Πολλές είναι οι σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό ενός ερωτευμένου ανθρώπου, άπαξ και μπει στην καρδούλα του ένα συγκεκριμένο άτομο. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι σκέψεις αυτές είναι θετικές και σε ανεβάζουν στα ουράνια, ενώ άλλες γεμίζεις αρνητισμό φοβούμενος ότι κάτι θα πάει λάθος. Το μυαλό σου μπαίνει σε in love mood και εδώ θα βρεις 10 σκέψεις που κάνεις κάποιος όταν ερωτεύεται˙ μην προσπαθήσεις να το κρύψεις, ξέρουμε.

 

Μήπως δε με θέλει αρκετά;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αμφιβάλει έστω για λίγο ως προς αυτά που νιώθει το έτερον ήμισυ. Η εσωτερική μας ανάγκη, που γεννάται την ίδια στιγμή με τον έρωτά μας γι’ αυτόν τον άνθρωπο, μας κάνει να  επιδιώκουμε συνέχεια την επιβεβαίωση ότι όντως νιώθει πολλά για την πάρτη μας, όντως καίγεται όπως καιγόμαστε κι επιδιώκει το κάτι παραπάνω.

 

Αν με βαρεθεί; Πώς θα κρατήσω το μυστήριο;

Τώρα, αυτή η σκέψη ίσως προκύπτει κι από το γεγονός ότι σε οποιοδήποτε site μπεις, ή ακόμη και στο Tik Tok υπάρχει διάχυτη παντού η θεωρία ότι για να διατηρηθεί ο έρωτας κι ο ενθουσιασμός, δεν πρέπει να αφήσεις τον άλλον να σε μάθει στο 100%, δεν πρέπει να δείχνεις πάντα όσα νιώθεις ούτε να μοιράζεσαι πολλά μαζί του. Μήπως αυτό όμως, μας κρατά και μακριά από τον άνθρωπό μας;

 

Αν έχει επαφές και με άλλα άτομα;

Αχ! Αυτή η ζήλια είναι που θα μας φάει, είτε είμαστε καιρό με κάποιον είτε όχι. Αυτή είναι μια μόνιμη σκέψη όλων των ανθρώπων που για τον χιψι λόγο νιώθουν μια ανασφάλεια προς τον σύντροφό τους, ειδικά σε μια μη αποκλειστική σχέση, μια σχεδόν σχέση που καθόλου σχεδόν δε θέλουμε να μείνει. Όσο περισσότερο σκέφτεσαι κάτι τέτοιο, τόσο δηλητηριάζεις την ψυχούλα σου, όμως. Αν θέλεις να κάνεις μια κουβέντα για αποκλειστικότητα να την κάνεις, αλλά ως εκεί.

 

Πότε να στείλω; Να περιμένω να στείλει;

Άλλο αιώνιο ζήτημα στην αρχή της σχέσης, είναι το ποιος θα στείλει πρώτος και πόσο πρέπει κανείς να περιμένει για να στείλει. Αν στείλεις αρκετά νωρίς, είναι σαν να δίνεις όλο το ενδιαφέρον σε χρυσό πιάτο, αλλά αν αργήσεις και πολύ να στείλεις, ίσως δείχνεις ότι εντέλει δεν τρελαίνεσαι. Οπότε, αντί να πας με το ένστικτο, το καις αναζητώντας την τέλεια ισορροπία, που δεν υφίσταται.

 

Τώρα αυτό θα τ@ αρέσει;

Ένα άγγιγμα, ένα φιλί, μια δοκιμή σε κάτι καινούριο στο κρεβάτι, η ανασφάλεια του ερωτευμένου να προσφέρει στο ταίρι του απόλαυση. Να περάσει εκείνο καλύτερα κι από τον ίδιο. Μια γλυκιά σκέψη, που όμως αν γίνει εμμονή, είναι πιθανόν να μας στερήσει από την απόλαυση του να μοιράζεσαι το σώμα σου με κάποιον που ποθείς και σε ποθεί.

 

Θα κρατήσει;

Αυτό κι αν ταλανίζει τον ερωτευμένο! Έχει βασανίσει κι έχει βασανίσει κόσμο αυτή η ερώτηση, αφού το μόνο που επιθυμείς όταν είσαι με τον άλλον είναι να μην έχεις επενδύσει σε καρυδότσουφλα, κι όλα όσα ονειρεύεσαι, οραματίζεσαι και μοιράζεσαι μαζί με τον άνθρωπό σου, να γίνουν πραγματικότητα σε βάθος χρόνου.

 

Τι έκανα για να το αξίζω όλο αυτό;

Διττής σημασίας η σκέψη αυτή, αφού άλλοτε την αναλογίζεται κανείς από ενθουσιασμό κι ευγνωμοσύνη κοιτάζοντας τον άνθρωπο που επέλεξε στη ζωή του κι άλλοτε, όταν υπάρχουν τα σκαμπανεβάσματα- που είναι απολύτως φυσιολογικά σε οποιαδήποτε σχέση-, όπου μπαίνεις σε μια υπερανάλυση για το τι έκανες λάθος και γιατί φτάσατε στον στακωμό.

 

Θα με συμπαθήσουν οι δικοί τ@ άνθρωποι;

Όπου «δικοί τ@ άνθρωποι» βάλε φίλοι, οικογένεια, συνάδελφοι. Ναι, σίγουρα το βασικότερο μέλημα είναι να τα πηγαίνετε μεταξύ σας καλά και να τα βρίσκετε οι δυο σας, αλλά το κοινωνικό περιβάλλον είναι πάντα κάτι που μας επηρεάζει και το να είμαστε αποδεκτοί από το περιβάλλον του έρωτά μας είναι κατά γενική ομολογία μια ισχυρή επιθυμία, αφού θα νιώθει κι ο ίδιος μια κάποια περηφάνια για το άτομο που έχει δίπλα του.

 

Πώς ζούσα πριν γνωριστούμε;

Θα μου πεις, ίσως αυτή η ερώτηση είναι λίγο υπερβολική και σίγουρα δεν υπάρχει βέβαιη απάντηση, αλλά έτσι υπερβολικός δεν είναι πάντα ο έρωτας; Δεν τον ελέγχεις, ούτε μπορείς να τον βάλεις σε καλούπια, οπότε είναι ένα υπαρκτό σενάριο να βρεθείς ξαφνικά να βιώνεις μια μεταμορφωτική εμπειρία στην οποία δεν έχεις καμία σχέση με το πώς ήσουν πριν γνωριστείτε.

 

Αν πω τι νιώθω, λες να αισθανθεί πίεση;

Μεγαλώνουμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει να νιώσουν συναισθήματα που δε θα είναι σε θέση να διαχειριστούν σχετικά εύκολα. Έτσι, προκαλείται έντονα η ανησυχία του πώς να πεις στο έτερον ήμισυ όσα νιώθεις και ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να το συζητήσετε και να μη θελήσει να πάρει τα βουνά στο άκουσμά τους.

Ο άνθρωπος που ερωτεύεται, είναι ένας άνθρωπος που αποφασίζει να αφήσει πίσω του τους φόβους του και να αφεθεί στο συναίσθημα που του προκαλεί ένα βλέμμα, μια φωνή, ένα άγγιγμα, μια μυρωδιά, μια προσωπικότητα. Οι πολλές σκέψεις είναι φυσιολογικές κι αναμενόμενες αρκεί να μη βάλουμε τους εαυτούς μας σε μια κατάσταση υπερανάλυσης που περισσότερο θα σκεφτόμαστε παρά θα ζούμε. Γιατί τον έρωτα δεν μπορείς ποτέ να τον απολαύσεις έτσι.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου