλα τα επεισόδια της σειράς, έχουν σαν σημείο αναφοράς την ψυχική ασθένεια του Βασιλιά Γεώργιου. Βλέπουμε πως ο ίδιος νιώθει ντροπή για την κατάστασή του και τα συμπτώματά του είναι αρκετά έντονα μοιάζοντας με κρίσεις επιληψίας κι αφαιρετικά επεισόδια, ενώ συχνά συσχετίζονται με στιγμές που ο ίδιος νιώθει πίεση κι άγχος. Η ορατότητα των ψυχικών ασθενειών εκπροσωπείται με τρόπο καθόλου ρομαντικό ή κλισέ, περνώντας το μήνυμα πως ο καθένας μας μπορεί να πάσχει από κάποια διαταραχή, είτε είναι για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα είτε για όλη του τη ζωή. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην κατάσταση του Γεωργίου φαίνεται να έχει κι η αντιμετώπιση που λαμβάνει από τον κόσμο και το στίγμα που ο ίδιος βιώνει από την κοινωνία και τον πιο κλειστό του κύκλο, καθώς μια τέτοια περίπτωση, εκείνα τα χρόνια ήταν οδηγούσε σε αποκλεισμό του ατόμου, καθαίρεση από τον θρόνο, την περιθωριοποίησή του και συχνά, σε κατώτερα κοινωνικά στρώματα, ως και τον θάνατο.

 

What Is Queen Charlotte Bridgerton Prequel About? Release Date, Trailer - Netflix Tudum

 

Όπως γίνεται κατανοητό και μέσα από τη σειρά, τα συμπτώματα των ψυχικών ασθενειών δε χρειάζεται να υπάρχουν 24/7. Το δύσκολο κομμάτι αυτών των ασθενειών είναι ακριβώς αυτό, πως έρχονται και φεύγουν ξαφνικά και με διαφορετική ένταση κάθε φορά. Στη σειρά, η υποστήριξη που λαμβάνει όμως από τη Βασίλισσα είναι αρκετή, για να μπορέσει ο Βασιλιάς Γεώργιος ν’ αποδεχτεί την ασθένειά του και να βαδίσουν μαζί στο δύσκολο ταξίδι στο μέλλον. Η στάση αποδοχής της Charlotte απέναντι στην ψυχική ασθένεια του βασιλιά, είναι κι εκείνη που δείχνει την αγάπη που υπήρξε μεταξύ τους, αφού όποια έκρηξη κι αν είχε ο βασιλιάς Γεώργιος λόγω ψυχικής του κατάστασης, η Charlotte ήταν εκείνη που πάντα θα στεκόταν στο πλάι του, θα προσπαθούσε να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα και θα τον αποδεχόταν ανεξαρτήτως των γεγονότων και των δυσκολιών.

 

Bridgerton' spinoff: Netflix's first look at 'Queen Charlotte'

 

Φεύγοντας από το κομμάτι αυτό, από ένα σωστό spin off της σειράς «Bridgerton», δε θα μπορούσε να λείπει από τις οθόνες μας η παραμυθένια και κοσμική αισθητική. Από πού να ξεκινήσουμε; Από τα φορέματα με τους κορσέδες, τις περούκες, τα κοσμήματα, τη διακόσμηση των χώρων και τις εικόνες του κήπου και του θερμοκηπίου, τις ατάκες των πρωταγωνιστών; Όλα, ήταν προσεγμένα στον χώρο και τον χρόνο κι απόλυτα ταιριαστά. Όλο το κλίμα σε κάνει να μεταφέρεσαι νοητά σε αυτούς τους χώρους και να θαυμάζεις τα χρώματα και τα κοστούμια σαν μικρό παιδί μπροστά από βιτρίνα με ζαχαρωτά.

 

In 'Queen Charlotte,' natural hair and royal wigs steal the spotlight - Los Angeles Times

 

Στη συνέχεια, μαγεύεσαι από τα λόγια των ηρώων και τις ερωτικές εξομολογήσεις, που ακόμα και σαν θεατής, κοκκινίζεις στο άκουσμά τους κι εύχεσαι να ήσουν στη θέση τους. Οι ατάκες που ειπώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, ήταν γραμμένες σαν να βγήκαν από το πιο βαθύ ερωτικό μυθιστόρημα κι η απόδοση των ηθοποιών, τόσο πειστική, που το κοινό ανυπομονούσε για την κάθε σκηνή και τα λόγια που θα ειπωθούν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. «Η καρδιά μου φωνάζει το όνομά σου», ήταν η φράση που δημιούργησε σλόγκαν, που θα λένε οι ερωτευμένοι για καιρό.

 

Queen Charlotte's 'wild' sex scene moment that got cut from episode 3 - PopBuzz

 

Οι σκηνές σ3ξ, οι οποίες έχουν γίνει κάπως σαν σήμα κατατεθέν του universe του Bridgerton, δε θα μπορούσαν να λείπουν κι από αυτή τη μεταφορά. Στο συγκεκριμένο prequel, οι ερωτικές σκηνές ήταν πολύ πιο παραστατικές από ό,τι περίμεναν οι φανς. Κι αυτό, γιατί η χημεία μεταξύ των ηθοποιών ήταν εμφανής κι όλη η σκηνή απευθείας ανέβαινε επίπεδο. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν το βασιλικό ζεύγος, India Ria Amarteifio και Corey Mylchreest, ανάμεσα στα γυρίσματα συζητούσαν τι μπορεί να έκανε τον καθένα τους να νιώσει άβολα προκειμένου να νιώσουν πιο άνετα και το αποτέλεσμα να είναι άρτιο, όπως κι έγινε.

Κάτω από το κρεβάτι της τελευταίας σκηνής που ολοκληρώνει τη δραμεντί αυτή, βλέπουμε πως ο βασιλιάς βλέπει τη βασίλισσα Charlotte όπως την είχε γνωρίσει στον γάμο τους. Έτσι τη βλέπει ακόμη και μετά από πέντε δεκαετίες και μ’ αυτή την εικόνα νιώθει ασφαλής κι είναι σε θέση να αγνοήσει τους δαίμονές του και να αφεθεί στην αγάπη τους. Μια σειρά 6 επεισοδίων που θα σε κάνει να αφεθείς για λίγο σ΄εκείνον τον έρωτα, που όντως, ζει για πάντα.

 

Πηγές φωτογραφιών: Netflix

Συντάκτης: Χριστίνα Μίνου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου